Во моментов го гледате делот на Binance NFT Marketplace: колекции од Енди Ворхол, Салвадор Дали

Пазар на Binance NFT: Колекции на Енди Ворхол, Салвадор Дали

Време на читање: 2 минути

На NFT (незабележливи токени) тие го освоија светот. Освен ако не живеете во пештера, каде wifi се одвива многу лошо, веќе сте слушнале за оваа нова класа на дигитални средства.

Размената Бинанс (овде ги поврзете за да се претплатите со попуст за провизија! - како работи попустот?) денес, четврток 24 јуни, го започнува својот пазар кој не може да се замени, со премиум аукција на која ќе бидат претставени NFT на две уметнички дела од Енди Ворхол и Салвадор Дали.

Енди Ворхол Три автопортрет Бинанс NFT
Енди Ворхол Три автопортрети Binance NFT

На аукцијата, насловена како „Битие“, ќе биде претставен НФТ на „Три автопортрети“ на Енди Ворхол, како и ново дигитализиран НФТ на „Божествена комедија на Салвадор Дали: поврати“. Според соопштението за печат, темата на аукцијата има за цел да го инаугурира „новиот бран на ренесансата со NFT“.

„NFT технологијата засекогаш ја револуционираше светската уметност, доведување на концептот на дигитална сопственост до доживотна сопственост за прв пат “, се вели во соопштението. „Аукцијата Genенезис ја претставува оваа идеја и носи две вредни парчиња што претставуваат периоди на„ ветер на промени “во историјата“.

На аукцијата ќе биде претставен и првиот "Мистерија кутија”Of Binance NFT, нов начин за корисниците да пристапат до специјалните NFT. Секоја кутија гарантирано држи NFT, а неговата содржина може да варира во реткост. Првата колекција Mystery Box ќе содржи 16 карактери „токидоки“, играчки инспирирани од јапонскиот начин на живот, создадени во 2006 година од италијанската уметница Симоне Лењо.

Аукцијата е дел од неодамна објавената програма „100 креатори“ на Бинанс, во која учествуваат 100 уметници избрани да го водат лансирањето на пазарот на NFT. Само овие избрани творци ќе можат да ги продаваат своите уметнички дела во првата недела по лансирањето на пазарот.

Binance објави дека лансира пазар за создавање и тргување со NFT на крајот на април оваа година, нарекувајќи го „стратешки потег“ за понатамошна посветеност кон технологијата NFT.

„Нашата цел е да градиме најголемата платформа за трговија со NFT во светот искористување на најбрзите, најевтините и најбезбедните решенија за NFT напојувани со блокчејн инфраструктура и заедницата Бинанс “, изјави за The Block портпаролот на компанијата.

Сите наведени дела може да се најдат на Binance NFT пазар.

Она што многумина се прашуваат е дали ова лансирање ќе влијае на родниот токен на Бинанс БНБ. Дали ентузијазмот што стои зад ова лансирање, исто така, ќе ја зголеми вредноста на овој токен?