Aktualisht po shikoni Metrikat që duhen marrë parasysh për blerjen dhe shitjen e NFT-ve

Metrikat që duhen marrë parasysh për blerjen dhe shitjen e NFT-ve

Koha e leximit: 5 minuti

TL: DR

Kur zgjedh të blej ose shet NFT duhet të keni parasysh disa metrikë bazë për të vlerësuar vlerën e saj të mundshme.

Unë numëroj tetë, tetë metrikë kyçe për t'u marrë parasysh kur vlerësojmë vlerën e brendshme të një NFT:

  1. çmimin minimal
  2. çmimi maksimal
  3. volumin
  4. oferta
  5. Shitjet
  6. rrallësia
  7. origjina
  8. kontratat e zgjuara.

A duhet t'i bashkoheni një NFT në fillim të projektit apo duhet të prisni dhe të blini më vonë?

përmbajtje

NFT-të kanë pushtuar internetin dhe nuk po tregojnë shenja të ngadalësimit. Me rritjen e popullaritetit të tij, nuk ka mungesë të projekteve NFT që lansohen çdo ditë.

Përcaktimi i vlerës së saktë të një NFT mund të jetë i vështirë. Megjithatë, për të vlerësuar më mirë jetëgjatësinë dhe vlerën e një projekti NFT për portofolin tuaj, unë jam i interesuar të theksoj se ekzistojnë metrikë kyç që mund të ndihmojnë në drejtimin e një strategjie investimi. blerja dhe shitja e NFT-ve në një drejtim më të mirë.

Metrikat e vlerësimit të NFT

Çmimi i planit

Cfare eshte ajo?

Në hapësirën NFT, çmimi bazë është NFT me çmimin më të ulët brenda një projekti NFT.

“Blerja e dyshemesë”, pra blerja në dysheme, konsiderohet një strategji e mirë fillestare, pasi është një pikë hyrje e aksesueshme për të ardhurit që i bashkohen një projekti NFT.. çmimi do të jetë më i ulëti.

Sepse është e rëndësishme?

Çmimi bazë është një metrikë e mirë për të vlerësuar se sa mirë është pritur një projekt NFT nga komuniteti. Me rritjen e kërkesës, çmimi minimal do të rritet.

Pra, nëse blini NFT-në më të lirë në një koleksion me shpresën se do të bëhet më popullor, atëherë mund ta rishisni NFT-në kur çmimi minimal është më i lartë.

Një qëllim i mirë është gjetja e një projekti që balancon vlerën e lartë dhe aksesueshmërinë. Ndërsa projektet me çmime bazë më të larta vlejnë më shumë, ato janë më të vështira për t'i përballuar tregtarët e vegjël.

Vlera "artistike" e NFT-ve
Vlera "artistike" e NFT-ve

Çmimi maksimal

Cfare eshte ajo?

Kostoja e NFT me çmimin më të lartë në koleksion ose çmimin më të lartë për një NFT u shit.

Blerja e çmimit maksimal mund të konsiderohet një strategji e tregtimit NFT me rrezik të lartë dhe shpërblim të lartë.

Sepse është e rëndësishme?

Nëse jeni të gatshëm të shpenzoni shumë para për NFT-të, përpiquni të blini NFT-të në tavan, që është çmimi i tyre më i lartë. Këto janë zakonisht mallrat dixhitale më të rralla dhe më të njohura që shiten me çmimet më të larta.

Nëse kërkesa për projektin rritet, çmimi i NFT-ve të tavanit mund të rritet në qiell. Por nëse projekti humbet tërheqjen e tij, investitorët që kërkojnë të shesin mund të pësojnë humbje të mëdha pasi likuiditeti është në tharje.

Vëllim

Cfare eshte ajo?

Kjo metrikë i referohet ndaj vëllimit total të tregtuar dhe tregon kërkesën e përgjithshme për projektin.

Në përgjithësi, koleksionet e konsoliduara kanë vlera të larta të vëllimit të tregtimit.

Sepse është e rëndësishme?

Vëllimi i tregtuar është një tregues i mirë se sa popullor është një koleksion NFT. Që një koleksion të arrijë një vëllim të lartë, njerëzit duhet të jenë të gatshëm të blejnë dhe shesin.

Duke parë vëllimin total të tregtuar, mund të përcaktohet lehtësisht nëse një projekt NFT është aktualisht në kërkesë. Sa më i lartë të jetë vëllimi, aq më likuid priret të jetë tregu. Ju dëshironi një treg likuid në mënyrë që të mund të hyni dhe të dilni lehtësisht nga pozicionet NFT.

ofroj

Cfare eshte ajo?

Oferta i referohet numri i NFT-ve në koleksion.

Sepse është e rëndësishme?

Në thelb, çdo krijues NFT kontrollon ofertën e tyre të punës dhe normën e inflacionit.

Oferta e NFT-së ndikon në mënyrën se si perceptohet vlera e një koleksioni. Koleksionet me ofertë të lartë priren të kenë një vlerë më të ulët tregu për çdo NFT. Koleksionet me furnizim të ulët shpesh kanë çmime bazë më të larta për shkak të rrallësisë dhe mungesës së secilës pjesë.

Shitjet

Cfare eshte ajo?

Il numri i shitjeve NFT i ndihmon investitorët të identifikojnë interesin e kaluar dhe të tanishëm në një koleksion NFT.

Sepse është e rëndësishme?

Nëse një koleksion NFT tregon shumë shitje të fundit, mund të jetë një shenjë se ka një interes në rritje. Sidoqoftë, është e nevojshme të merret parasysh drejtimi i lëvizjes në lidhje me çmimin minimal. Nëse shumë mbajtës të NFT po shesin dhe çmimi minimal po bie, kjo mund të tregojë ulje të interesit apo edhe një shitje paniku.

Duhet të kem ndonjë ndryshim mënjanë.

Radhë e rrallë

Cfare eshte ajo?

La gjë e rrallë e një NFT është përcaktuar nga tiparet dhe karakteristikat që NFT zotëron brenda një koleksioni të caktuar. Kjo metrikë mund të përkthehet gjithashtu në atë se sa e vështirë është të marrësh një NFT specifike.

Sepse është e rëndësishme?

Renditja e rrallësisë është një metrikë që i ndihmon investitorët të vlerësojnë se sa të vlefshme mund të jenë NFT-të në çdo koleksion.

Duke ndjekur ligjin e mungesës, NFT-të e rralla dhe në kërkesë shpesh tërheqin më shumë blerës dhe shiten me çmime më të larta. Për më tepër, NFT-të me një rang më të lartë të rrallë mund të pajisen me shërbime shtesë unike NFT, si p.sh. përfitime më të mëdha në lojërat që luajnë për të fituar, nga të cilat lojtarët mund të përfitojnë.

Origjina

Cfare eshte ajo?

Në hapësirën NFT, prejardhja mund të përkufizohet si historia e pronësisë pas një NFT duke u nisur nga origjina e tij.

Sepse është e rëndësishme?

Prejardhja është një metrikë e rëndësishme që përdoret për të vlerësuar NFT-të, sepse ju lejon të verifikoni ndryshimet në informacionin e pronësisë në të gjithë zinxhirin bllokues. Investimi juaj është i mbrojtur sepse vetëm një origjinal mund të gjurmohet tek krijuesi origjinal.

Kontratat e zgjuara

Cfare eshte ajo?

Smart Contracts janë një aplikacion ose program që funksionon në një blockchain. Ato janë një pjesë e rëndësishme e NFT-ve sepse bëjnë të mundur shitjen ose transferimin e një aktivi dixhital, vendosin honorare për artistët, lejojnë përdoruesit të ndërveprojnë në metaverse dhe më shumë.

Sepse është e rëndësishme?

Kontratat inteligjente mund të përshkruajnë të drejtat e pronarit dhe blerësit. Si dhe ruajtja e zinxhirit të furnizimit ose historisë së transaksionit.

Për sa i përket ruajtjes së zinxhirit të furnizimit, parakushtet e kërkuara nga kontratat inteligjente janë të lidhura me krijuesin origjinal dhe blerësin. Ndërsa blerësit marrin pronësinë, ata nuk zotërojnë domosdoshmërisht të drejtën e autorit të NFT. Nëse nuk është pjesë e kushteve të kontratës, e drejta e autorit i mbetet autorit.

Çfarë roli mund të luajnë NFT-të në portofolin tuaj?

Ashtu si çdo investim tjetër, NFT-të mund të jenë potencialisht një diversifikues i madh i portofolit.

NFT-të janë një klasë e aseteve dixhitale me mundësi të pafundme. NFT-të mund të hapin dyert për mundësi të tjera brenda metaverses, si dhe t'i japin ekspozim botës së blockchain.

Megjithatë, mbani në mend se jo çdo gjë që shkëlqen është një diamant. Me kaq shumë projekte NFT që shfaqen çdo ditë, është veçanërisht e rëndësishme të kryeni me sukses kërkimin tuaj dhe të merrni një vendim të informuar.

3 këshilla për të ndërtuar një portofol të suksesshëm NFT

Diversifikoni portofolin tuaj
Mos i vendosni të gjitha vezët në një shportë. Jo të gjitha NFT-të do të jenë të suksesshme. Diversifikimi i portofolit tuaj mund të përmirësojë shanset tuaja për të bërë investime të suksesshme.

Mos shpenzoni më shumë sesa mund të humbni
Rekomandohet të mos shpenzoni më shumë se 10-20% të kostos totale të portofolit tuaj për një investim të vetëm. NFT-të nuk bëjnë përjashtim.

Jini aktiv në komunitetin NFT
Çfarëdo projekti NFT që ju intereson, ia vlen të jeni aktiv në komunitet. Bërja e kërkimit tuaj ndihmon në dallimin e një investimi të mirë nga një mashtrim i mundshëm.

përfundim

Vlera e NFT-ve përcaktohet kryesisht nga forcat e tregut dhe është e pamundur të parashikohet me saktësi e ardhmja e botës NFT.

Megjithatë, është e mundur të rriten shanset e suksesit duke bërë kërkime të duhura të tregut dhe duke përdorur metrikat e para. Përdorni ato për të vlerësuar dhe lundruar më mirë në hapësirën NFT.