Sampeyan saiki lagi ndeleng UPDATED: Carane Golek Token Sing Nggawe X100 Sadurunge Kasep?

Dianyari: Kepiye cara golek token sing nggawe X100 sadurunge wis kasep?

Wacan maca: 11 menit

Nalika nerangake cryptocurrency, ora ana sing luwih penting tinimbang "Lakukan riset dhewe".

Nggawe Riset Sampeyan dhewe, ujar para penutur basa Inggris. DYOR

Ana akeh informasi ing kana lan angel kanggo ngerti apa sing nyata lan duweni potensi, apa sing nyata lan ora duwe potensi, utawa apa sing mung ngenteni sampeyan bakal ngrusak. Nanging, yen sampeyan pengin tenan nggawe komitmen, sampeyan kudu sinau babagan panelitian - ayo goleki carane sampeyan ngerti yen crypto ora bisa adoh utawa bisa uga dicekel.

Yen iki pertama kaline maca kaca kasebut, sampeyan bakal disambut, utawa disambut. Ing kene, kita nulis menyang Cazoo, karo Cazoo, kanggo narik kawigaten babagan konsep finansial, sosiologis lan konsep teknologi sing angel. Iki minangka notepad sing dakbetahake lan aku bareng karo sampeyan, lan aku seneng yen bisa migunani kanggo sampeyan. Pancen, yen ing sawijining dina sampeyan ndhaptar Binance, coba ora rampung kode rujukanku? Kalorone entuk kaluwihan, kalorone Diskon 20% kanggo komisi. Nopo mboten!

Nanging aku dudu penasihat finansial. Aku ora menehi saran babagan cara nandur dhuwit. Aku ora ngewangi sapa wae nggunakake jaringan blockchains lan dapps sing megah iki. Investasi dhuwit lan ngasilake woh iku ngimpi saka kabeh wong, lan yen dadi dalan sing pengin sampeyan lakoni, siji-sijine saran sing dakkirim yaiku kanthi ati-ati banget.

Kaya biasane, ana Indeks ing ngisor iki, dadi sampeyan bisa mbukak bagean sing paling sampeyan minat. Oalah, aku menehi saran supaya sampeyan maca kabeh.

Indeks

Tahap 1: Kegiatan pasar

Langkah kapisan kanggo miwiti riset babagan cryptocurrency X100 sing paling apik sing bakal ditindakake sajrone rong minggu yaiku takon dhewe: koin iki aktif kanthi ekonomi? Aku wis ndeleng akeh proyek cryptocurrency sing janjeni, mung kanggo verifikasi sepira aktife mata uang ing pasar lan… wis pirang-pirang wulan utawa pirang-pirang taun kepungkur.

Apa sing kudu dilakoni?

Bukak menyang situs kaya coinmarketcap.com utawa coingeko.com kanggo ndeleng manawa mata uang nyata, yen ana kegiatan, transaksi digawe, priksa manawa mriksa volume dagang lan kepiye regane.

Token kasebut ora mung kudu didaftar ing Exchange kanthi reputasi sing apik, nanging volume dagang ing pasar kasebut uga kudu cukup dhuwur, aku bakal ngomong penting: yen ora, sampeyan bisa uga mbayar 'pilihan premium wiwit ing buku pesenan dheweke ora cukup nyebarake likuiditas.

Yen token sing sampeyan jaga yaiku token protokol ERC20, sing didol meh meh ing DEX kaya Uniswap, priksa kanthi ati-ati, amarga DEX ora duwe kritéria utawa sarat rega sing ora bisa ditemtokake. Kabeh iki dudu SABAB kanggo ninggalake proyek, nanging iki kudu dielingi nalika sampeyan maju.

Rega iku kunci, nanging ora mung iku. Ayo dadi ngira yen cryptocurrency sing sampeyan pilih duwe dorongan ekonomi sing sah. Wayahe ngerti babagan apa lan kerjane.

DYOR

Tahap 2: Riset awal

Youtube mesthi dadi papan sing apik kanggo miwiti. Nanging ana akeh lam. Pramila saran kula supados pindhah Messari, Riset Binance, lan saka situs ngawasi ICO kayata Icodrops. Pura-pura Bali Menyang Sekolah: Nalika nggunakake sumber daya iki, coba cathet cathetan lan tulisake pitakon sampeyan. Saiki sampeyan ora butuh, sampeyan ora bakal nemokake wangsulan. Nanging saiki sampeyan ora nyoba njaluk wangsulan kasebut nanging sampeyan miwiti lelungan.

Messari: profil token CAKE

Messari minangka alat sing kuat sing bisa digunakake kanggo nganalisis cryptocurrency. Bagean sing menurutku sampeyan kudu narik kawigaten yaiku profil crypto sing sampeyan minat. Wong lanang Messari nindakake analisis lengkap sing kalebu sejarah cryptocurrency, tokenomik, lan alokasi token. Dheweke tekan level sing rinci banget lan uga garis wektu pangembangan lan penggalangan dana sadurunge uga peta dalan kanggo masa depan proyek kasebut.

Tulis jeneng kabeh wong penting sing ana ing proyek kasebut, yaiku pangadeg lan CEO (kanthi asumsi dudu wong sing padha) .. sampeyan mengko bakal mbutuhake.

Riset Binance

Riset sing ditindakake dening Binance malah dheweke njupuk pendekatan sing luwih teknis kanggo nganalisa token apa wae. Pancen mbiyantu riset karo potongan iki, kanggo ngerti komponen utama crypto lan cara kerjane.

Sing paling penting babagan riset sing digawe Messari lan Binance yaiku amarga dheweke dadi bintang Hollywood ing ruang crypto, profesionalisme sing dikarepake bisa diarepake. Dheweke ora mung sapi lemu: informasi babagan Messari lan Binance durung anyar. Sampeyan ora bisa nyalahke wong-wong mau: lagi akeh liyane… nanging ora apa-apa uga. Iki minangka tamparan pertama sing ngandhani: aja nganggep apa-apa sing ditulis dening pihak katelu minangka emas murni, minangka alesan kanggo mungkasi riset sampeyan, sanajan sumber kasebut misuwur banget.

Icodrops

Situs pelacakan ICO, kayata Icodrops, minangka jinis mesin wektu: kanggo crypto tartamtu, wis kasedhiya gambar lan dokumentasi lawas sing ora kasedhiya ing situs web. Dadi gampang ditemokake yen proyek cryptocurrency wis ngowahi arah sing dituju, utawa yen mung nyoba ngubur wektu kepungkur. Sayange jumlah total dhuwit sing dilaporake dening Icodrops lan situs sing padha ora mesthi akurat, lan cenderung kalebu kabeh dana sing dikumpulake ing babak pendanaan pribadi lan liwat pirang-pirang ICO. Elinga yen sampeyan mesthi golek gambar utawa diagram yen sampeyan bisa ndeleng rincian token, cara dhuwit diklumpukake lan token sing diwenehake.

Messari nindakake tugas sing apik kanggo nglacak dana lan alokasi token - sampeyan bisa nglintasi informasi iki karo Icodrops kanggo ngerti kepiye proyek crypto sing wis nambah ibukutha. Sing sampeyan goleki ing kene yaiku alokasi token sing ora nggawe sampeyan pengin minggat .. khusus sampeyan pengin nggawe manawa sebagian besar token sing wis diterbitake utawa bakal diterbitake ana ing tangan masyarakat lan ora ing kanthong wong sing nggawe proyek kasebut! Sing duwe token sing paling bisa duweni potensi adol nalika rega wiwit mundhak, sing bakal ngalangi dhuwit recehan supaya ora tuwuh sacara organik.

Kaya sadurunge, dudu yen kahanan iki ilang, kabeh proyek minangka proyek sing bakal dibuwang. Nanging sampeyan kudu ati-ati banget nalika ndeleng gambar kaya iki, mriksa tokenomik crypto ing Binance Research utawa Messari:

Jadwal Rilis Sol Token
Jadwal Rilis Token SOL

Saiki sampeyan wis mriksa kabeh, mula kudu bali menyang Youtube. Amarga sampeyan yakin karo crypto kasebut, saiki sampeyan wis ngerti kanthi becik, ayo dirungokake apa sing dikandhakake para sing nggawe. Pilih jeneng sing sampeyan eling kanggo nulis, jeneng-jeneng utama sing melu proyek kasebut. Tugas sampeyan sabanjure yaiku nemokake wawancara paling anyar sing wis ditindakake. Atur urutane kanthi kronologis lan delengen akeh sing bisa!

DYOR

Tahap 3: Riset Sumber

Ndeleng iku percaya: Nonton wawancara karo anggota utama proyek crypto sing sampeyan tindakake nawakake informasi sing ora bisa ditemokake ing papan liya. Salajengipun, wawancara kasebut asring mbantu aku ngerti unsur teknis proyek sing bisa uga angel dak pahami mung kanthi maca dokumentasi, meh asring ditemokake ing situs crypto. Nalika sampeyan lagi nemokake, priksa profil LinkedIn kanggo ndeleng manawa duwe kapercayan sing apik. Yen kerja ing Google utawa Microsoft, apa apik? Ya, yen nyewa ora suwene sawetara wulan. Yen dheweke dipecat amarga padha nambang crypto, mula gimme lima! Goleki saluran Youtube saka mata uang crypto sing sampeyan minat! Yen sampeyan apik ing panelitian, sampeyan bakal nemokake video cekak sing nerangake komponen utama proyek kasebut.

Iki nambah rong langkah liyane kanggo nggoleki: mriksa kasunyatan, mesthi, kabeh sing wis sampeyan sinaoni, lan coba pahami apa sing bakal ditindakake ing mangsa ngarep cryptocurrency iki.

DYOR

Langkah 4: Priksa kaping pindho: mriksa kaping pindho

Apa sampeyan wis nate menyang situs web crypto supaya akeh informasi? Sampeyan mung pengin maca kaca ngarep lan bagean informasi. Umume informasi babagan situs crypto tartamtu cenderung akeh trivia. Temenan, transaksi perbankan lan non-perbankan utawa sebab-sebab liyane sing diklaim ndhukung. Umume konten umume ora ono gunane lan ora bakal mbiyantu ngerteni manawa proyek kasebut kudu digatekake. Sing paling penting, sampeyan mbebayani mbuwang wektu kanggo browsing situs kasebut yen ora ngerti apa sing sampeyan goleki. Nanging amarga sampeyan ngelingi nulis jeneng komponen utama proyek iki lan sampeyan nulis kabeh pitakon sing sampeyan pengin wangsulan ... mula wayahe kanggo verifikasi manawa kabeh sing sampeyan pelajari isih ditrapake lan ngatasi pitakon sing ditrapake muncul wiwit sampeyan miwiti riset.

Dokumentasi Pancakeswap: docs.pancakeswap.finance

Sampeyan bisa nemokake akeh wangsulan kanthi njlentrehake bagean sing khusus kanggo Dokumentasi .. bisa uga sampeyan ana begja lan uga bilah telusuran lan sampeyan bisa ngetik istilah kayata tokenomika, inflasi, ICO, mekanisme idin, mining, staking lan topik liyane sing pengin sampeyan klarifikasi. Apa ora ana telusuran? Telusuri nganggo tangan.

Aja wedi yen ora ngerti apa-apa - dokumentasi crypto biasane duwe tujuan kanggo pangembang. Akeh kaca sing bakal duwe garis kode. Lali kode, waca apa sing ditulis sadurunge lan sawise. Biasane kode ditulis sing paling bisa dimuat.

Dokumen liyane sing kudu digoleki ing situs crypto yaiku kertas putih: golek bagean sing ana gandhengane karo tokenomika. Goleki a penjelajah blockchain saka crypto kasebut. Apa Token ERC20? Banjur pindhah menyang Etherscan. Apa BEP20? Bukak menyang Bscscan.

Sing duwe token $ CAKE

Ing kene sampeyan bisa mriksa kanthi cepet sapa sing duwe token paling gedhe, sampeyan uga bisa ndeleng ing diagram pai!

Kita wis ngomong: ati-ati yen ana dompet sing nyekel 90% token ing sirkulasi. Nanging ora mesthi ngono: asring yen dompet sing sampeyan tingali ing sisih ndhuwur dhaptar, sing duwe mayoritas token, yaiku Kontrak Cerdas, sing digunakake kanggo barang kaya staking.

Yen crypto sampeyan dudu token ERC20, muga-muga explorer blokir uga ngidini sampeyan ndeleng dhaptar lengkap sing duwe token kasebut. Apa ora? GENDERA MERAH.

Saiki sampeyan wis nindakake riset gedhe babagan crypto sing pengin diinvestasikan, mung siji sing ilang: kanggo golek update penting babagan proyek, manawa bakal teka, direncanakake, utawa wis kedadeyan.

DYOR

Tahap kaping 5: Warta lan Peta Jalan

Kanggo bagean pungkasan telusuran crypto, sampeyan butuh telung prekara: siji Peta Jalan, a blog lan warta anyar .. Aku nyaranake, kanthi urutan iki: biasane warta minangka ringkesan saka apa sing ditulis ing blog.

Blog lan warta Pancakeswap
Blog lan warta Pancakeswap

Mupangatake warta sing sampeyan maca malah ing publikasi cilik: bisa migunani yen kiriman blog sing dirujuk dawa banget utawa angel dicerna.

Ayo ngobrol saiki babagan RoadMap.

Ing pengalamanku, cryptocurrency RoadMaps cenderung ora jelas lan ora nyedhiyakake informasi sing sejatine digoleki. Nonton wawancara karo para pendiri lan CEO bakal menehi wawasan luwih akeh babagan masa depan proyek kasebut tinimbang RoadMap. Ing crypto sing apik, sampeyan bakal nemokake roadmap sing apik sing ngemot target sing realistis, sing bisa ditindakake sadurunge proyek kasebut entek utawa rusak dening kompetisi. Yen sampeyan ora nemokake RoadMaps lan yen wawancara sing ditonton ora bakal menehi krasa yen proyek kasebut bakal suwe banget ... bisa uga sampeyan ndeleng investasi sing salah.

Mbesuk dudu kabeh sing penting: goleki manawa dheweke wis bisa nggayuh apa sing dijanjekake saiki .. lan ing kene blog bakal kasedhiya.

Blog Stellar: stellar.org

Yen sampeyan angel golek blog ing situs web crypto, mesthine bisa ditemokake ing blog kasebut Sedheng. Ing wektu liyane, sampeyan kudu mbukak lan njelajah dheweke gitHub kanggo ndeleng kemajuane .. mula sampeyan bisa uga takon dhewe apa proyek kasebut maju ing arah sing dikarepake.

Nggoleki judhul blog babagan proyek crypto mung cukup kanggo entuk ide apa sejatine karo tembung lan arah sing dituju. Muga-muga luwih becik maca kabeh artikel yen nganyari pembahasan babagan update penting kaya sing ana gandhengane karo perubahan tokenomik utawa pengumuman sing mbahas babagan gedhe Kemitraan.

Minangka pilihan pungkasan, bukak tab anyar lan bukak sawetara situs berita cryptocurrency kayata Cointelegraph, Coindesk utawa Decrypt lan coba goleki sawetara judhul kanggo proyek sing sampeyan goleki. Ora bisa nemu apa-apa? Iki ora mesthi dadi tandha sing ala yen dibandhingake karo media tradisional, media dunia crypto nindakake samubarang dhewe, lan dheweke ora seneng menehi berita utama babagan prekara-prekara penting sing kedadeyan.

Ing wektu iki sampeyan kudu duwe kabeh informasi sing dibutuhake kanggo nemtokake manawa cryptocurrency duwe nilai nyata lan kaiket karo proyek sing sah. Yen sampeyan ora duwe keputusan sing tepat, sampeyan bisa uga nemoni proyek sing kudu diwaspadai, utawa malah tetep ora bisa nginep. Ora apik yen dipikirake, nanging bisa uga tegese sampeyan kudu bali, bali menyang papan gambar, lan mriksa sumber daya sing digunakake ing riset.

Riset crypto akeh sing bisa ditindakake. Nanging takon dhewe: apa sawetara jam riset regane 100x ngasilake investasi sampeyan? … ..… ..… ..

DYOR

Serat

Nanging Cazoo! Sampeyan seneng Cazoo, kepiye sampeyan nindakake riset crypto?

Cara nggawe telusuran ing jagad cryptocurrency
Telusuri apik ing Cazoo

Primo: Aku menyang coinmarketcap utawa coingecko kanggo ndeleng manawa token kasebut aktif didol, luwih-luwih ing ijol-ijolan sing bisa dipercaya. Apa koin kasebut mati utawa sekarat? Aku ora sampah wektu.

secondo: Aku menyang Youtube lan ndeleng apa sing dikandhakake wong liya babagan proyek kasebut, lan njupuk sawetara cathetan yen regane.

Kaping telune: priksa riset Messari lan Binance, kanggo entuk ide sing luwih jelas babagan apa lan apa proyek kasebut lan cara kerjane. Aku terus nyathet, lan aku uga miwiti nulis sawetara pitakon lan jeneng pangadeg.

Kaping pat: priksa Icodrops kanggo ndeleng pinten dana sing bisa dikoleksi proyek lan kepiye token dianugerahi. Aku nggunakake sumber sing ditampilake bebarengan karo Messari kanggo mriksa manawa rincian sing didhaptar wis bener.

Quinto: Aku bali menyang Youtube lan nonton kabeh wawancara sing bisa dakwujudake, karo CEO paling anyar utawa pangadeg proyek kasebut. Kerep banget apa sing dikandhakake njawab pitakon-pitakon sing dakkandhakake ing wacan kapindho: uga cenderung kanggo njlentrehake akeh komponen sing dakkira mbingungake babagan teknologi sing digunakake. Aku uga golek saluran Youtube saka crypto, lan yen ana, asring menehi wawasan lan panjelasan tambahan. Nganggep yen kabeh sing ditemokake durung ngilangi semangat,

Kaping enem: digali ing dokumentasi proyek. Aku golek rincian tambahan kanggo teknologi sing digunakake dening crypto, mekanisme konsensus, tokenomik, hadiah staking, persyaratan penambangan, lan komponen kunci liyane sing wis dakkerteni nganti saiki.

Kapitu: Aku nyaring liwat RoadMap lan blog kanggo ndeleng manawa dheweke wis entuk kemajuan sing dijanjekake lan apa kanthi realistis bisa mbangun lan ngirim apa wae sing dibutuhake kanggo maju proyek kasebut.

Kawolu: priksa manawa usahane nggawe berita utama ing ruang crypto kanthi judhul gedhe lan nyenengake ing penerbit crypto utama. Yen ora ana judhul gedhe, awas! Mungkin kita ana ing wektu kritis proyek, lan kita tekan sadurunge sadurunge wong liya.

Strategi iki kanggo nindakake riset cryptocurrency sing efektif, mesthi ora bisa diluru. Nanging kanggo kula, iku campuran sing sampurna saka pengamatan, maca lan repetisi.

Gampang lali yen jagad mata uang crypto minangka lapangan sing anyar, isih ana wiwit wiwitan. Dadi, yen sampeyan sinau kepiye nggawe riset crypto saiki, sampeyan bakal dadi salah sawijining wong sing ngerti apa sing kedadeyan nalika FOMO nggayuh pasar sing rame ... kaya sing kedadeyan bubar, tanggal 22 April 2021 , sawise pratelan saka Presiden Biden.

DYOR