Моментално го гледате Binance во Африка - има пораст на бројот на нови африкански корисници

Binance во Африка: Снимен наплив на бројот на нови африкански корисници

Време на читање: 2 минути

Фото кредити: Мухамедтаха, Ибрахим Мааџи

Споделувам многу интересни вести, за кои прочитав удирање.com. Ги гледам оние земји чија инфлација не дозволува економска независност, и гледам во blockchain и во нивниот монетарен аспект решение. Во овие денови на силни знаци на доаѓање на циклус мечкин пазар (Мај 2021 година), се чини лудо да се одлучи да се користат крипто-валути како валута во реалниот живот. Ги плаши многу нестабилност. Но, бидете внимателни! Крипто денес е израз на блокчејн. Дали има на пример стабилни пари? Themе зборуваме за нив наскоро затоа што тие се важна тема. Ако брзате и сакате да купите стабилни пари, можете да го направите на Binance со моето упатување, кликнете тука. Засекогаш ќе имате 20% попуст на надоместоците за размена.

Дали првпат ги читате овие страници? Мило ми е што те запознав.

Се обидувам, кога можам, да го ажурирам овој дневник со новости, но пред сè интересни сознанија што ги наоѓам во светот на крипто-валути и блокчејн. Оваа турнеја најдов интересна статија.

Во него се вели дека Бинанс објави бран на бројот на африкански корисници на својата платформа, каде што обемот на трансакции со криптовалути се зголеми за 28,61% во периодот од јануари до април 2021 година.

Компанијата доживеа 2.228,21 процентно зголемување на корисниците на P2P на својата платформа и 386,93% проценти од количините на P2P низ цела Африка. Исто така, имаше 114,33% процентно зголемување на корисниците ширум Африка помеѓу јануари и април 2021 година.

Светот на крипто-валути продолжува да ги привлекува не само погледите на големите компании, туку и паричниците (можеби е-паричник): Ернст и Јанг Глобал Дооел објави дека инвестира 100 милиони долари во блокчејн технологија. Компанијата ја инвестира оваа сума во истражување, инженерство и услуги на блокчејн технологија и крипто средства. Претседателот и извршен директор на EY Global, Кармин Ди Сибио, рече: „Во текот на изминатите пет години, инвестиравме во блокчејн и развивме иновативни решенија, воспоставувајќи ја E&Y како лидер во оваа индустрија во развој. Бидејќи усвојувањето на блокчејн продолжува да расте и гледаме зголемена побарувачка од клиенти на E&Y, ние сме возбудени за понатамошните инвестиции во E&Y за да ги исполнат нивните предизвици и потреби “.

Надвор од она што го кажуваат ова момче и оваа компанија, се допаѓа зголемувањето на африканското прифаќање на платформата за размена Binance Мислам дека е многу интересно. Земји како Нигерија, Јужна Африка, Египет, Алжир, Мароко, Кенија, Ангола, Етиопија, Гана, Танзанија, се огромни земји, со десетици и десетици милиони луѓе, стотици, кои можат да добијат пристап до лични финансии, или централизирано или децентрализирано и поседување на сопствени средства. Без посредници, без да им верувате на банките. За многумина е тешко да пристапат до банката, а камоли за сметката во банка.

И бидете внимателни, тука не зборувам за финансиски шпекулации, туку зборувам за поетскиот сон да бидете поборници за сопствената економска судбина, без да мора да се потпрете на централното тело за кое ако ми се допаѓа не ме тера да плаќам испрати ми писмо дома да ми кажеш дека решил еднострано да го промени договорот што го потпишавме.

Ако сакате да се придружите на Binance и не знаете како да го направите тоа, погрешно сте го прочитале овој напис. Но, многу лошо! И не кликнавте на ниедна врска во зелена боја.