Во моментов ги гледате извештаите на NFT: 2021 година е година на голем раст
Квартален извештај на NFT 2022 година

Извештај NFT: 2021 година е година на голем раст

Време на читање: 2 минути

Го прочитавме последниот Nonfungible извештај, посветен на светот на NFT.

Дали му веруваме на Nonfungible? Кој сум јас? Основана во 2018 година првично за да ги следи трансакциите на Децентраланд во реално време, компанијата разви и денес е еден од главните столбови на екосистемот за незаменливи токени како една од најсигурните референци за податоци и аналитика на пазарот NFT.

Тие ги следат децентрализираните трансакции со средства во реално време на блокчејнот Ethereum и обезбедуваат алатки за да им помогнат на ентузијастите, китовите и професионалците на NFT да ја следат еволуцијата на NFT пазарите.

Извештајот е бесплатен и можете да го преземете на оваа адреса. Податоците не лажат. Нивниот извештај Q2 ги испитува трендовите на NonFungible Token на синџирот Ethereum.

содржина

Резиме

За време на овој турбулентен квартал, индустријата NFT доживеа огромен скок во активноста со нови корисници кои за првпат влегуваат во заедницата NFT. Во текот на изминатите три месеци, видовме дека главните медиуми ставаат NFT на пиедестал, давајќи ѝ на индустријата одлична изложеност, но и поттикнувајќи го протокот на мастило, раѓајќи нови уметници и проекти.

Клучните точки

Можеме да кажеме дека сите семафори се зелени.

Во однос на лани или претходниот квартал, се тргувало повеќе со долари, зголемен е бројот на купувачи и продавачи, а зголемен е бројот на активни неделни паричници. Овој тренд е дел од силниот раст и за индустријата NFT и за криптовалутите од септември 2020 година.

Дистрибуција на пазарот

И покрај тоа што обемот во УСД е помал од почетокот на кварталот, обемот на продажба забележа силен пораст. Сегментот на колекционерски предмети во голема мера доминира на пазарот овој квартал. Експлозијата на обемот на американски долари во мај главно се должи на лансирањето на проектот Meebits на ларвалабите.
Од сите сектори, комуналниот сектор еволуираше најмногу во последните три месеци. Бидејќи овие случаи на употреба на NFT не се широко распространети, тие внимателно сметаат дека овој сигнал може да стане тренд.

Овие мистериозни NFT ...