Aktualisht jeni duke parë monedhën Binance (BNB) - simboli vendas i shkëmbimit më të madh të kriptove në botë

Monedha Binance (BNB): Shenja vendase e shkëmbimit më të madh të kriptove në botë

Koha e leximit: 10 minuti

Binance po udhëheq rrugën në shumë fronte. Përveç zgjerimit të tyre në treg, ata gjithashtu zgjeruan zhvillimin e protokollit me prezantimin e monedhës së tyre vendase Binance, BNB Binance Coin, në tani të largët teknologjikisht 2017.

Çfarë është Binance Coin?

Monedha Binance (BNB) është shumë gjëra. Një shenjë e dobishme që përdoret për të tregtuar kriptovaluta, një protokoll zhvillimi për të krijuar dApps dhe lëshimin e shenjave, një monedhë "shpërblimi" që stimulon të dy HODL (mbajtja e kripto pa e shitur atë) dhe madje edhe shitjen e saj. Adoptimi në BNB po rritet me të njëjtin ritëm si vetë Exchange.

A ka ndonjë mundësi që kjo rritje të ulet dhe BNB të bëhet një shenjë me pak përdorim? Në këtë artikull të rishikimit të monedhës Binance do të përpiqem t'ju edukoj në lidhje me të. Ne gjithashtu do të hedhim një vështrim në potencialin afatgjatë të çmimeve dhe perspektivat e rritjes së BNB.

përmbajtje

Çfarë është Binance?

Para se t'ju japim një ide se çfarë është monedha Binance, le të shohim shpejt Shkëmbimin nga i cili është lëshuar. Binance aktualisht është shkëmbimi më i madh i kriptovalutave në planet, me një vëllim tregtar pothuajse 1 miliard dollarë çdo ditë. Nëse mendojmë se ka lindur vetëm në mes të vitit 2017 .. më 14 korrik 2017 për të qenë të saktë. Ju regjistroheni për Binance falas dhe mund ta bëni nga kjo lidhje për të marrë Zbritje 20% në komisione, përgjithmonë.

Çfarë është Binance Coin (BNB)?

Monedhat Binance (Binance Coin) janë shenja të përdorura në platformën Binance, kështu që edhe pse tregtohen në treg dhe vlera e tyre luhatet, ato janë tradicionalisht ato që dikush do të mendonte si çdo monedhë, siç janë Euro ose Bitcoin. Përdorimi i tij është shumë fleksibël, nuk është rastësi që çmimi i tij vazhdon të rritet.

Burimi: Binance Blog

Monedha Binance është një nga shumë altcoin, dhe kur u krijua u bazua në standardin ERC-20, duke përdorur Rrjeti Ethereum dhe bllokimi i tij. Duhet mbajtur mend, sepse kjo do të thotë që monedha ndjek gjithashtu rregullat e vendosura nga komuniteti për të rregulluar bllokimin e rrjeteve Ethereum. Më e rëndësishmja, megjithatë, lejon Binance Coin të përfitojë nga stabilitetin dhe sigurinë që blockchain dhe rrjeti Ethereum kanë krijuar me kalimin e kohës. Ju nuk do të shqetësoheni nëse monedhat tuaja vidhen në ndonjë sulm sepse ato janë të mbrojtura, duke u ndërtuar në Ethereum.

Gjithçka ndryshoi në prill 2019, kur Binance e ka zhvendosur BNB në të vetën rrjeta kryesore. Në atë kohë, ata gjithashtu dogjën 5 milion argumente ERC-20 BNB dhe caktuan një sasi përkatëse të shenjave vendase BEP-2 BNB në portofolet e tyre.

Atëherë Binance inkurajoi përdoruesit e saj të shndërronin argumentet e tyre BNB ERC-20 në shenja vendase BEP-2, por tani për tani Binance ende mbështet argumentet ERC-20 dhe përdoruesit janë akoma në gjendje t'i shndërrojnë ato në shenja BEP. 2, megjithëse nuk është asnjë më e mundur të tërhiqet argumentet ERC-20.

Bllokimi i Binance

Blockchain i Binance është gjithashtu shumë fleksibël: krijon shenja të reja për të dixhitalizuar pasuritë ekzistuese, për të dërguar, marrë, prerë ose djegur, ngrirë ose zhbllokuar argumentet.

Ju gjithashtu mund të shikoni tregun DEX për të konfirmuar çmimin dhe aktivitetin e tregut të pasurive të caktuara, të eksploroni historinë e transaksioneve dhe blloqet në bllok, përmes Binance Chain Explorer.

Për të mos përmendur që ju gjithashtu mund të nxjerrni të dhëna të tjera të Zinxhirit Binance përmes nyja e plotë API, zhvilloni mjete dhe aplikacione për të ndihmuar përdoruesit të përdorin Binance Chain dhe Binance DEX dhe, natyrisht, të dërgojnë dhe marrin shenja BNB.

Burimi: Binance Blog

Zinxhiri Binance përdor një version të modifikuar të konsensusit Tendermint BFT. Tendermint është krijuar për përdorim në Rrjeti kozmos dhe përdor një arkitekturë modulare për të përmbushur disa qëllime, përfshirë sigurimin e rrjeteve dhe nivelet e konsensusit të një bllokimi, sikur të ishte një platformë ku mund të ndërtohen aplikacione të ndryshme të decentralizuara.

Objektivat kryesore për hartimin e Zinxhirit Binance janë:

 • Asnjë kujdestari e fondeve: tregtarët mbajnë kontrollin e çelësave të tyre privatë dhe fondeve të tyre.
 • Performancë e lartë: latente e ulët, xhiro e lartë (gjerësia e bandës aktuale e matur) për një bazë të madhe përdoruesish dhe tregtim të lartë të likuiditetit. Synoni për kohë prej 1 sekondë për bllok, me 1 konfirmim të mbarim (garancia se transaksionet nuk do të ndryshohen).
 • Çmim i ulët: si në komisione ashtu edhe në koston e likuiditetit.
 • Përvojë e thjeshtë e përdoruesit: po aq miqësor sa Binance.com.
 • Tregti të ndershme: minimizoni drejtimin përpara sa më shumë që të jetë e mundur.
 • E evolvueshme: në gjendje të zhvillojë një përmirësim të vazhdueshëm të teknologjive, arkitekturave dhe ideve.

Si funksionon BNB?

Nuk është gabim të pyesni se për çfarë shërben monedha Binance, pasi nuk është monedhë. Si një shenjë e përdorur në platformën Binance, ajo ka një qëllim shumë të vlefshëm. Mos harroni se Binance ngarkon një tarifë tregtare për çdo transaksion që bëni.

Po në lidhje me ndalimin e pagimit të tarifave të transaksionit? Me monedhën Binance mundeni, pasi për këtë përdoret për të paguar komisionet në këmbimin e Binance.

Në vend që të paguani një tarifë prej $ 1 për çdo $ 1.000 që tregtoni (e cila në fakt mund të shtohet dhe të bëhet një shumë jo e konsiderueshme për tregtarët aktivë), ju thjesht mund të përdorni monedha Binance për të mbuluar tarifat. Kjo i bën Binance Coins jashtëzakonisht të dobishme dhe të vlefshme për tregtarët në bursën Binance.

Ja se si funksionon saktësisht: Binance do të ulë tarifat e tregtimit për ata që dëshirojnë të përdorin monedhën Binance gjatë tregtimit, për pesë vitet e para. Dhe ekziston një sistem komisioni shkallë rrëshqitëse, kështu që në vitin e parë mund të merrni një zbritje 50% në komisionet tuaja duke përdorur Binance Coin.

Zbritje në tarifat e tregtimit për mbajtësit e BNB. Burimi: Binance

Zbritja përgjysmohet çdo vit, kështu që në vitin e dytë zbritja është 25%, në vitin e tretë është 12,5%, në vitin e katërt është 6,75% dhe në të pestin dhe vitin e kaluar zbritja hiqet.

Kjo zbritje llogaritet dhe zbritet automatikisht nëse keni monedha Binance në portofolin tuaj të këmbimit. Nëse nuk doni të përdorni monedhat tuaja Binance për të mbuluar tarifat, ju gjithashtu mund ta çaktivizoni me lehtësi këtë funksion.

Por por nëse zbritja vazhdon të ulet, a nuk do të ketë vlerë token në fund të fundit?

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz tërhiqen nga shkëmbimi i Binance ata do t'i sjellin gjithnjë e më shumë vlerë monedhës, por themeluesit e Binance kanë gjetur gjithashtu një zgjidhje tjetër për të parandaluar që vlera e tokenit të ulet.

BNB Monedha Burn

Çdo tremujor ata marrin 20% të fitimeve të tyre nga komisionet dhe e përdorin atë për të blerë monedha dhe "djegur" ose shkatërruar ato.

Kjo Burn tashmë ka ndodhur 14 herë, me djegien e fundit që ka ndodhur më 19 Janar 2021, dhe ishte më e larta që është regjistruar ndonjëherë, ku 3,6 milion argumente BNB u shkatërruan. E dyta për nga madhësia ishte në 15 Prill 2018, kur Binance dogji 2.220.314 BNB.

Duke marrë monedhat nga qarkullimi, Binance i bën monedhat e mbetura shumë më të vlefshme. Kjo do të vazhdojë të ndodhë derisa gjysma e furnizimit me monedhë, ose 100 milion BNB, të shkatërrohet.

Duke analizuar tabelën BNB do të shihni se çmimi i monedhës rritet sa herë që digjet (me përjashtim të herës së parë, sepse nuk dihej që do të vinte).

Binance feston djegien e tetë. Burimi: Binance Blog

Binance Launchpad

Launchpad është një tjetër propozim interesant i nisur nga Binance jo shumë kohë më parë. Kjo është një platformë lëshuese e shenjave që është alternativa e Binance ndaj Etheruem ICO. Kjo do të lejojë që projektet e reja të lëshojnë shenjat e tyre direkt në Launchpad.

Kjo është gjithashtu shumë e rëndësishme për Binance Coin (BNB) pasi do të përdoret si një shenjë vendase në botim. Ashtu si ICO-të kanë rritur ETH në shitjet e mbështetura nga Ethereum, BNB do të shkëmbehet për simbolin e lëshuar nga projekti i mbledhjes së fondeve.

Kjo teknikë është përdorur tashmë mjaft efektive me BitTorrent Token (BTT). Kërkesa ishte aq e fortë sa që e gjithë shitja u përfundua në më pak se 20 minuta. Kishte gjithashtu një rritje të fundit në çmimin e BNB kur u bë e njohur se një projekt tjetër do të përdorte Launchpad për të lëshuar argumentet e tij: projekti Fetch.ai. Ky është një konfirmim i mëtejshëm se aktiviteti rreth Launchpad mund të rrisë kërkesën për monedhën BNB: ndërsa gjithnjë e më shumë përdorues donin të vinin në duar të BNB për të investuar në Fetch.ai, ata vazhduan të blinin BNB për ta bërë këtë.

Binance DEX

Megjithëse Binance është një shkëmbim i madh i centralizuar, ata kanë pranuar dhe përmbushur kërkesën e tregtarëve për një shkëmbim të decentralizuar. Në këtë drejtim ata kanë nisur të tyret Binance DEX.

Nëse nuk e dini akoma, një shkëmbim i decentralizuar (DEX) është një shkëmbim kripto-valutash që lejon tregtinë ndërmjet kolegëve midis pjesëmarrësve. Nuk është e nevojshme të dërgoni kriptovaluta në një portofol në një shkëmbim dhe të bëni porosi.

Avantazhet e përdorimit të Binance DEX. Burimi: Binance.org

Binance DEX është përgjigjja e Binance për këtë pyetje.

Ajo u ndërtua në krye të Zinxhirit Binance dhe pasuria vendase që fuqizon shkëmbimin është padyshim simboli i tij BNB. Disa nga tiparet e tjera të Binance DEX përfshijnë aftësinë për të:

 • lëshoni shenja të reja
 • dërgoni shenja te përdoruesit e tjerë direkt në DEX
 • djegin argumentet sipas nevojës
 • ngrirja e disa shenjave dhe shkrirja e tyre më vonë
 • propozojnë çifte të reja tregtare

Historia e çmimeve BNB

Që nga sot, Mars 2021, BNB është kriptovaluta e tretë më i madhi sipas kapakut të tregut me një kapak tregu prej 41,53 miliardë dollarësh. Niveli më i ulët në të gjitha kohërat, prej 0,096109 dollarë për monedhën ndodhi jo shumë kohë pas lëshimit të saj në 1 Gusht 2017. Më e larta në të gjitha kohërat ishte shumë më e fundit, me BNB që goditi 333 dollarë në 20 Shkurt. Vit. Jo keq për ata që besuan në para.

Performanca e çmimit BNB. Numërimi: monedha e monedhës

Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se dinamikat e çmimeve të BNB janë mjaft të ndryshme nga shumë të tjera altcoin me kapitalizime të ngjashme të tregut. Në radhë të parë duhet të konsiderohet se djegia e vazhdueshme e parave (djegia, shkatërrimi) po zvogëlon furnizimin (në kuptimin e disponueshmëria) të BNB në treg. Dhe kështu rritja e kërkesës ..

Këta dy faktorë janë arsyeja pse BNB ka qenë më pak e paqëndrueshme gjatë viteve sesa monedhat e tjera. Për më tepër, gjithmonë ka qenë në interes të Binance që të ketë një monedhë vendase relativisht të qëndrueshme për t'u përdorur si një palë tregtare. Thënë kjo, ata kohët e fundit lëshuan versionet e tyre të qëndrueshme të fiatit - le të flasim për stabilitetin e Binance USD dhe Binance GBP.

Tregtimi dhe mbajtja (konservimi) i BNB

Ne e pamë atë në monedhën e monedhës: vëllimi dhe likuiditeti i Binance Coin (BNB) janë mjaft të larta. Po kështu, shumica e këtij vëllimi zhvillohet në Binance përmes çiftit Tether (USDT) dhe Bitcoin. Sidoqoftë, BNB renditet gjithashtu në shkëmbime të tjera që ofrojnë më shumë likuiditet dhe çmime më të mira, të tilla si P2PB2B, Coinsbit, MXC, etj.

BNB ruhen në një portofol (një portofol) ashtu si çdo kriptomonedhë tjetër. Më parë ato mund të ruheshin në çdo portofol të pajtueshëm me ERC-20, por nga kalimi në Prill 2019 në shenjat mainnet dhe BEP-2, kërkohet një portofol i pajtueshëm me BEP-2.

Për fat të mirë, ka shumë portofole që mbështesin BNB. Nëse dëshironi siguri maksimale mund të zgjidhni një portofol harduer si Ledger ose Trezor. Nëse preferoni një portofol celular mund të përdorni Coinomi, BRD, Trust Wallet ose Atomic Wallet. Jaxx Liberty gjithashtu mbështet BNB, ashtu si një pjesë e kuletave të tjera.

Zhvillimi i Zinxhirit Binance

Meqenëse Binance Chain është një projekt me burim të hapur, ne jemi në gjendje të shikojmë drejtpërdrejt në depot e tyre të kodit për të marrë një ide të mirë të protokolleve dhe zhvillimeve që po ndodhin.

Kryerjet e kodit (regjistrat e azhurnimit të kodit) janë një barometër i shkëlqyeshëm për të përcaktuar saktësisht se sa po bëhet puna në nivelin e protokollit. Këto janë angazhimet aktive në Binance Chain në GitHub në 3 vitet e fundit.

Kodi Bëni zinxhirin e binancave / faqet e dokumenteve. Burimi GitHub

Duket si një ekosistem mjaft aktiv.

Një tjetër gjë e rëndësishme për t'u theksuar është se sa aktiv është repo i Binance Evolution Propozal (BEP) i treguar më poshtë.

I Zgjerimi BEP ato janë ekuivalenti i Binance Chain me Propozime për Përmirësimin e Bitcoin dhe janë disa nga gjërat që komuniteti do të dëshironte të shihte të implementuara.

Ka një mori BEP në horizont për t'u pritur me padurim. Sigurisht, ekosistemi më i gjerë i BNB gjithashtu ka një hartë mjaft të fuqishme të iniciativave. Le të shohim disa prej tyre.

Planet e ardhshme për Monedhën Binance

Binance Coin ishte pak më shumë sesa një shenjë e përdorur në mënyrë rigoroze për të paguar tarifat e tregtimit kur ajo erdhi në ekzistencë, edhe pse disa argumentojnë se spekulimet në tregjet e hapura të monedhës e bëjnë atë një monedhë dixhitale më vete.

Kjo nuk do të jetë gjithmonë rasti, pasi ekipi i Binance ka në plan të zgjerojë shumë fushën e përdorimit të monedhës BNB. Kjo gjithashtu na pëlqen shumë duke marrë parasysh që ndërsa çmimi i BNB vazhdon të rritet, dhe sepse baza në rritje e përdoruesve të Binance dëshiron të përdorë monedhën për të kursyer në tarifat e tregtimit.

Monedha Binance mund të përdoret tashmë për të investuar në ICO të strehuara në platformën Binance Launchpad, e cila u ofron mbajtësve të BNB një mënyrë për të bërë një kthim në monedhat e tyre. Këto ICO kanë përfshirë Bread, BitTorrent, Elrond, WINk, Kava dhe një numër projektesh të tjera blockchain. Investimet e Binance Launchpad në BNB kanë qenë mjaft të suksesshme deri më tani, gjë që i jep shenjës së BNB një avantazh të shtuar.

Projektet që përdorin monedhën Binance

Sipas kësaj logjike, ndërsa gjithnjë e më shumë tregje të decentralizuara bien dakord të tregtojnë monedha të reja, ka të ngjarë të shihni një rritje të kërkesës për BNB për t'i furnizuar ato.

Tani për tani përdorime të tjera për BNB për të paguar shpenzimet e udhëtimit me tregtarë të zgjedhur në Australi, për të paguar faturën e kartës së kreditit Crypto.com, për të blerë dhurata virtuale në platformën Mithril, për të paguar gjithçka nga dyqanet që ata përdorin. Sistemi XPOS PundiX dhe një numër të tjerë përdor Vërtetë, shumica e tyre janë të lidhura me platforma individuale, por me rritjen e përdorimit, ekosistemi BNB do të vazhdojë të rritet gjithashtu.

Ndërsa Binance vazhdon të rritet dhe të shtojë veçori të reja, është pothuajse e sigurt që numri i gjërave që mund të bëhen me monedhat Binance do të rritet.

Nuk duhet harruar që tashmë është e mundur të tregtohet me BNB si një spekulator, duke u përpjekur të hyni me një çmim të ulët dhe më pas të shisni simbolin me një çmim më të lartë, ashtu si aq shumë po bëjnë tashmë! Kushdo që ka filluar pak kohë më parë sigurisht që ka parë shumë para. Jini shumë të kujdesshëm për të hyrë tani që pjesa është kaq e gjatë.

përfundim

Nuk mund të mohohet që fati i monedhës Binance është i lidhur ngushtë me performancën e Binance në formën e saj të Shkëmbimit. Ndërsa Binance gradualisht po heq zbritjen e tarifës së tregtisë përmes përdorimit të Monedës Binance, ajo po gjen gjithashtu mënyra të tjera për ta bërë monedhën edhe më të vlefshme.

Të tilla si djegia, djegia, shkatërrimi i furnizimit me monedha dhe krijimi i një Shkëmbimi të decentralizuar që përdor monedhën Binance si monedhën e saj vendase. Përdorimet e ardhshme për BNB do ta bëjnë atë gjithnjë e më të dobishme dhe do të nxisë kërkesën për monedhën.

Sigurisht, potenciali për rritje të vlerës në monedhën Binance varet nga suksesi i Binance si një Exchange. Binance nuk po arrin sukses, por po e konsolidon atë.

Lidhje të dobishme

Twitter
Blog
Binance Launchpad
Binance DEX