Во моментов гледате Metamask: чекор по чекор водич до најдобриот паричник за DeFi

Метамаск: чекор по чекор водич за најдобриот паричник за DeFi

Време на читање: 4 минути

Верувале или не, криптовалутата има многу повеќе отколку само инвестирање.

Постојат стотици децентрализирани апликации изградени на над десетина blockchain: овие ДАПП (Децентрализирани апликации) ви дозволуваат да правите работи како што се добиваат заеми e разменуваат криптовалути без никогаш да се потпрам на централизиран посредник како банка или размена на крипто. Откриваме дека отсекувањето на овие посредници не само што ги прави трансакциите побезбедни и поефикасни, туку се претвора и во поголем профит за крајниот корисник.

На многу заеми DAPP на кои можете да заработите повеќе од 10% камата годишно на заштедите на крипто валута и некои протоколи за земјоделство за производство ви овозможуваат да заработите над 1.000% годишно. Но, дали треба да се верува?

Пристапот до овој нов свет на финансии бара мост, мост што нè води преку Интернет нормално на Интернет децентрализирано каде што постојат овие апликации. Еден од најдобрите „мостови“ на пазарот е Metamask.

Метамаск е наставка на прелистувачот што служи како единствен клуч што ви треба за да влезете во ова мистериозно царство на децентрализирани финансии. Тоа ќе биде вашиот мост со кој ќе комуницирате dapps на мрежите Ethereum и Binance Smart Chain.

Сега внимателно слушајте ме: вложувањето на вашите пари е опасно. Веднаш таму, и сè е во ред. Тогаш го нема и чувството е застрашувачко. Внимавај. Јас не сум финансиски советник, дефинитивно не ве советувам да ги вложувате своите пари. Финансиите се област што треба да им се остави на оние кои студирале и на оние кои знаат како да се движат во рамките на нив. Ако сте исплашени, тоа е вистинското чувство да се соочите со тоа. Не верувајте на странец кој му пишува на казу на Казу, не верувајте на видео на ЈуТјуб или на ТикТок. Направете своја длабинска анализа! Направете истражување, обидете се да откриете што е добро, а што не.

Ова го велам секој пат, но овој пат е особено важно да го истакнам затоа што ќе купам разни крипто-валути во овој упатство за употреба на Метамаск, и овие набавки не треба да се толкуваат како поддршка. Овој рудник има за цел само да ви покаже што да очекувате кога користите Метамаск.

содржина

Добро пристигна!

Ако првпат ме читате, среќен сум што сте овде. Ако ве интересира темата според мене ќе се забавувате. Ако не ве интересира, веројатно не ги ни читате овие редови. Тука на Казу препишувам белешки и информации што ги обновувам преку Интернет за овој неверојатен свет, кој е свет на криптовалути ... според мое мислење, тоа ќе биде во голема мера дел од нашиот живот во нашата иднина. Па бидете подготвени.

Ако се прашувате што е Метамаск, да не губиме време.

Што е Метамаск и како работи?

Метамаск е една од десетиците апликации што можете да ги користите за пристап до децентрализирани апликации, децентрализирани веб-страници и други децентрализирани протоколи изградени на блокади на криптовалути, главно во рамките на мрежата Ethereum.

Пред „Метамаск“ мораше да обезбедите приватни клучеви од вашиот паричник (во вашиот паричник со крипто-валута) за да комуницирате со даповите .. тоа беше исклучително ризична практика! Metamask ви овозможува да комуницирате со dapps, барајќи дозвола за пристап до средствата во вашиот паричник, па дури и да ги користите, без никогаш да им го дадете приватниот клуч. Епохална точка на пресврт во крипто-просторот!

Метамаск е основан од развивачот на Консенсис, Арон Дејвис во 2015 година.

Инвеститорот на Консенсис, Арон Дејвис

Ако не го знаете тоа, Consensys е американска технолошка компанија со блокчејн со седиште во Швајцарија. Интерфејсот што го изградија за да комуницираат со мрежата Ethereum, Метамаск, е само една од многуте алатки изградени од Консенсис, кој официјално го лансираше Метамаск во јули 2016 година.

Од тоа време, екстензијата на прелистувачот Метамаск има над 2 милиони преземања, а мобилната апликација метамаска лансирана во септември 2020 година има над половина од нив - еден милион преземања на Google Play Store. Од кога Метамаск е бесплатен и тоа е исто така со отворен извор, како „Консенсис“ заработува пари?

Според објавената објава во 2018 година, Метамаск се враќа од фактот дека сигурно создаваат профит други алатки и проекти изградени од Консенсис, но, најверојатно, вистинските производители на пари на Метамаск се провизии за извршени набавки на Етереум. директно преку наставката на прелистувачот и комисиите на Метамаск. Според извештаите за услугата за размена, лансирана во октомври 2020 година, Метамаск акумулира над XNUMX XNUMX американски долари за надоместоци за размена на ден

Ако ме следите чекор по чекор, проверете дали користите прелистувач што поддржува Metamask, како што се Google Chrome, Brave, Firefox или Microsoft Edge. Јас користам Google Chrome.

Прелистувачите поддржани од Метамаск. Извор: metamask.io

Првиот чекор во користењето на Metamask е преземање на наставката на прелистувачот, а најдобриот начин да го направите ова е преку веб-страницата metamask.io. Особено затоа што ОКО !!! Се извршуваат многу лажни екстензии на Метамаск. Исто така, проверете дали url каде што сте, вели metamask.io.

Инсталирајте го Метамаск од metamask.io

Со кликнување на копчето за инсталирање, Metamask ве води директно во веб-продавницата на Chrome каде што можете да ја додадете наставката. Откако ќе се инсталира наставката, системот ве пренасочува кон страницата за конфигурација на Метамаск. Време е да креирајте паричник.

Засега застануваме тука. Го продолжувам ова упатство за тоа како да го користите Метамаск во рок од неколку дена.

Наскоро.