Sampeyan saiki ndeleng Metamask: pandhuan langkah demi langkah menyang dompet paling apik kanggo DeFi

Metamask: pandhuan langkah demi langkah kanggo dompet paling apik kanggo DeFi

Wacan maca: 4 menit

Pracaya utawa ora, ana akeh liyane cryptocurrency tinimbang investasi mung.

Ana atusan aplikasi desentralisasi sing dibangun luwih saka rolas blockchain: iki DAPP (Aplikasi Desentralisasi) ngidini sampeyan nindakake kaya nampa utangan e ijol-ijolan cryptocurrency tanpa nate gumantung karo perantara terpusat kaya bank utawa ijol-ijolan crypto. Kita ngerteni manawa ngilangi perantara kasebut ora mung nggawe transaksi luwih aman lan luwih efisien, nanging uga entuk bathi luwih gedhe kanggo pangguna pungkasan.

Kanthi DAPP utangan, sampeyan bisa entuk luwih saka 10% bunga saben taun kanggo tabungan cryptocurrency lan sawetara protokol tani sing ngasilake sampeyan entuk luwih saka 1.000% saben taun. Nanging apa sing kudu dipercaya?

Akses menyang jagad finansial anyar iki mbutuhake jembatan, jembatan sing nggawa kita liwat internet par menyang internet desentralisasi ing endi aplikasi kasebut ana. Salah sawijining "jembatan" paling apik ing pasar yaiku Metamask.

Metamask yaiku ekstensi browser sing dadi siji-sijine kunci sing sampeyan butuhake kanggo mlebu ing bidang keuangan desentralisasi sing misterius iki. Bakal dadi jembatan sampeyan kanggo sesambungan dapps ing jaringan Ethereum lan Binance Smart Chain.

Saiki rungokake kanthi tliti: investasi dhuwit iku mbebayani. Sanalika ing kana, lan kabeh apik. Banjur ilang lan rasane medeni banget. Awas. Aku dudu penasihat finansial, aku mesthi ora menehi saran supaya sampeyan nandur dhuwit. Keuangan minangka lapangan sing kudu diwenehake kanggo wong-wong sing wis sinau lan sing ngerti kepiye kudu pindhah. Yen sampeyan wedi, mula bakal ana perasaan sing pas. Aja percaya karo wong liya sing nulis menyang cazoo ing Cazoo, aja ngandel karo video YouTube utawa TikTok. Tindakake rajin dhewe! Riset sampeyan, coba goleki apa sing apik lan sing ora.

Aku ngucapake iki saben-saben, nanging wektu iki penting banget kanggo nerangake amarga aku bakal tuku macem-macem cryptocurrency ing pandhuan iki kanggo nggunakake Metamask, lan tuku iki ora bisa dianggep minangka dhukungan. Tambang iki mung kanggo nuduhake apa sing bakal dikarepake nalika nggunakake Metamask.

Wis tekan!

Yen iki pertama kaline maca aku, aku seneng sampeyan ana ing kene. Yen sampeyan kasengsem ing subyek miturut pendapat saya, sampeyan bakal seneng-seneng. Yen sampeyan ora preduli, sampeyan bisa uga ora maca garis kasebut. Ing kene, ing Cazoo, aku nulis cathetan lan informasi sing dakbalekake kanthi online ing jagad sing luar biasa iki yaiku jagad cryptocurrency ... miturutku bakal dadi bagean saka urip kita ing mbesuk. Wis siyap-siyap.

Yen sampeyan kepengin weruh apa Metamask, aja nganti mbuwang wektu.

Apa Metamask lan kepiye cara kerjane?

Metamask minangka salah sawijining puluhan aplikasi sing bisa digunakake kanggo ngakses aplikasi desentralisasi, situs web terdesentralisasi, lan protokol desentralisasi liyane sing dibangun ing blockchain cryptocurrency, utamane ing jaringan Ethereum.

Sadurunge Metamask, sampeyan kudu menehi kunci pribadi menyang dompet (menyang dompet cryptocurrency) kanggo sesambungan karo dapps .. iku praktik banget beboyo! Metamask ngidini sampeyan sesambungan karo dapps, njaluk ijin kanggo ngakses dana ing dompet lan nggunakake, tanpa menehi kunci pribadi. Titik balik epochal ing ruang crypto!

Metamask didegake dening pangembang Consensys Aaron Davis ing 2015.

Pangembang Consensys, Aaron Davis

Yen sampeyan ora ngerti, Consensys minangka perusahaan teknologi pamblokiran Amerika sing adhedhasar ing Swiss. Antarmuka sing dibangun kanggo komunikasi karo jaringan Ethereum, Metamask, minangka salah sawijining alat sing digawe dening Consensys, sing kanthi resmi ngluncurake Metamask ing wulan Juli 2016.

Wiwit wektu kasebut, ekstensi browser Metamask wis nduwe luwih saka 2 yuta undhuhan, lan aplikasi seluler metamask sing diluncurake ing wulan September 2020 duwe luwih saka setengah - siji yuta undhuhan ing Google Play Store. Wiwit Metamask gratis lan uga sumber terbuka, kepiye carane Consensys ngasilake dhuwit?

Miturut postingan reddit taun 2018, Metamask entuk kasunyatan manawa mesthine minangka alat lan proyek liyane sing dibangun dening Consensys sing ngasilake bathi, nanging kemungkinan pangasilane dhuwit nyata Metamask yaiku komisi sing tuku Ethereum digawe. langsung liwat ekstensi browser lan komisi Metamask. Miturut laporan layanan swap sing diluncurake ing Oktober 2020, Metamask nglumpukake luwih saka $ XNUMX kanggo biaya pertukaran saben dina…

Sumber: decrypt.co

Yen sampeyan bakal ngetutake langkah demi langkah, priksa manawa sampeyan nggunakake browser sing ndhukung Metamask kayata Google Chrome, Brave, Firefox utawa Microsoft Edge. Aku nggunakake Google Chrome.

Browser sing didhukung Metamask. Sumber: metamask.io

Langkah kapisan nggunakake Metamask yaiku ndownload ekstensi browser, lan cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku liwat situs web metamask.io. Apamaneh amarga MATA !!! Ana akeh ekstensi Metamask palsu sing aktif. Uga priksa manawa url ing lokasi sampeyan ujar metamask.io.

Instal Metamask saka metamask.io

Kanthi ngeklik tombol instal, Metamask nggawa sampeyan langsung menyang toko web Chrome sing bisa nambah ekstensi. Sawise ekstensi diinstal, sistem pangalihan sampeyan menyang kaca konfigurasi Metamask. Wayahe kanggo gawe dompet.

Saiki aku mandheg ing kene. Aku terus tutorial iki babagan cara nggunakake Metamask sajrone sawetara dina.

Rawuh.