Sampeyan saiki ndeleng 10 dhuwit recehan privasi paling apik lan carane tuku

10 dhuwit recehan privasi paling apik lan carane tuku

Wacan maca: 3 menit

TL: DR
Le duwit receh privasi minangka cryptocurrencies sing bisa ndhelikake utawa mbingungake transaksi ing pamblokiran kanggo njaga tingkat privasi lan anonimitas sing luwih dhuwur.

Cara kriptografi sing canggih yaiku sing mbedakake koin privasi saka cryptocurrencies liyane kayata Bitcoin lan koin Alt liyane. Apa tegese duwe privasi lengkap lan anonimitas lengkap ing transaksi crypto? Yen iku ndadekake pangertèn, iki ngendi "dhuwit recehan privasi" teka menyang muter. 

Mata uang kripto biasa ora sakabehe pribadi, amarga kabeh transaksi ana ing blockchain, buku besar umum, lan mbukak kanggo sapa wae. Nalika sistem kasebut nyedhiyakake sawetara keuntungan, nanging ora menehi pangguna privasi lengkap lan anonimitas, dadi luwih gampang kanggo nyambungake identitas menyang alamat wong liya. 

Koin privasi ora beda banget karo bitcoin utawa altcoin liyane. Dheweke ndhelikake alamat dompet lan informasi sing ora jelas sing bisa digunakake kanggo ngenali pemilik dompet. 

Ing artikel iki, kita bakal nyilem jero babagan apa koin privasi, cara kerjane, lan kepiye sampeyan bisa nambahake menyang dompet nganggo Binance. 

Indeks

Apa dhuwit recehan privasi?

Koin privasi minangka kelas cryptocurrencies sing dibangun ing rong prinsip utama: anonimitas lan ora bisa dilacak.

Kepiye carane koin privasi bisa digunakake? 

Kaya cryptocurrencies liyane, koin privasi uga nggunakake teknologi pamblokiran minangka buku besar sing disebarake. Nalika transaksi karo macem-macem cryptocurrencies biasane umum, koin privasi dirancang kanthi cara sing ndadekake angel banget (utawa mokal) kanggo nyambungake transaksi. Ora bisa nemtokake sumber utawa tujuan dana kasebut.

Sing mbedakake dhuwit recehan privasi saka cryptocurrencies biasa yaiku nggunakake kriptografi kanggo ndhelikake imbangan dompet pangguna lan alamat kanggo njaga anonimitas lan ora bisa dilacak.

Apa teknik kriptografi sing digunakake koin privasi?

Aku nyoba njelasake papat teknik kriptografi sing digunakake sawetara mata uang pribadi kanggo njaga informasi pribadi.

Alamat siluman (alamat siluman): Saben transaksi ngasilake alamat anyar kanggo nglindhungi privasi panampa. Iki mesthekake yen pihak njaba ora bisa nyambungake pembayaran menyang alamat dompet sampeyan. 

CoinJoin: Kerjane minangka mixer duwit receh sing nggabungake transaksi sawetara individu dadi siji transaksi. Banjur, pihak katelu bener pamisah jumlah bener saka dhuwit recehan lan dikirim menyang panampa. Saben panampa nampa dhuwit recehan ing alamat anyar kanggo ngurangi traceability.

Zk-SNARKs: Zk-SNARKs, akronim kanggo nol-kawruh ringkes argumen non-interaktif kawruh, ngidini sampeyan mbuktekake yen transaksi bener tanpa nuduhake rincian (pangirim, panampa, jumlah). 

Tandha ring: Nalika sampeyan mlebu transaksi nganggo kunci pribadi, wong liya bisa nyambungake teken sampeyan menyang alamat sampeyan. Tandha dering nyegah kedadeyan kasebut. 

Amarga ana sawetara teken ing transaksi sing padha, dadi luwih angel kanggo wong liya ngubungake teken menyang alamat sampeyan. 

Apa dhuwit recehan privasi pancen ora bisa dilacak? 

Iki gumantung saka desain lan struktur saben koin privasi, amarga sawetara luwih bisa dilacak tinimbang liyane ... lan ora kabeh minangka pribadi kaya sing dikandhakake. Protokol sing dirancang kanthi apik bisa uga ngemot cacat sing bisa nggawe transaksi bisa dilacak. Nanging, ngelingi cara enkripsi lan enkripsi saiki, koin privasi bisa digunakake kanthi apik. Tansah ngati-ati: Kanthi pangembangan alat analitis anyar, komputer bisa uga dadi cukup kuat kanggo ngrampungake metode enkripsi modern.

Dhuwit recehan privasi paling apik ing Binance

Dhuwit recehan privasi apik banget kanggo sing nggoleki rahasia finansial sing sejati. Ing ngisor iki, aku wis nyathet dhuwit recehan privasi paling apik sing bisa sampeyan tambahake menyang dompet cryptocurrency (* rega lan tutup pasar wiwit April 2022):

Monero (XMR) kanthi rega $ 217,50 lan kapitalisasi pasar $ 3.936,97M.
Oasis Network (ROSE), kanthi rega $ 0,27 lan kapitalisasi pasar $ 927,01M *.
Pancen (DCR), kanthi rega $ 62.50 lan kapitalisasi pasar $ 868.52M *.
Secret (SCRT), kanthi rega $ 5.37 lan kapitalisasi pasar $ 876.89M
Horizen (ZEN), kanthi rega $ 48.18 lan kapitalisasi pasar $ 589.19M *.
Verge (XVG), kanthi rega $ 0,013 lan kapitalisasi pasar $ 218,47M *.
Dusk Network (DUSK), kanthi rega $ 0.50 lan kapitalisasi pasar $ 201.48M *.
Jaringan Phala (PHA), kanthi rega $ 0.29 lan kapitalisasi pasar $ 79.20M *.
BEAM (BEAM), kanthi rega $ 0.38 lan kapitalisasi pasar $ 42.54M *.

kesimpulan

Wiwit Bitcoin lan akeh cryptocurrencies liyane mbukak ing jaringan desentralisasi, padha bisa nyedhiyani sawetara tingkat privasi. Contone, ngidini pangguna nggawe dompet tanpa langsung mbukak identitase. Nanging, ora rampung pribadi amarga transaksi kasebut dicathet ing pamblokiran. Dadi, dhuwit recehan privasi bisa dadi pilihan kanggo wong-wong sing nggoleki tingkat anonimitas lan privasi sing luwih dhuwur. 

Sing jarene, elinga DYOR sadurunge tuku lan tundhuk karo dhuwit recehan privasi.