Hashrate

Wacan maca: 2 menit

Tingkat hash istilah nuduhake kacepetan sing bisa digunakake komputer kanggo ngetung hashing.

Ing konteks Bitcoin lan mata uang kripto, tingkat hash nggambarake efisiensi lan kinerja mesin pertambangan: hashrate nemtokake sepira kerepe hardware pertambangan nalika nyoba ngitung hash blok sing bener.
Bayangake iki: proses penambangan kalebu akeh upaya hashing sing durung sukses, nganti hash valid digawe. Dadi, penambang Bitcoin kudu mbukak akeh data liwat fungsi hash kanggo ngasilake hash, lan mung bakal sukses nalika hash kanthi nilai tartamtu (hash sing diwiwiti karo sawetara nol).

Mula, tingkat hash sebanding langsung karo bathi penambang utawa tambang panambang. A tingkat hash sing luwih dhuwur tegese iku kemungkinan ngekstrak blok luwih dhuwur lan asile para penambang duwe kesempatan sing luwih apik kanggo nampa hadiah blok.

Tingkat hash (ngrembaka) diukur ing hash per detik (h / s) bebarengan karo prefiks sistem internasional, kayata Mega, Ggiga, utawa Tera. Contone, jaringan pamblokiran sing ngetung siji trilyun hash per detik bakal duwe tingkat hash 1 Th / s.

Tingkat hash Bitcoin wis tekan 1 Th / s ing taun 2011, lan 1.000 Th / s ing taun 2013. Ing tahap wiwitan jaringan, pangguna bisa nambang blok anyar nggunakake komputer lan kartu grafis pribadi. Nanging kanthi nggawe perangkat keras pertambangan khusus (dikenal minangka Miner ASIC: Circuit Integrasi Khusus Aplikasi), tingkat hash wiwit saya mundhak kanthi cepet banget, saengga kasusahan tambang saya mundhak. Mula, komputer lan kertu grafis pribadi ora cocog maneh kanggo panambang Bitcoin. Tingkat hash Bitcoin ngluwihi 1.000.000 Th / s ing taun 2016, lan 10.000.000 Th / s ing taun 2017. Ing wulan Juli 2019, jaringan kasebut mlaku udakara 67.500.000 Th / s.