Sampeyan saiki ndeleng Apa tegese nambang cryptocurrencies lan cara kerjane proses pertambangan

Apa tegese kanggo nambang mata uang kripto lan cara kerja proses penambangan

Wacan maca: 3 menit

Cryptocurrency mining, uga diarani mining saka cryptocurrency, yaiku proses sing transaksi ing antarane pangguna diverifikasi lan ditambahake ing dhaptar, menyang buku besar sing umum, yaiku blockchain.

Il proses penambangan minangka salah sawijining elemen kunci sing ngidini

  • Cryptocurrency bisa digunakake minangka jaringan desentralisasi peer-to-peer, tanpa mbutuhake panguwasa pusat katelu
  • kanggo cryptocurrency anyar sing bakal lair

Bitcoin minangka conto cryptocurrency sing paling populer lan mantep, lan Penambangan Bitcoin adhedhasar algoritma konsensus sing diarani Bukti Karya.

Lan ora kabeh cryptocurrency bisa diduweni. Saiki coba coba pahami, saka sudut pandang teknis, apa tegese nambang mata uang kripto lan cara kerja proses penambangan.

Indeks

Apa sing kedadeyan nalika proses penambangan?

Penambang minangka simpul ing jaringan kasebut sing nglumpukake transaksi lan ngatur blok kasebut.

Saben transaksi digawe, kabeh wong simpul jaringan dheweke nampa lan verifikasi validitas. Node penambang sing efisien banget banjur nglumpukake transaksi kasebut saka kolam memori lan miwiti nggabungake dadi blok (iki sing diarani pamblokiran calon).

Babagan pisanan sing ditindakake node penambang yaiku nambah transaksi sing ngirim hadiah pertambangan (blok blok), lan banjur wiwiti penambangan: sing pertama kedadeyan ing blok nalika ditambang yaiku hashate masing-masing transaksi sing dijupuk saka kolam memori. Transaksi sing diganjar para penambang diarani transaksi koinbase, lan iki transaksi sing koin digawe "metu saka udara sing lancip". Ing kasus paling umum, transaksi coinbase minangka transaksi pertama sing direkam ing blok anyar.

Organisasi ing Wit Merkle

Sawise saben transaksi dianalisis, hash diatur dadi Pohon Merkle, sing digawe kanthi cocog karo hash transaksi loro-loro lan nganalisa. Output banjur diatur dadi pasangan liyane lan kena hash luwih lanjut, lan bola-bali nganti tekan "ndhuwur wit". Sisih ndhuwur wit uga diarani hash root (utawa root Merkle) lan umume minangka hash sing makili kabeh hash sadurunge sing digunakake kanggo ngasilake.

ROOT hash bebarengan karo hash blok sadurunge lan nomer acak diarani nuncio banjur dilebokake ing header blok. Header blok banjur hash ngasilake output adhedhasar unsur kasebut (hash saka root, hash blok sadurunge lan nonce) ditambah sawetara parameter liyane. Output sing diasilake yaiku hash blok lan bakal dadi pengenal blok sing lagi digawe (blok calon).
Kanggo dianggep bener, output (hash blok) kudu kurang saka target target tartamtu sing ditemtokake dening protokol: hash blok kasebut kudu diwiwiti kanthi jumlah nol tartamtu.

Kangelan Hashing

Il target target - uga dikenal minangka kangelan hashing (kangelan kangelan) - diatur kanthi rutin dening protokol, supaya tingkat nggawe blok anyar isih ana pancet lan proporsional karo jumlah kekuwatan sing ana ing jaringan.

Saben penambang anyar melu jaringan lan kompetisi saya mundhak kangelan hashing bakal nambah, nyegah wektu pamblokiran rata-rata mudhun. Kosok baline, yen penambang mutusake metu saka jaringan, kangelan hashing bakal mudhun, tetep tetep wektu blok sanajan ana kekuwatan komputasi sing kurang kanggo jaringan.

Proses penambangan mbutuhake para penambang supaya tetep header blok terus-terusan, diulang liwat nonce nganti penambang jaringan pungkasane ngasilake hash blok sing bener. Nalika hash sing valid ditemokake node pangadeg ngirim blok menyang jaringan. Kabeh kelenjar liyane bakal mriksa manawa hash bener lan yen mangkono, dheweke bakal nambah blok kasebut menyang salinan blokchain lan terus ngekstrak blok sabanjure.
Wis kedadeyan lan kadhang kala ana rong penambang ngirim blok sing bener ing wektu sing padha, lan jaringan kasebut duwe rong blok saingan. Penambang miwiti tambang blok sabanjure adhedhasar blok sing ditampa dhisik. Kompetisi ing antarane blok kasebut bakal terus nganti blok sabanjure diekstraksi adhedhasar salah sawijining blok saingan. Blok sing diceluk diarani a blok yatim piatu o blok basi. Penambang ing blok iki bakal bali menyang tambang rantai blok sing menang.

Kolam penambang

Nalika hadiah blok diwenehake kanggo penambang sing pisanan nemokake hash sing bener, kemungkinan nemokake hash diatur karo formula sing gampang: padha karo bagean saka total daya ekstraksi ing jaringan. Penambang kanthi persentase tenaga listrik pertambangan duwe kemungkinan cilik kanggo nemokake blok sabanjure dhewe. THE kolam tambang digawe kanggo ngatasi masalah iki. Iki tegese nggabungake sumber daya penambang, sing nuduhake kekuwatan proses liwat jaringan, kanggo padha-padha mbagekake hadiah ing kabeh anggota kolam, adhedhasar jumlah kerja sing diwenehake supaya bisa nemokake blok.