Sampeyan lagi ndeleng Apa Nodes?

Apa Node kasebut?

Wacan maca: 5 menit

Simpul nduweni teges sing beda adhedhasar kontekse.

Ing jagad jaringan, jaringan telekomunikasi utawa uga komputer, simpul nduweni ciri khas sing jelas: bisa dadi titik distribusi utawa titik akhir komunikasi. Kita bisa umume luwih umum simpul minangka piranti jaringan fisik. Supaya ora kejawab apa-apa, nanging uga ana sawetara kasus tartamtu sing nggunakake kelenjar virtual.

Cazoo, ngomong babagan ngombe!

Dadi bon. Simpul jaringan minangka titik sing bisa digawe, ditampa utawa ditularake pesen. Kaya sing wis kasebut, ana macem-macem jinis Node Bitcoin: simpul lengkap, simpul super, simpul penambang lan klien SPV.

Indeks

Kelenjar Bitcoin

Blockchain dirancang minangka sistem disebarake, jaringan simpul ngidini Bitcoin digunakake minangka mata uang digital peer-to-peer (P2P) desentralisasi, ora bisa diukur lan didesentralisasi, yaiku, tanpa kudu ana perantara kanggo ngesyahke perdagangan, ijol-ijolan, transaksi antarane pangguna.

I simpul blok mula kudu tumindak minangka titik komunikasi lan kudu bisa duwe sawetara sipat, supaya bisa nindakake sawetara fungsi. Piranti apa wae sing nyambung menyang antarmuka Bitcoin, kayata komputer, bisa dianggep simpul, amarga kabeh simpul nyambung ing blokade. Apa sing bisa ditindakake knot iki? Dheweke komunikasi. Dheweke ngirim informasi babagan transaksi lan blok jaringan komputer sing disebarake kanthi protokol peer-to-peer Bitcoin. Mripat: ana macem-macem jinis node Bitcoin.

Node Lengkap

Node lengkap yaiku simpul sing menehi keamanan Bitcoin lan ndhukung strukture: iku penting kanggo fungsi kabeh jaringan. Mungkin sampeyan wis maca ing endi wae lan ndeleng dheweke disebut kelenjar validasi lengkap: dheweke ngarani dheweke amarga melu proses verifikasi transaksi lan kunci miturut aturan sing dileksanakake dening idin saka sistem. Simpul lengkap bisa ngirim transaksi anyar lan blok anyar menyang blokade.

Biasane simpul lengkap kudu ndownload salinan kabeh blokade, kanthi kabeh blok lan transaksi (sanajan ora sarat sing dibutuhake kanggo dianggep simpul lengkap - sanajan bagean saka blokade bisa didownload).
Node lengkap Bitcoin bisa disiyapake sawise ngetrapake macem-macem piranti lunak, ing endi sing paling misuwur diarani Bitcoin Core (ing kene link kanggo github). Ora kanggo kabeh wong! Mangkene minimal, nanging persyaratan minimum minimal dadi simpul lengkap Bitcoin Core:

  • Desktop utawa laptop kanthi versi anyar Windows, Mac OS X, utawa Linux.
  • 200GB ruang disk gratis.
  • 2GB memori (RAM).
  • Sambungan internet kanthi kecepatan tinggi kanthi unggah paling ora 50 kB / s.
  • Sambungan tanpa wates utawa watesan upload sing dhuwur. Utawa priksa manawa ing rencana tarif sampeyan, yen sampeyan nggawe hotspot, 200 giga saben wulan sing diunggah lan 20 ing ngisor iki kalebu.
  • Simpul lengkap kudu bisa kerja paling ora seprapat dina (6 jam) nanging luwih di senengi amarga aktif, 24 jam saben dinane.

Ewonan sukarelawan sing beda-beda lan malah organisasi ngupayakake kabeh supaya bisa node lengkap lan mula bisa mbantu ekosistem Bitcoin. Wiwit dina iki (Mei 2021) kita ngetung 9615 simpul umum aktif ing jaringan Bitcoin. Lan kita mung ngomong babagan simpul umum, yaiku simpul Bitcoin sing katon lan bisa diakses - sing uga diarani simpul ngrungokake

Ringkesan simpul umum jaringan Bitcoin

Ya Sherlock, uga ana kelenjar sing ora ngrungokake, knot sing didhelikake lan ora katon. Iki ndhelikake ing mburine firewall kanggo mbukak, nggunakake protokol privasi kayata Tor, utawa, malah luwih gampang lan luwih aman, ora dikonfigurasi kanggo nampa koneksi.

Node Ngrungokake (Super Node)

Un simpul ngrungokake o simpul super minangka simpul sing katon ing umum: komunikasi karo simpul liyane sing pengin diajak lan ijol-ijolan informasi. Dadi sing digunakake node super yaiku a jembatan komunikasi sing sumber data: simpul super yaiku a titik redistribusi.

Yen sampeyan pengin dadi simpul super sing bisa dipercaya, sampeyan kudu aktif, 24 jam saben dinane, supaya bisa ngirim akeh sambungan: riwayat pamblokiran kudu didokumentasikake, kabeh transaksi kudu direkam nganggo datane ing kabeh kelenjar ing saindenging jagad. Ora bisa dikatutake, sanajan kanggo wong sing luwih sithik: daya komputasi sing dibutuhake, uga sambungan internet sing luwih apik.

Node Miner

Wayahe panambang wis kliwat. Aja miwiti ngrusak. Dina iki, kanggo melu kanthi kompetitif ing proses penambangan Bitcoin, penting kanggo investasi ing program lan perangkat keras khusus, sing sejajar karo Bitcoin Core kanggo nyoba tambang blok. Penambang, utawa wong sing nggunakake komputer sing kuat iki, bisa mutusake kerja dhewe (mung panambang) utawa ing klompok (panambang kolam). 

Nalika srigala tunggal, siji-sijine penambang sing njaluk mbah putri supaya bisa nggunakake rong rong wektu kanggo nindakake komputer karo komputer, lan nalika nggunakake blokade blok sing didownload kanthi lokal, yaiku sing tambang ing kolam, ing kolam renang para penambang, padha bisa kerja bareng, lan saben menehi sumber daya dhewe-dhewe (hashpower). Ing kolam pertambangan, sampeyan mung tanggung jawab administrator kolam kanggo njaga simpul lengkap: dheweke yaiku tambang blumbang simpul.

Klien entheng utawa SPV

Uga dikenal minangka klien, klien Verifikasi Pembayaran Sederhana (SPV) entheng dheweke nggunakake jaringan Bitcoin nanging ora tumindak minangka simpul lengkap. Mula, klien SPV ora menehi kontribusi kanggo keamanan jaringan: dheweke ora diwajibake duwe salinan blokade, lan ora nate dijaluk proses verifikasi lan validasi transaksi.

Klien SPV duwe fungsi dhasar: ngidini pangguna mriksa apa wae transaksi wis dilebokake ing blok, tanpa kudu ndownload kabeh data blok kasebut. Kepiye carane dheweke nindakake? Dheweke njaluk sawetara informasi saka simpul liyane (kelenjar super). Klien entheng tumindak minangka titik akhir komunikasi lan digunakake dening macem-macem dompet (dompet) kanggo nyimpen cryptocurrency.

Klien vs Node Pertambangan

Penting, njaga simpul lengkap beda banget karo njaga simpul tambang sing lengkap. Nalika para penambang kudu nandur modal dhuwit lan sumber daya kanggo tuku lan nggunakake perangkat keras lan piranti lunak sing larang banget (elinga sepira akeh wong sing sambat babagan listrik sing digunakake kanggo tambang bitcoin), sapa wae bisa njaga simpul sing validasi lengkap. Pancen, tanpa simpul validasi lengkap, penambang ora bisa nindakake apa-apa: sadurunge nyoba tambang blok, penambang kudu nampa ok saka simpul lengkap, sing menehi sertifikasi lan validasi transaksi sing isih ana. Dadi, penambang bisa nggawe blok sing wis ditrapake kanggo dadi tuan rumah informasi kasebut (karo klompok transaksi) lan nyoba ngambang blok kasebut. Ing kene blokade bakal diupdate maneh: yen penambang bisa nemokake solusi sing valid kanggo blok kasebut, saiki bisa ditularake menyang sisa pamblokiran lan simpul lengkap verifikasi validitas kasebut. Pungkasane, aturan idin ditemtokake lan dijamin dening jaringan sing disebarake saka validasi kelenjar, dudu saka penambang.

kesimpulan

Node Bitcoin komunikasi karo saben liyane liwat protokol jaringan P2P Bitcoin lan kanthi terus komunikasi, bisa njamin integritas sistem kasebut. Kepiye yen ana simpul tali sing ora apik, tumindak ora jujur, nakal, nyoba nyebar informasi sing salah? Ing rantai blok, informasi mbukak: simpul kasebut cepet dikenali dening simpul sing jujur ​​lan langsung pedhot saka jaringan.

Pira bisa entuk bathi kanthi njaga simpul validasi lengkap ?? '?

Cazoo! Ora ana hadiah ekonomi sing ditawakake: ditemtokake dening kapercayan pangguna, menehi katenangan, keamanan, privasi kanggo pangguna. Node lengkap minangka wasit game nyata: dheweke negesake manawa aturane ditindakake. Dheweke nglindhungi blockchain saka serangan lan penipuan (kayata mbuwang pindho) lan dheweke ora kudu percaya karo wong liya.