Што значи тоа за рударство на крипто-валути и како работи процесот на рударство

Рударството на криптовалути, исто така наречено рударство на крипто валута, е процес во кој се потврдуваат трансакциите помеѓу корисниците и се додаваат во книгата, на таа огромна, целосно јавна книга, ...

ПрочитајтеШто значи тоа за рударство на крипто-валути и како работи процесот на рударство

Историјата на блокчејн

Технологијата што го поткрепува светот на крипто-валутите е познатата блокчејн.Блок-синџирот им овозможува на секој корисник на мрежата да постигне консензус без нужно да имаат доверба едни во други ....

ПрочитајтеИсторијата на блокчејн

Непроменливост

Непроменливоста значи неможност за промена. Во компјутерската наука, непроменлив објект е објект чија состојба не може да се менува по неговото создавање. Непроменливоста е една од клучните карактеристики ...

ПрочитајтеНепроменливост

Крај на содржината

Нема повеќе страници за вчитување