Sampeyan saiki ndeleng India bisa pindhah menyang klasifikasi Bitcoin minangka kelas aset

India bisa pindhah menyang klasifikasi Bitcoin minangka kelas aset

Wacan maca: 2 menit

Ya wis!

India, sing wiwitane nuduhake akeh permusuhan karo mata uang kripto, saiki wis milih panitia sing samesthine bakal ngirim proposal proposal menyang kabinet.

Sawise pamindhahan bersejarah El Salvador kanggo nggunakake Bitcoin minangka mata uang fiat (dadi mata uang lengkap) precedent edan!), sanajan ing India para peminat cryptocurrency bisa narik napas lega.

Sumber penting sawise industri kasebut ngomong karo penerbit Indian Express pamrentah wis adoh saka sikap sadurunge sing musuhan menyang mata uang virtual lan akeh kemungkinan bakal ngelasake Bitcoin dadi kelas aset mengko Ing India.

Pengatur pasar Dewan Sekuritas lan Bursa India (SEBI) bakal ngawasi peraturan kanggo industri cryptocurrency sawise Bitcoin diklasifikasikake minangka kelas aset. Industri cryptocurrency India uga ngobrol karo Menteri Keuangan babagan formulasi set peraturan anyar, lan sumber industri negesake manawa ana klompok ahli kementerian sing sinau babagan perkara kasebut. Rancangan peraturan cryptocurrency bakal ditampilake ing Parlemen.

Pangembangan kasebut diwiwiti sawetara dina sawise Bank Simpenan India (RBI) kanthi sirkular sing nuntun bank kasebut mungkasi ngindhari transaksi sing kalebu token virtual ngutip surat edaran sadurunge saka 2018, amarga wis dikalahake dening Pengadilan Tinggi. Gubernur RBI Shakthikanta Das, Nanging, negesake keraguan maneh.

"Mesthi kita bisa ujar manawa panitia anyar sing ngupayakake mata uang kriptan optimistis banget babagan peraturan lan undang-undang mata uang kripto… Rancangan proposal anyar bakal kasedhiya ing kabinet, sing bakal mriksa skenario umum lan njupuk langkah paling maju. Kita yakin tenan manawa pamrentah bakal nggunakake mata uang kripto lan teknologi blockchain". Tembung saka Ketan Surana, kepala pejabat finansial lan kepala pejabat eksekutif, Coinsbit, lan anggota, Asosiasi Internet lan Seluler India.

❤️

Kertas putih dening Indiatech nuduhake manawa adopsi India kanggo Bitcoin minangka kelas aset alternatif minangka masa depan sing nyata banget. Amarga saka alam molah malih mata uang digital (rega fluktuasi saben dina saben dina) - dokumen iki nulis - dadi rumit kanggo nggunakake minangka alat pambayaran. Dokumen kasebut uga nyaranake investasi cryptocurrency babagan pajak, nggawe pajak kena pajak ibukutha miturut Undhang-undhang Pajak Penghasilan.

Hitesh Malviya, ahli ing blockchain lan investasi crypto, dheweke ujar: "Miturut pendapat saya, pamrentah India bakal njelajah cara kanggo ngatur Bitcoin. Aku ora ngira India bakal nganggep nampa Bitcoin minangka mata uang fiat ing wektu cedhak, amarga bakal mengaruhi posisi rupee India. Nrima Bitcoin minangka mata uang obligasi minangka ide sing apik kanggo negara-negara sing ora duwe mata uang dhewe utawa gumantung karo dolar AS ”.

Namaste!