Aktualisht po shikoni Binance në Indi - qeveria indiane do të shqyrtonte rregullimin e kriptomonedhës në vend të një ndalimi

Binance në Indi: Qeveria indiane do të shqyrtojë rregullimin e kriptomonedhës në vend të një ndalimi

Koha e leximit: 2 minuti

Kredite fotografike: Yogendra Singh

Si në artikullin për të cilin flet Binance në Afrikë, një lajm botëror interesant për mua: vendi madhështor i Indisë, qeveria e të cilit nuk shikon në mënyrë të favorshme kriptovalutat, mund të ketë një mendim të dytë: një raport i ri sugjeron një prirje të fortë drejt rregullimit të kriptovalutave në Indi, në vend të një ndalimi.

përmbajtje

Rimendimi i Indisë për kriptovalutat

Il vendi i dytë më i populluar në botë ai kurrë nuk dëshironte me të vërtetë të kuptonte botën e kriptos.

Tashmë në 2018 Banka e Rezervës së Indisë ha ndalohet për të gjitha kompanitë që punojnë me administratën e saj të veprojë me asete dixhitale. Por vajtimi ishte një vrimë në ujë: dy vjet më vonë, gjykata e lartë e vendit e ktheu vendimin.

Indianët kanë treguar një interes të fortë në sektor, autoritetet kanë vazhduar të lënë të kuptohet për përfshirjen e një ndalimi të përgjithshëm. Në Mars, Raportet kanë dalë gjë që tregoi se vendi kishte plane për të kriminalizuar ndërveprimet me bitcoin dhe altcoins të tjera.

sipas siç raportohet nga The Economic Times, qeveria mund të ndryshojë mendim, duke u gjendur kundër institucioneve të forta që kërkojnë këtë mundësi, dhe me Gjykatën e Lartë tashmë të vendosur në favor. Duke cituar tre burime të vetëdijshëm për diskutimet e brendshme, raporti vuri në dukje se autoritetet "mund të formojë një panel të ri ekspertësh për të hetuar mundësinë e rregullimit të kriptovalutave në Indi"Në vend që t'i ndalojmë ato.

Vizioni i ish sekretarit të financave Subhash Garg i cili në vitin 2019 këshilloi qeverinë të mos merrej me kompani që operojnë me kripto është tani një "vizion i vjetëruar", sipas komitetit që synon të zgjidhë këtë çështje.

Asetet dixhitale në vend të valutave

Burime të brendshme të qeverisë që raportuan këtë lajm gjithashtu pohuan se ministria e financave ka ndryshuar pozicionin e saj pas rritjes masive të vëllimit të tregtimit të vetë indianëve, të cilët janë shumë vigjilentë ndaj lëvizjes dhe të informuar për blerjen e kriptovalutave.

Komiteti shkoi edhe më tej në analizën e tij sepse vendosi që do të punojë në përdorimin e teknologjisë Blockchain për "përmirësim teknologjik", dhe do të propozojë mënyra të reja për të rregulluar kriptovalutat si mjete dixhitale në vend të monedhave.

Raporti i komisionit përfshin bashkëpunim me bankën qendrore për zhvillimin dhe fillimin e rupi dixhital propozuar së fundmi (CBDC)