Sampeyan lagi ndeleng Apa iku Black Swan? We nerangake acara Black Swan.
Swan Ireng, Swan Ireng, Sinau Cryptocurrency

Apa sing diarani Swan Ireng? Kita nerangake acara Black Swan.

Wacan maca: <1 menit

Acara Black Swan, kanthi bentuk sing paling gampang, minangka kedadeyan sing kaget lan duwe pengaruh sing penting lan penting.

Sejarah Teori Ireng Swan - utawa Teori Kedadeyan Black Swan - diwiwiti saka ekspresi Latin abad kaping XNUMX dening pujangga Roma Juvenal, nalika bakal ditampilake kaya:

Rara avis ing terris nigroque simillima cygno

Kita bisa nerjemahake ekspresi Latin iki menyang: "manuk langka mirip banget karo angsa ireng". Wiwitane, nalika ukara iki pisanan digunakake, angsa ireng dikira ora ana.

Teori Black Swan luwih dikembangake dening statistikawan lan pedagang Nassim Nicholas Taleb. Ing taun 2007 dheweke nerbitake buku sing diarani Swan Ireng: Pengaruh sing Apik banget, sing nerangake lan ngformalisasi teori Black Swan. Ing kene link kanggo njaluk ing Amazon: LINK. Elinga, tanpa Referensi!

Miturut Taleb, acara Black Swan umume ngetutake telung atribut:

  • Swan Ireng iku anomali. Ora bisa diramalake kanthi rutin, mula, ora ana prekara sing bisa ngramalake sadurunge.
  • Dheweke wis mesthi pengaruh nemen utawa pinunjul.
  • Acara Black Swan, sanajan ora bisa ditebak, mesthine bakal nemokake alesan sawise kedadeyan kaping pisanan, nggawe jinis kedadeyan kasebut bisa dingerteni lan bisa diprediksi.

Contone acara Black Swan sadurunge, kaya sing diterangake Taleb, yaiku munggah internet, komputer pribadi, pembubaran Uni Soviet, lan serangan 11 September 2001.