Што е AMM, автоматизиран креатор на пазар?

Автоматизираните креатори на пазарот ги поттикнуваат корисниците да станат даватели на ликвидност во замена за дел од надоместоците за трансакцијата и бесплатни токени. Кога Uniswap се роди во ...

ПрочитајтеШто е AMM, автоматизиран креатор на пазар?

Преглед на размена Gate.io 2021, дали е безбедно да се купи Биткоин?

Ако не сте сигурни како да купите Bitcoin, можеби нема да знаете што е размена. Размена на криптовалути е деловна активност што им овозможува на клиентите да тргуваат со криптовалути или дигитални валути

ПрочитајтеПреглед на размена Gate.io 2021, дали е безбедно да се купи Биткоин?

Централизирани системи и централизација

Концептот на централизација се однесува на дистрибуција на моќ и власт во организација или мрежа. Кога системот е централизиран, тоа значи дека механизмите за планирање и ...

ПрочитајтеЦентрализирани системи и централизација

Што е мрежа без доверба, без потреба од доверба

Систем за недоверба значи дека учесниците вклучени не треба да знаат или да веруваат едни на други или на трета страна за системот да работи. Во средина без ...

ПрочитајтеШто е мрежа без доверба, без потреба од доверба

Што значи тоа за рударство на крипто-валути и како работи процесот на рударство

Рударството на криптовалути, исто така наречено рударство на крипто валута, е процес во кој се потврдуваат трансакциите помеѓу корисниците и се додаваат во книгата, на таа огромна, целосно јавна книга, ...

ПрочитајтеШто значи тоа за рударство на крипто-валути и како работи процесот на рударство

Историјата на блокчејн

Технологијата што го поткрепува светот на крипто-валутите е познатата блокчејн.Блок-синџирот им овозможува на секој корисник на мрежата да постигне консензус без нужно да имаат доверба едни во други ....

ПрочитајтеИсторијата на блокчејн

Хашрат

Терминот стапка на хаш се однесува на брзината со која компјутерот е способен да изврши пресметки на хаширање. Во контекст на Биткоин и криптовалутите, стапката на хаш ...

ПрочитајтеХашрат

Непроменливост

Непроменливоста значи неможност за промена. Во компјутерската наука, непроменлив објект е објект чија состојба не може да се менува по неговото создавање. Непроменливоста е една од клучните карактеристики ...

ПрочитајтеНепроменливост

Кои се јазлите?

Јазол има различно значење врз основа на неговиот контекст. Во светот на мрежите, телекомуникациските мрежи или дури и компјутерите, јазлите имаат добро дефинирани карактеристики: тие можат ...

ПрочитајтеКои се јазлите?

Што е нестабилност?

Во финансиите, нестабилноста опишува колку брзо и колку се менува цената на средството. Обично се пресметува во однос на стандардните отстапувања на годишниот принос на средството во ...

ПрочитајтеШто е нестабилност?

Крај на содржината

Нема повеќе страници за вчитување