A po shikoni aktualisht Binance a është i sigurt? Ajo menaxhoi 30% të vëllimit spot të kriptomonedhave për Mars 2022

A është Binance i sigurt? Ajo menaxhoi 30% të vëllimit spot të kriptomonedhave për Mars 2022

Koha e leximit: 3 minuti

Raporti i fundit mujor i CryptoCompare tregon se Binance kapi gati një të tretën e shumës totale të tregtuar në platformat e kriptomonedhave në mars 2022. Nuk ka banane.

Sipas një raporti të fundit nga CryptoCompare, një analist i tregut të kriptove, tregu total spot u rrit 10,5% në mars, me vëllime të tregtimit që arritën në 1,6 trilion dollarë… TRILION. JO BANANE. 69,9% e vëllimit total u grumbullua nga 15 nga shkëmbimet më të mëdha të kriptove në botë, duke përfshirë Binance, Coinbase, Bitfinex, OKX, Huobi, FTX dhe Kraken.

përmbajtje

Binance dominon tregun e kriptomonedhave spot

Binance, për muajin Mars 2022, përbënte 30,2% të vëllimit të transaksioneve të tregut spot, duke kryer transaksione rreth 490 miliardë dollarë. Kjo është një rritje prej 15% krahasuar me vëllimet e shkurtit.

Ndërsa kjo shifër është pak më e ulët se pjesa rekord e tregut të bursës prej 33,7% në nëntor 2021, është një arritje e madhe për Binance.

Binance pasohet nga Coinbase dhe OKX me pjesë të tregut spot prej 5% dhe 4,7% respektivisht. Coinbase përpunoi 81,9 miliardë dollarë në marrëveshje spot, me rënie 12% në baza mujore dhe OKX përpunoi 75,9 miliardë dollarë, me një rënie prej 26%.

Rishikimi i Exchange Marsit 2022 të faqes CryptoCompare

Mbreti i derivateve të kriptove

Aktiviteti në tregun e derivateve u rrit pas gjashtë muajsh rënie të njëpasnjëshme, me vëllime në rritje të ndjeshme në muajin mars. Gjithashtu sipas raportit të CryptoCompare, vëllimi i tregtimit të derivateve u rrit 4,58% në 2,74 trilion dollarë, duke zënë 62,8% të vëllimit total të centralizuar të tregtimit, ndërsa vëllimi i tregtimit spot përbën 37,2% të mbetur.

CoinCompare vuri në dukje se tregu i derivateve ka vëllime më të larta tregtimi sesa spoti, pasi investitorët janë të kujdesshëm në lidhje me rreziqet që lidhen me tregtimin spot."

Derivatet kripto janë kontrata dytësore që imitojnë çmimin e aktivit të tyre themelor. Shumica e investitorëve preferojnë të lidhin kontrata derivative pasi u lejon atyre të diversifikojnë ekspozimin e tyre ndaj kriptovalutave të ndryshme dhe i mbron ata nga paqëndrueshmëria ekstreme e çmimeve.

Sipas raportit, Binance u bë bursa më e madhe e derivateve në mars 2022, duke udhëhequr tregun me afërsisht 52% të totalit të derivativëve të tregtuar. Bursa përpunoi më shumë se 1,4 trilion dollarë në transaksione derivative në mars, 8,3% më shumë nga vëllimi i shkurtit.

Pasohet nga OKX me një vëllim prej 446 miliardë dollarësh (+ 12,5%), Bybit me 380 dollarë (ulje 8,8%) dhe FTX me 295 miliardë dollarë (+ 2,07%).

A është Binance i sigurt?

Binance tregon gjithashtu me vëllimin e transaksioneve që menaxhon se është një shkëmbim solid dhe i besueshëm, i përdorur nga shumica e kriptoinvestitorëve.

Bota e kriptomonedhave frikëson, me të drejtë, të gjithë ata që kanë në mendje të investojnë para dhe do të donin ta bënin atë në mënyrën më të sigurt të mundshme. Besimi i fondeve tuaja në një bursë është e barabartë me investimin e parave në një bankë: ju dëgjoni atë që institucioni ka për të ofruar dhe vendosni të mbështeteni në aftësitë e tij në mënyrë që investimi të mos humbasë. Shpresojmë që forca e tyre të jetë e tillë që nuk do të dështojnë, nuk do t'ju prishin, se do të vazhdojnë të evoluojnë dhe përmirësohen.

Unë shkrova një artikull të gjatë për të shpjeguar se kush është Binance: Një udhëzues i plotë për të kuptuar se si të përdorni Binance. Ka pika pro dhe kundër.. por autoriteti i tyre, rritja e vazhdueshme e përdoruesve të tij dhe falë kësaj marrëdhënieje edhe vëllimi i madh i transaksioneve si për derivativët ashtu edhe për tregun spot tregojnë qëndrueshmërinë e tij. Themeluesi i saj Changpeng Zhao, të mos harrojmë, madje u shfaq në kopertinën e revistës Forbes.  

Ju regjistroheni në Binance falas dhe mund ta bëni nga kjo lidhje për të marrë 20% zbritje në komisione, përgjithmonë. Ose klikoni në butonin më poshtë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë se cilat janë zbritjet e komisioneve, mund ta bëni duke lexuar këtë artikull në vazhdim zbritje në tarifat e Binance, ose duke u thelluar në atë që është shenja BNB e Binance, mënyra kryesore për të paguar komisionet në Binance, duke lexuar këtë artikull kushtuar Monedha Binance (BNB).