Sampeyan saiki ndeleng Apa Ethereum 2.0 lan ngapa iku penting banget

Apa Ethereum 2.0 lan kenapa penting banget

Wacan maca: 6 menit

Nalika ing 2015 Ethereum wis mlebu jaring utama, nuwuhake minat lan kasenengan saka bagean gedhe ing pangembang, lan mesthine uga investor. Pengarepan kasebut kudu alus nalika masalah skalabilitas lan keamanan wiwit katon ing protokol kasebut. Dandan kanggo kode kasebut, lan pangembangan ora nate mandheg, nanging mengko dadi jelas manawa kabeh wong manawa Ethereum butuh perbaikan lengkap supaya bisa kompetitif ing tembe mburine. supaya rampung ing mbesuk: mula Ethereum 2.0 lair, kanthi jeneng "kode" Serenity.

Halo kanggo kabeh sing ayu lan elek. Yen iki pertama kaline teka ing kene, sampeyan bakal entuk.

Ing kene, ing Cazoo, kita njlentrehake proyek sing paling apik ing mata uang kriptografi raksasa, nganalisa rega lan fitur, nemokake dhasar dagang lan analisis teknis sing luwih maju babagan rantai blok. Cekakipun, ana sing cocog kanggo kabeh selera.

Cazoo minangka buku, buku harian, cathetan Moleskine sing ngidini aku ngapalake riset. Aku nindakake ing web, ing publik, amarga sing aku sinau aku mung sinau ing web, lan ing web aku mbalekake kanthi pangarep-arep sampeyan uga bisa nggunakake. Yen pancen ngono, aku seneng banget.

Ayo goleki apa Ethereum 2.0 lan ngerteni kabeh rincian sing menarik.

Apa sampeyan wis pengin tuku Ethereum? Yen sampeyan nindakake iki ing Binance, gunakake link rujukan iki: sampeyan duwe diskon paling dhuwur, 20%, kanggo kabeh komisi, selawase!

Indeks

Katrangan ringkes babagan Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 Serenity, kaya sing diandharake Preston Van Loon, minangka pamblokiran sing beda karo Ethereum saiki kaya sing wis dingerteni. Dhewe minangka upgrade Ethereum, nanging ora mbutuhake garpu hard ing rantai asli.

Kepiye sampeyan bisa ngakses Ethereum 2.0? Simpenan bakal digawe siji-mati saka Eter saka lawas menyang chain anyar liwat Smart Kontrak. Iki bakal dadi transaksi siji arah, sawise nggunakake sistem Ethereum warisan kudu mandheg.

Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan, Ethereum wis ngalami sawetara pembaruan sing nyebabake dadi kurang sesak lan luwih bisa diukur, sabenere nalika ngenteni rilis Ethereum 2.0. Pangowahan kasebut nduweni jeneng sing luar biasa: Homestead Maret 2016, Metropolis Byzantium Oktober 2017, Metropolis Constantinople Februari 2019, lan Istanbul Desember 2019.

Masalah Ethereum, sing pengin diatasi Ethereum 2.0

Kita ngerti sebabe pangowahan kasebut: desain saiki akeh banget watesan. Algoritma kasebut Bukti Karya lan bagean arsitektur liyane durung bisa ngatasi permintaan pangembang.

Sawetara masalah utama yaiku:

Skalabilitas: kasunyatan sing dingerteni yaiku komputer donya (fokus utama Buterin lan nggawe Ethereum) iku alon. Saiki, protokol kasebut rame banget karo kabeh aplikasi desentralisasi (DAPPS) lan Kontrak Cerdas sing mbukak. Sawetara perbaikan wis digawe ing sisih ngarep iki, nanging dadi jelas yen pamblokiran Bukti Kerja ora bisa ngatasi permintaan.

keamananOra ana pelanggaran keamanan sing signifikan ing Ethereum, nanging sawetara perbaikan sing dingerteni kanggo entuk manfaat kesehatan kabeh sistem. Iki minangka target kanggo Ethereum 2.0, sing tujuane nggawe platform sing luwih kuat.

Mesin virtual anyar: salah sawijining inovasi hebat Ethereum yaiku ngeculake mesin virtual. Iki minangka bagean sing mbukak kontrak cerdas lan nggawe protokol kasebut dadi komputer ing saindenging jagad. Masalahe yaiku bagean iki uga alon banget. Iki minangka masalah gedhe amarga saben transaksi ing Ethereum nganyari status jaringan global. Saiki, EVM (Mesin Virtual Ethereum) minangka bottleneck ing sistem kasebut.

Apa sing bakal diganti karo Ethereum 2.0?

Sawise masalah Ethereum 1.0 wis dijelasake, kita bisa ndeleng apa perbaikan sing bakal ditindakake Ethereum 2.0. Elinga yen perbaikan kasebut wis ana ing tahap perencanaan sing maju banget, pangembangan sing sejatine, sanajan wis diwiwiti, durung ana.

Bukti Stake: Algoritma konsensus Bukti-saka-Stake minangka pangowahan paling gedhe yaiku Ethereum 2.0. Mekanisme iki digunakake saham tinimbang listrik minangka langkah validitas.

  • Ing pamblokiran Bukti Kerja, ranté kasebut nganggokekuwatan hash saya dhuwur saya apik.
  • Ing pamblokiran Bukti Stake, rantai kanthi sumber paling akeh ing saham iku sing paling apik.

Salajengipun, validator dadi sumber anyar lan uga pamblokir panyebar. Iki pangguna sing wis ngiket paling ora 32 ETH. Staking sumber daya iki ngidini validator kanggo ngetik lotre supaya bisa dipilih minangka panyipta blok sabanjure lan saengga bisa njaluk hadiahe. Yen validator offline utawa tumindak ora jujur ​​yen dadi bagean aktif ing jaringan, sawetara utawa kabeh Eter sing digunakake dadi validator bakal dicopot.

NuduhakePangowahan gedhe liyane ing sistem kasebut yaiku nggunakake rantai sisih sing dikenal minangka beling. Sadurunge aku ujar manawa kelambatan transaksi, kemacetan jaringan, minangka salah sawijining masalah utama sistem saiki. Ing arsitektur sing ana saiki kayane ora ana solusi sing pasti. Amarga iku, nggawe rantai cilik (beling) sing bisa ngatasi perdagangan individu minangka ide sing apik lan dandan sing signifikan. Polkadot nindakake perkara kasebut wiwit lair.

Apa Ethereum 2.0 RoadMap

Kaya Ethereum 1.0, Ethereum 2.0 uga bakal diluncurake ing patang fase:

  • Tahap 0: ngluncurake sistem bukti-saham anyar (dikenal kanthi jeneng Casper) lan pangembangan blokade Ethereum 2.0 pusat (diarani Beacon Chain);
  • Tahap 1: skala kemampuan Ethereum 2.0 kanthi misahake jaringan dadi 64 blok (sing diarani shard chain) sing bakal ngidini jaringan ngolah luwih akeh transaksi;
  • Tahap 2: Aktifake kapabilitas kontrak cerdas sing bakal ngidini dApps mlaku ing Ethereum 2.0, lan nggawe jembatan antarane jaringan Ethereum asli lan Ethereum 2.0; lan pungkasane
  • Fase 3: Miturut pangadeg Ethereum Vitalik Buterin, tahap iki yaiku "nindakake perkara liyane sing pengin ditambahake sawise diwiwiti", nanging sejatine bakal dadi host pangowahan EVM (Mesin Virtual Ethereum).

Tahap 0: Bukti Rantai Taruhan lan Beacon

Isih dijadwalake diluncurake ing taun 2020, Beacon Chain minangka jaringan Bukti Stake sing direncanakake kerja bareng Ethereum 1.0. Bakal diluncurake yen 524.288 ing Ether wis dipasang, lan paling ora 16.384 simpul wis didaftar minangka validator. Wiwitane, Rantai Beacon ora bakal dadi pangowahan gedhe kanggo umume pangguna. Jaringan iki ora bakal dadi host Dapps lan ora bakal mbukak kontrak cerdas. Fungsi utamane bakal kaya dhaptar kanggo validator lan bagean kasebut ing jaringan.

Tahap 1: Sharding

Tahap iki dijadwalake setaun sawise finalisasi Tahap 0. Ing tahap iki, Rantai tunggal Ethereum 1.0 bakal dipotong dadi bagean sing luwih cilik sing diarani beling. Jumlah shards sing diarepake yaiku 64 ing peluncuran awal. Tahap iki alus banget: bakal ngidini ngarahake transaksi ing sub-chain khusus lan ngidini ngolah data paralel.

Tahap 2: Gabung

Ing tahap iki mekanisme Bukti Makarya sing lawas kudu dilebokake ing jaringan anyar minangka salah sawijining shards, salah sawijining sub-chain. Akibate, kanthi tahap iki sawayah-wayah, ora perlu ngirim cathetan saka siji rantai menyang chain liyane. Riwayat transaksi rantai PoW bakal urip minangka bagean saka Ethereum 2.0. Iki kudu kedadeyan sakcepete sawise rampung Fase 1.

Tahap 3: EWASM

Ing tahap iki, sakcepete sawise rong rantai Ethereum 1.0 lan Ethereum 2.0 digabung, Mesin Virtual Ethereum bakal diganti. Ora akeh rincian babagan tahap iki, nanging mesin virtual anyar bakal diarani Ethereum WebAss Assembly (EWASM), amarga adhedhasar format perakitan web.

Kanthi nganyari iki, hosting Dapp lan eksekusi kontrak cerdas bakal aktif ing Ethereum 2.0. Iki tegese kita bakal bisa mutusake nganyari mung nalika Ethereum durung rampung fase iki.

Dalan kasebut dawa lan nduwurke tumpukan, nanging kemampuan Ethereum 2.0 sing anyar nggawe cangkeme banyu akeh. Jagad iki bakal ganti. Iki minangka update utama sing ora mung bakal nguntungake pangguna Ethereum, nanging uga bakal ningkatake industri ing mangsa ngarep.

Pengaruh ing rega ETH kanthi nganyari Ethereum 2.0

Akeh sing percaya manawa Ethereum duwe kemampuan kanggo kejiret lan ngluwihi Bitcoin. Aku uga mikir. Iki tegese bakal nambah regane 20 kali ... kanthi:

Sampeyan pengin luwih ngerti kepiye cara diskon?

Sampeyan uga bisa maca ing kene kepiye ngoptimalake diskon ing Binance.