Aktualisht po shikoni Si mund të blini kriptomonedha në mënyrë të sigurt?

Si mund të blini kriptovaluta në mënyrë të sigurt?

Koha e leximit: 3 minuti

Nëse kjo është hera juaj e parë që më lexoni, mirë se erdhët! Ose i mirëpritur, pasi trendi i investitorëve femra është tepër në rritje. 👩

Këtu në Cazoo i shkruani Cazoo, një mik me të cilin unë ndaj shënimet e kërkimit tim në këtë botë gjigante që është bota e kriptovalutave. Në faqen 1 të këtij libri ditar ekziston pyetja kryesore: si të blini kriptovaluta në mënyrë të sigurt?

Unë e shoh botën e kriptovalutave jashtëzakonisht magjepsëse për një numër të pafund arsyesh. Të hysh në gjarpërimet dhe modelet e saj nuk është e lehtë, nga një këndvështrim i caktuar kërkon një ndërrim mendor, një ndryshim të drejtimit. Para së gjithash, është e nevojshme të kemi disa nocione themelore të një natyre gjenerike, dhe pastaj të thellojmë njohuritë e mjeteve që do të duhet të përdorim në mjedisin operacional.

Kjo do të jetë ajo që unë do të bëj këtu, dhe qëllimi është ta kuptoj atë investoni në siguri kryesisht do të thotë kanë strategji adekuate.

përmbajtje

Strategjia e investimit: Sa shumë për të investuar në kriptovaluta?

Le të themi se ju jeni një person i cili informoni vazhdimisht veten në faqet e internetit të sektorit dhe, pas shumë studimesh, më në fund keni vendosur të alokoni një përqindje të likuiditetit që keni në zotërim të kësaj.

Pyetja e parë që do të duhet të përgjigjeni është si vijon: sa? Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, duhet të jemi të vetëdijshëm se çdo investim ka rreziqe. Le të imagjinojmë se gjërat shkojnë keq dhe se i gjithë ekosistemi Bitcoin dhe kriptovaluta shembet nesër në mëngjes. Nëse ndjeheni të mërzitur, ju hidhni krahët në ajër, pastaj pshurroheni përsëri dhe pastaj ktheheni duke bërë atë që po bënit pa ndonjë problem të veçantë, ju bëtë gjënë e duhur: keni humbur një investim që mund të lejonit të humbni. Sasia e lëngjeve që keni humbur nuk mund të ndikojë në standardin e jetesës që keni pasur më parë.

Prandaj, përgjigja në pyetjen "sa" është shumë subjektive dhe varet nga prirja për të rrezikuar që secili prej nesh është në gjendje të durojë pa vuajtur pasoja katastrofike. Ky është hapi i parë; siguria vjen e para nga kjo.

Le të kalojmë tani në pyetjen e dytë: çfarë të blesh? Ne duhet të kuptojmë se si ta ndërtojmë portofolin tonë.

Strategjia e investimeve: Çfarë të bëj me investimet e mia kripto?

Përgjigja për këtë pyetje vjen nga një koncept themelor: koha. Sa më shumë që keni ndërmend të qëndroni të ekspozuar në treg, aq më shumë do t'ju duhet për të ndërtuar portofolin tuaj me kriptovaluta të qëndrueshme dhe të qëndrueshme, për shembull ato më të kapitalizuara, siç është Bitcoin.

Përkundrazi, nëse doni të kryeni vetëm operacione tregtare afatmesme ose afatshkurtra, do t'ju duhet disa njohuri më shumë në lidhje me leximin dhe interpretimin e tabelave. Ju gjithashtu do të duhet të jeni gjithmonë në vend dhe të ndiqni progresin e lajmeve dhe evolucionin e projekteve të ndryshme për të cilat jeni të interesuar çdo ditë.

Shumicën e kohës një investitor tenton të ketë portofole të ndryshëm në varësi të kohës së ekspozimit që planifikon të mbajë. Isshtë një koncept i drejtë ai i diversifikojnë investimet. Blerja e kriptovalutave do të thotë mbajtja e tyre ose edhe tregtimi. Jo as ose, por së bashku.

Kini kujdes sidoqoftë! Nëse nuk keni njohuri të thelluara mbi tregtinë, preferohet të mendoni vetëm për një investim afatgjatë.

Sidoqoftë, edhe në këtë rast do të jetë e nevojshme të kemi strategji për të monitorimi e ribalancimi i portofolit.

Cazoo! Më trego për ato strategji fantazmë që me pak përpjekje mund të na lejojnë të zgjedhim më mirë investimin tonë dhe të na bëjnë të kemi shumë prej atyre monedhave magjike të internetit!

Strategjia e investimeve: Ku mund t’i mbaj kriptovalutat që bleva?

Nëse dua të blej kriptovaluta, ku duhet t’i mbaj? Ka kuleta (kuleta) të ndryshme që mund të përdoren, dhe zgjedhja është gjithashtu subjektive në këtë rast: kjo varet nga familjariteti që keni me mjetet e ndryshme.

Mbani në mend këtë koncept themelor: ju në të vërtetë posedoni kriptovalutat tuaja vetëm nëse keni çelësat privatë (fraza farë) për të hyrë në portofol.

JO çelësat e tu, as kriptoja jote!

Ky aspekt nuk është i parëndësishëm sepse nënkupton që nëse mbani kriptovalutat tuaja në ndonjë Exchange të centralizuar nuk keni çelësat privatë, por vetëm të dhënat për të hyrë në llogarinë tuaj. Pra, ju nuk jeni me të vërtetë pronari i atyre kriptomonedhave 100%.

Unë mund t'ju këshilloj që nëse dëshironi të blini kripto për një projekt afatgjatë, ju merrni siguri duke përdorur një portofol hardware. Sa më shumë investimi juaj do të jetë në periudhën afatshkurtër, aq më shumë do t'ju duhet të mbani monedhat gati për përdorim, pra në një Bursë.

konkluzionet

Ajo që duhet kuptuar mirë është se koncepti i "sigurisë" duhet të bjerë në 360 °. Përdorimi i një portofoli harduer shumë të sigurt dhe praktikisht të paprekshëm është i rëndësishëm, por nëse e mbushim me të shitcoins blerë pa pasur një linjë precize të vendosur paraprakisht, mirë, aq shumë.

Dëshironi t'i blini ato në një Exchange? Unë jam i dhënë pas Binance, dhe kjo më lejon të bëj shumë gjëra. Nëse nuk jeni pajtuar tashmë në këtë Exchange mund ta bëni me kodin tim të referimit https://www.binance.com/en/register?ref=EV6X8DW5 (ID-ja e referimit: EV6X8DW5) dhe ju do të keni 20% komisione të zbritura menjëherë, përgjithmonë. Le të Rock!

Mos dëgjoni se çfarë thotë një i huaj në internet ose një djalë në YouTube me Lambo si sfond. Bëni kërkimin tuaj. Sado që tregu duket si një kazino në këtë periudhë historike (maj 2021), strategjia do të sjellë ndryshimin.