Во моментов го гледате Илон Маск на разговорите на SNL за Dogecoin и дуџот колабира (8 мај 2021 година)

Елон Маск во SNL зборува за Dogecoin и доџ колабира (8)

Време на читање: 2 минути

Илон Маск, извршен директор на Тесла и Спејс Икс, две успешни компании од нашето технолошко време, беше ко-водител (ко-презентер) на епизодата на познатата американска комична емисија Saturday Night Live. Епизодата се емитуваше вечерта на 8 мај, 5.30 часот по италијанско време.

Илон Маск и мајка му на СНЛ
Илон Маск и мајката Меј Маск

Очигледно, како голем поддржувач, тој во последните денови изјави дека тој исто така би зборувал за Dogecoin, омилен мем на сите за криптовалути. И сите мислеа дека… 🚀

Наместо тоа, графиконот е безмилосен: Цената на Догекоин започна да паѓа веднаш штом заврши нејзиниот монолог, со убава црвена канделона, од 0,66 до 0,53 долари за еден час.

За време на еден од најпознатите сегменти на шоуто, легендарното ажурирање на викендот, историски домаќин на митски ликови како Норма Мекдоналд, Маск се претстави како неостварливиот научник за финансии во шоуто, Лојд Остертаг, и беше замолен да објасни што точно е Догекоин.

„Благодарам Мајкл, повикај ме Доџатот“, му рече Маск на Мајкл Че

„(Dogecoin) започна како шега заснована на меми на Интернет, но сега се одвива на многу реален начин“, објасни Маск.

Кој потоа повеќе пати го прашуваше Маск за што всушност станува збор, извади од џебот сметка од еден долар и мавтајќи ја под носот на Маск, дури го прашуваше дали крипто-валутата е вистинска.

„Тој е реален како тој долар“, рече Маск.

Колин Јост скокна во акција, дури и прашуваше што е всушност Dogecoin.

„Тоа е иднината на валутата, тоа е незапирливо финансиско возило што ќе го заземе светот“, рече Маск.

И кога објасни дека крипто-валутите можат да се менуваат за готовина, Че рече: „Ох, тоа е врева“. (тоа е гужва!)

„Да, тоа е гужва“, рече Маск смеејќи се додека викаше „до Месечината!“ (До Месечината! 🚀)

Дали сакате да го видите видеото? Еве го: