Sampeyan lagi ndeleng NFT: Pandhuan FULL kanggo Nemokake Sabanjure 100x!
Kepiye carane nemokake NFT sing nindakake 100x?

NFT: Pandhuan LENGKAP kanggo Nemokake 100x Sabanjure!

Wacan maca: 12 menit

Sapa sing ora pengin nggawe x50 utawa x100 kanthi investasi NFT?

Nanging, dadi meh luwih rumit tinimbang karo cryptocurrencies, amarga ana sawetara faktor unik sing ana hubungane karo donya NFT sing ora ditemokake ing aset liyane. Nanging, ayo nyoba dina iki kanggo ngerteni kepiye carane sampeyan bisa njupuk permata langka kasebut sadurunge wong liya.

Apa kita sebutno kene ing cazoo aku ora penasehat financial, lan aku ora duwe kualifikasi kanggo menehi saran sapa carane kanggo nandur modal dhuwit? Inggih, kula baleni. Waca baris kasebut mung minangka dokumen pendidikan NFT, ora liya. Investasi banget, mbebayani banget.

Ayo goleki babagan carane nemokake NFT langka.

Indeks

Tindakake dhaptar mriksa

Ing September 2021, Sotheby's lelang koleksi 107 macem-macem monyet, sing diarani "101 Bosen Ape Yacht Club", lan didol kanthi rega $ 24 yuta. Apa sing nggawe Apes Bosen dadi luar biasa? Iku worth digging menyang amarga iku conto gedhe saka apa sing kudu saenipun ing jaga kanggo nalika sampeyan scouring net kanggo nemokake project NFT sing siap njeblug.

Ayo analisa koleksi Bored Apes miturut 6 prinsip dhasar sing dakelingi nalika nindakake riset babagan NFT. 

  1. Seni.
  2. The Rarity
  3. Tim Pangembang.
  4. The Roadmap.
  5. Masyarakat
  6. Metrik Dagang.

Utawa kaya aku nyebataken, ATsRCMt, kang mili banget ing ilat.

Iki minangka kualitas sing dakgoleki saben-saben sinau koleksi NFT anyar utawa malah koleksi NFT sing wis dikenal. Riset aspek kasebut uga, dhasar, lan tansah elinga yen ing jagad crypto ora ana sing menehi jaminan. Tansah riset sadurunge sampeyan tresna karo koleksi paling anyar sing muncul ing feed Twitter sampeyan.

Njupuk koleksi Bored Apes minangka conto, 5 prinsip kasebut wis rampung.

Daftar Priksa 1: Art

Bosen Ape NFT
Bosen Ape NFT

Saka sudut pandang seni, kethek iki ora persis kaya sing dikarepake ing karya seni, dudu Monet, dudu Picasso, nanging isih nuduhake kuwalitas, ciri lan sifat sing ruwet, hiasan lan asli.

Koleksi 10.000 item iki nduweni luwih saka 170 sipat sing ora bisa diganti sing dipilih kanthi acak lan ditugasake kanggo saben kethek NFT nalika koleksi kasebut dicithak ing awal 2021.

Contone, sawetara avatar monyet iki duwe kacamata hitam utawa kuping kelinci, liyane tawon duwe wulu macan tutul utawa pelangi, liyane ngrokok cerutu lan mangan pizza utawa malah njupuk sinar laser saka mripate. Tawon liyane duwe rokok sing digantung saka cangkeme utawa malah mripat abang wong sing dibenturi watu. Nanging aku ngomong, apa iki sing nggawe karya seni? Konsep iki: kita kabeh bisa setuju yen seni minangka prakara subyektif sing luar biasa, nanging ing jagad NFT, fitur seni ditemokake ing koleksi kasebut sing nduweni fitur langka lan sifat asli sing signifikan.

Iki utamané amarga kasunyatan sing koleksi karo jumlah gedhe saka item lan kualitas kurang saka AI unik-generate sipat bakal berjuang kanggo gawé siji item karo ciri unik. Secara matematis, iku persamaan sing prasaja: koleksi 20.000 item nanging kanthi total mung 20 sipat unik, bakal ngemot akeh item sing nuduhake sifat sing padha utawa kadhangkala uga identik, saéngga nyuda potensial barang langka ing koleksi kasebut lan mbatesi kemungkinan. saka ngasilake kekurangan. 

Kaya sing wis sampeyan duga, nalika nerangake koleksi gambar profil tingkat dhuwur, uga disebut PFP (singkatan saka Photo for Profile, alias gambar profil), rarity pancen penting.

Mesthi, yen kita mikir babagan langka ing bidang seni tradisional, wong mikirake Van Gogh Starry Sky, nanging NFT wis njupuk konsep langka menyang tingkat anyar. Ing donya maya token non-fungible, rarity ora kudu properti ditemokaké ing karya seni ing pangertèn tradisional istilah.

Mesthi ana seniman sing nggawe koleksi sing duwe gaya seni sing jelas banget: sing paling penting, koleksi Fidenza dening Tyler Hobbs.

Dipercaya dening Tyler Hobbes

Dipercaya dening Tyler Hobbes


Fidenza minangka ide saka Tyler Hobbs, 34, sing metu saka pakaryan minangka insinyur komputer kanggo kerja minangka seniman full-time. Dheweke wiwit nindakake ETH nalika dheweke ngerti Blok Seni, platform seni sing nggawe NFTs adhedhasar seni generatif, lan wis dadi artis curated.

Akèh-akèhé saka koleksi PFP iki ing Opensea sing ing fashion saiki ora seni ing kabeh.

Sampeyan bisa nggawe perbandingan lan nimbang avatar NFT sing larang regane iki uga kertu koleksi saka album baseball utawa album bal-balan Panini. Kaya carane kita ngerteni langka ing kertu dagang unik iki, sawetara NFT individu ing koleksi tartamtu dianggep luwih langka lan mulane luwih larang tinimbang liyane. Nanging kenapa? Biasane amarga sawetara sipat unik utawa sifat asli sing mung diduweni lan didaftar ing blockchain. Sawetara conto? Mata laser kanggo Bored Apes, alien punks kanggo Cryptopunk, TV pasuryan kanggo Cool Cats utawa Gen 0 cats kanggo Cryptokitties.

Cazoo, ayo padha miwiti bisnis! Kepiye carane bisa nemokake lan ngerti langka ing gulung NFT sing bakal teka?

Priksa # 2: Apa sing kudu digoleki ing NFT: langka

Akeh kolektor paling kamungkinan bakal setuju karo kula sing langka saka NFT isih tetep dadi salah sawijining fitur sing paling angel kanggo diidentifikasi ing koleksi apa wae, utamane yen anyar, nanging amarga kabeh NFT disimpen lan dikelola ing pamblokiran ... ciri koleksi sing kita deleng?

Salah sawijining alat sing paling akeh digunakake yaiku langka.alat, situs web sing darmabakti kanggo klasifikasi seni generatif lan koleksi NFT adhedhasar langka, mula jenenge. rarity.tools menehi ringkesan karakteristik lan sipat ing koleksi tartamtu lan ngidini sing duwe aset mriksa langka saka NFTs individu. 

Nanging ora mung! Dheweke bisa ngetung saben fitur (saben fitur, saben sipat khas) saka saben NFT, lan diarani skor langka. Skor langka kanggo kabeh sipat NFT kasebut ditambahake kanggo ngasilake metrik langka saka NFT sing dianggep. Pinter banget... iki rundown cepet saka cara kerjane: kanggo nemtokake skor rarity saka sipat tartamtu, platform njupuk nomer sipat dijupuk menyang wawasan, ing kasus iki mung siji, dibagi dening jumlah total obyek sing duwe sipat lan banjur dibagi maneh karo nomer obyek ing koleksi . Rumus prasaja iki ngasilake skor rarity saka sipat tartamtu lan kanggo entuk skor rarity sakabèhé kanggo NFT kita dianggep, rarity.tools mung nambah munggah kabeh nilai saben sipat.

Bosen Ape Rarity Score
Conto skor langka Ape Bosen

Platform kasebut isih nduweni fitur sing apik: menehi pangguna un tanggalan outlining kabeh irungnya NFT mbesuk, trep banget kanggo dadi luwih cepet tinimbang liyane lan kanggo mirsani proyek NFT sing diramalake ing mangsa ngarep. Nanging, kudu dieling-eling manawa perhatian gedhe kudu dibayar: ing kahanan saiki, ana puluhan proyek anyar saben minggu lan tawaran ing pasar terus berkembang kanthi tingkat sing ora lestari. Mung persentase cilik saka koleksi sing diluncurake ing taun 2021 sing isih urip ing jangka panjang .. persentase paling gedhe yaiku NFT sing dadi nol. Lan maksudku ZERO. Tansah weruh iki.

Cara liya sing apik kanggo maca langka koleksi yaiku kanthi nganalisa metrik ing bagean Openea Properties.

Sifat-sifat NFT ing Opensea
Sifat-sifat NFT ing Opensea

Kene kanggo saben koleksi kadhaptar ing pasar sawijining, Opensea bakal njelaske nganggo bentuk garis ambalan saka sembarang sipat langka ing NFTs ing koleksi sawijining. Iki ateges ngidini para panuku potensial kanggo ngukur langka barang kolektor sing dikarepake tanpa kudu ngliwati analisis sing jero lan riset tanpa wates.

Fokus utama ing kene yaiku nggawe kekurangan aset maca kanthi gampang - kaya ndeleng properti pemain bal-balan ing FIFA.

Nalika nggoleki barang langka ing koleksi tartamtu, sampeyan pengin nggoleki NFT sing nduweni sifat sing paling unik lan langka, amarga bakal dianggep paling larang. bener? Ya, nalika mburu NFT ing mangsa ngarep, rarity kudu dadi salah sawijining tujuan utama sampeyan.

Langkah sabanjure ing dhaptar priksa nalika nerangake riset proyek yaiku mriksa tim pendiri kanthi tliti.

Daftar Priksa 3: Tim Pendiri

Ora mesthi gampang kaya sing dipikirake sapa wae ing mburi proyek tartamtu, amarga sawetara pendiri proyek sing misuwur kaya Bos Ape Yacht Club, umpamane, isih tetep meneng babagan identitas sejatine. . 

Nalika anonimitas umume dianggep minangka gendera abang mutlak ing donya crypto, Bosen Ape Yacht Club minangka pangecualian nyata kanggo aturan kasebut amarga senadyan anonimitas tim kasebut bisa nggawe salah sawijining merek NFT sing paling dikenal lan paling akeh diikuti.

Tim pendiri bisa dadi vokal babagan sapa dheweke, peran sing ditindakake ing pangembangan proyek lan pengalaman kerja sing beda-beda. Salah sawijining conto sing paling pas yaiku VeeFriends, proyek NFT sing diadegake lan dipimpin dening pengusaha sing diakoni sacara internasional Gary Vaynerchuk, uga dikenal minangka Gary Vee. Bisa nggandhengake proyek karo pendiri sing kondhang (utawa klompok pendiri) kanthi alami nambah kapercayan ing proyek kasebut, lan menehi kapercayan marang para pemegang NFT koleksi kasebut babagan investasi kasebut. Salajengipun, yen pangadeg proyek kasebut wis duwe basis pangguna sosial sing akeh, kaya ing conto Gary Vee, kepercayaan marang proyek NFT bisa njeblug. Dadi, yen bisa, sampeyan kudu mriksa tim pendiri kanggo ngadili apa dheweke bakal duwe kekuwatan lan drive kanggo ngembangake proyek kasebut lan ana kemungkinan gedhe bakal menehi janji.

VeeFriends dening Gary Vaynerchuk
VeeFriends dening Gary Vaynerchuk

Langkah katelu: Roadmap.

Daftar Priksa 4: Roadmap

Kaya meh kabeh proyek ing ekosistem token sing bisa digunakake, saben proyek non-fungible (NFT) cenderung menehi peta dalan marang para investor, lan nalika saka sudut pandang konsep, proyek-proyek token sing bisa difungi lan ora bisa diowahi nuduhake persamaan, nalika iki minangka roadmaps individu, sing terakhir cenderung nggabungake aspek visual sing luwih artistik kanggo nyritakake tujuan proyek, kemitraan, tetes udhara lan bubar uga sarana DeFi.

Roadmap kethek bosen
Bosen Ape Roadmap, apik banget visual lan kreatif

Iki ora mesthi kedadeyan: sadurunge nggegirisi kanggo NFT ing 2021, sawetara proyek NFT nampilake Roadmap: Cryptokittens lan Cryptopunks, sing pisanan dicithak ing 2017, mung nduweni tujuan kanggo nyoba karo format ERC-token anyar. 721 ing Blockchain Ethereum, dudu proyek jangka panjang sing nyata.

Roadmap paling apik ing wayahe iku saka Bosen Apes Yacht Clubs, lan idea wis inspirasi akeh proyek liyane lan liyane kreatif karo nganyari mangsa. 

Kaya proyek crypto, kayata Cardano, Polkadot, Solana utawa Luna, maca peta dalan proyek kasebut penting banget kanggo nyoba ngenali pertumbuhan jangka panjang lan nggambarake perkembangan sing bakal teka.

Nganti saiki, proyek-proyek sing wis ngalami pertumbuhan parabola paling gedhe yaiku sing nyedhiyakake para pemegang NFT (sing duwe, ing jargon) kanthi sawetara nilai tambah, terus-terusan, wiwit dina pisanan. Apa nilai tambah iki? Iki bisa dadi airdrops NFT gratis langsung ing dompet sing duwe, airdops token ERC-20, proyek staking NFT kanggo ngasilake penghasilan pasif, "keuntungan keanggotaan", akses sadurunge wong liya menyang peluncuran NFT liyane, akses eksklusif menyang sawetara Launchpads, lan malah akses eksklusif. menyang toko dagangane.

Iki bisa uga sawetara fitur sing luwih "sing dikarepake" sing kudu digoleki ing peta dalan proyek, nanging ora kudu dikandhakake yen nganti tim pangembang nduduhake manawa nindakake apa sing dijanjekake, peta dalan kasebut ora liya, ing kasunyatan, janji. Ati-ati, tansah ngati-ati, utamane yen proyek kasebut mung digawe lan ana ing tahap awal pangembangane.

Sing jarene, yen proyek NFT sing sampeyan coba mlebu nuduhake pola seni sing menarik lan asline, yen nduweni jumlah fitur unik sing dibutuhake kanggo ngasilake langka, lan nuduhake pratandha sing jelas babagan tim pendiri sing solid sing ngormati komunitase. uga peta dalane, banjur kemungkinan proyek kasebut sukses ing jangka panjang luwih gedhe tinimbang proyek sing ora duwe sawetara kritéria kasebut.

Akeh sing mbantah yen langkah sabanjure iki mbok menawa sing paling cocog kanggo kabeh: komunitas. 

Daftar Priksa No. 5: masyarakat

Secara pribadi, aku ora yakin manawa nilai koleksi NFT gumantung ing komunitas, nanging aku ngerti manawa ana peran penting ing nggawe proyek kasebut lan ing pangembangane.

Cara sing paling efektif sing ditemokake kanggo ngerteni luwih akeh babagan komunitas proyek yaiku kanthi aktif sesambungan karo saluran resmi proyek kasebut, utamane liwat media sosial, kayata Twitter, Telegram, Instagram utawa luwih cenderung Discord. . 

Nalika sampeyan pisanan nemokake koleksi ing Opensea utawa pasar NFT liyane, kemajuan sing paling alami yaiku mriksa tingkat keterlibatan lan keterlibatan ing Twitter lan Discord. Iki amarga rong alasan: pisanan amarga kita isih bayi ing siklus urip NFT lan durung ngembangake ekosistem kanthi lengkap nganti bisa nyepetake volume dagang saka struktur finansial, umpamane kanthi nggunakake pinjaman lan jaminan aset. , lan kaloro amarga, kanggo nggawe proyek NFT efektif saka sudut pandang investasi, masyarakat sosial massive, melu lan aktif bakal dadi pasar kanggo ngedol NFTs piyambak. Salajengipun, amargi sipatipun minangka karya seni, NFTs tetep dados kewan sosial, lan utamané kudu berkembang ing perhatian media sosial.

Akibaté, yen sampeyan ndeleng akun Twitter babagan proyek sing tuwuh kanthi ora bisa diendhani sajrone sawetara minggu, ana kemungkinan kolektor ngembangake kapercayan manawa proyek kasebut bakal maju, lan kemungkinan panjaluk NFT ing njero. koleksi tartamtu bisa uga ing munggah.

Metrik media sosial, bisa uga kudu dipriksa kepiye carane komunitas tumindak lan sesambungan ing Twitter lan Discord, umpamane yen obrolan tansah aktif lan ora nate turu, mesthine bisa dadi tandha kekuwatan. Priksa manawa sampeyan tetep mripat nalika nyilem menyang Discord proyek.

Mung kanthi nganalisa metrik media sosial saka proyek anyar, siji bisa entuk gagasan sing relatif lengkap babagan tuntutan NFT ing mangsa ngarep sing bakal ditindakake proyek kasebut: asring dadi strategi sing menang nalika nandur modal ing NFT sajrone nyipta, nggawe, amarga ing prices phase iki watara 0,05 ETH lan 0,08 ETH kang teknis pinesthi rega paling. 

Tuku NFT nalika dicetak, mula nggawe, minangka proses sing padha karo partisipasi ing ICO, penawaran koin dhisikan, lan biasane kaluwihan luwih gedhe tinimbang kekurangan: tuku NFT kanthi "rega lantai" saka cetakan, saka koleksi sing wis nampa jumlah pinunjul saka kapentingan masyarakat, banjur bisa duweni potensi nggawe dikarepake luwih kanggo NFTs project ing pasar secondary uga.

Nanging, aku kudu ujar manawa tuku NFT ing minting pancen kompetitif, mula ing kene uga kudu ati-ati: biaya gas, komisi, bisa dhuwur lan ora ana jaminan kanggo nampa NFT kasebut.

Kita wis tekan langkah pungkasan ing dhaptar priksa, mbok menawa bagean sing paling menarik: metrik dagang.

Daftar Priksa No. 6: metrik dagang ing pamblokiran

Sawise entuk kesimpulan sing cukup babagan peta dalan tim seni, proyek lan komunitas sing sesambungan karo, unsur pungkasan sing kudu ditangani yaiku ijol-ijolan, dagang, metrik koleksi kasebut ing pamblokiran. Aku ora bisa nandheske pentinge titik iki amarga metrik ing pamblokiran ngidini kanthi efektif nemtokake hubungan antarane pasokan lan dikarepake ing koleksi tartamtu lan uga ngidini kanthi dinamis ngitung langka NFt saka siji titik. saka sudut pandang makroekonomi. minangka gantos kanggo siji murni seni.

Cara iki jelas luwih efektif kanggo koleksi NFT sing duwe data ijol-ijolan sing signifikan ing blockchain, amarga siji-sijine sing bisa dianalisis yaiku riwayat transaksi lan jumlah total sing duwe.

A tip pisanan kabeh: yen sampeyan wis nemokake koleksi sing nanggapi positif kanggo kabeh mriksa aku wis diterangake, sampeyan pengin mriksa sing nomer NFT ing koleksi sing imbang lan proporsional kanggo total sumber aset ing koleksi. Tegese, yen total pasokan ing koleksi yaiku 10.000 NFT lan ana 5.000 pamilik individu, kita ana ing skenario sing sehat lan becik, amarga rasio pasokan / nyekel rata-rata rong NFT saben sing duwe. Nanging, yen ana, contone, 10.000 obyek ing koleksi nanging dibagi antarane 500 pamilik individu, rasio antarane tawaran lan nyekeli rata-rata 20 NFT saben nduwèni. Matématis kita maca ora seimbang sing kuwat ing hubungan antara pasokan lan panjaluk. 

Ing skenario hipotetis iki, sing duwe 20 utawa luwih NFT bisa gampang mbanjiri pasar kanthi adol potongan-potongan, nyebabake rega lelang dhasar kanggo NFT ing koleksi kasebut ambruk (rega lantai). Undhang-undhang pasokan lan panjaluk kudu dieling-eling amarga bisa uga ditrapake ing pasar NFT. Apa sing kudu kita goleki banjur? Goleki koleksi sing menehi tandha ing kabeh kothak ing dhaptar priksa sing duwe tawaran NFT paling murah lan jumlah pamilik lan panuku sing paling dhuwur. Digabungake, metrik kasebut nggambarake skenario pasokan sing murah lan skenario permintaan sing dhuwur sing ngidini koleksi tetep stabil yen ora nambah rega dhasar.

kesimpulan

Wong lanang, NFT sakabèhé ajaib lan nggumunake, nanging isih akeh sing kudu disinaoni ... pasar NFT sacara sakabehe ngasilake pirang-pirang 100x lan 200x ing taun 2021, lan aku yakin bakal terus ngetrapake janjine. adopters awal ing rembulan. Jumlah koleksi anyar sing saya tambah cepet meh saben dina nggawe aku mikir yen pasar lan napsu kanggo NFT paling mungkin bakal tenang ing mangsa ngarep, nanging saiki yen sampeyan bisa nemokake NFT sing apik banget. sing pancene pengin duwe .. sampeyan bakal ngerti persis apa sing kudu dilakoni, apa sing kudu digoleki, lan langkah-langkah sing kudu ditindakake.