Aktualisht jeni duke parë Çfarë është Ethereum?

Çfarë është Ethereum?

Koha e leximit: 3 minuti

Nisur në 2015, rrjeti Ethereum është një Blockchain i cili nisi përdorimin e kontratave inteligjente për të ndërtuar aplikacione të programueshme, pa nevojën e besimit - i pabesim - dhe pa leje. Në vitet e fundit Ethereum ishte motori që gjeneroi lindjen e lëvizjes Defi (financa e decentralizuar), një ekonomi e re dixhitale peer-to-peer. Nga vera 2019 DeFi në Ethereum është rritur më shumë se 150 herë, nga afërsisht 500 milion dollarë në 75 miliard dollarë në total të aktiveve.

GLI kontratave të mençura, Kontratat inteligjente Ethereum janë ato që bëjnë të mundur që një zhvillues të programojë: këto kontrata inteligjente kanë çuar në zhvillimin e një vale të re të aplikacioneve të strehuara në rrjetin Ethereum, përfshirë aplikacionet DeFi.

Le të rikujtojmë.

përmbajtje

Çfarë është Ethereum?

Sidoqoftë, Ethereum është si një kompjuter gjigand botëror, si një Dyqan Play Android, ose një dyqan Apple iOS. e decentralizuar, rezistent ndaj censurës, në rrjetin e të cilit çdokush mund të ndërtojë ose përdorë aplikacione.

Ethereum mund të mendohet gjithashtu si një libër kryesor, pasi të gjithë mund të transferojnë vlerë dixhitale duke qëndruar brenda të njëjtit rrjet. Ethereum është pa leje, që do të thotë se nuk kërkon autorizimin e askujt për të bërë veprime. E vetmja gjë që ju nevojitet është një portofol Ethereum.

Ethereum është i pabesim, domethënë nuk kërkon besim. Çfarë do të thotë? Do të thotë që nuk kërkon besimin e askujt për të përdorur rrjetin. Ne i besojmë kodit për të bërë veprime, jo personave me të cilët tregtojmë.

Që nga maji i vitit 2021, Ethereum menaxhon 30,5 miliardë dollarë në vlerë në ditë, shumë më shumë se Bitcoin dhe çdo bllok tjetër, shumë më tepër sesa gjigandët fintech si PayPal (2,5 miliardë dollarë në ditë.) Brenda Ethereum., Ekziston një ekosistem në rritje të shpejtë të aplikacionet e parave për kolegët, ku në vend të financave tradicionale, aplikacionet DeFi janë origjinale dixhitale, të automatizuara nga softueri i ndërtuar në Ethereum, dhe në pronësi të komunitetit: në fakt janë mbajtësit e token shenjës që votojnë mbi propozimet dhe azhurnimet e ardhshme të këtyre protokolleve.

Ethereum ka shenjën e vet ETH, e cila përdoret për të paguar tarifat e gazit, komisionet, gjatë transaksioneve brenda rrjetit të saj. Ethereum duket se do të godasë çmimin e Bitcoin së shpejti… nëse jo tejkaluar plotësisht.

Dëshironi të blini Ethereum? Unë rekomandoj Binance:

Çfarë është Eteri (ETH)

Ether (ETH) është shenja amtare e rrjetit Ethereum. ETH është ajo që ju paguani për transaksionin dhe përdorimin e aplikacioneve të ndërtuara në rrjetin Ethereum.

Nëse do t'i huazoj paratë e mia në një aplikacion DeFi që lehtëson huanë, unë thjesht duhet të lidh portofolin tim Ethereum dhe të paguaj një tarifë të vogël në ETH për të filluar tregtimin. Kjo taksë aktualisht shkon në minatorë, për t'i stimuluar ata për të mbështetur transaksionet e rrjetit Ethereum, të cilat shkruhen përgjithmonë në blockchain.

Në verën e vitit 2021, Ethereum do të implementojë një azhurnim të quajtur EIP-1559 ku digjet kjo taksë e paguar në ETH dhe pritet të ulë inflacionin e ETH në më pak se 1% në vit.

ETH ka shumë raste përdorimi. Siç shpjegohet shumë mirë nga David Hoffman në artikullin e tij "Eteri është modeli më i mirë për para që bota ka parë ndonjëherë" ETH është një "aset me tre pika"Që mund të veprojë si:

  • Një aktiv kapitali (d.m.th., lidhni ETH tuaj dhe fitoni më shumë ETH)
  • Një mall i transformueshëm / harxhues (d.m.th. ETH konsumohet kur bëni një transaksion)
  • Një depo me vlerë (d.m.th. një garanci kredie)

Nëse blini ose shisni ETH në DeFi ose në një shkëmbim kripto-valutash si p.sh. Binance, shenja duhet të renditet vetëm si ETH. Të zotërosh shenjën ETH do të thotë të zotërosh një pjesë të rrjetit, Ethereum, dhe ekonominë e tij dixhitale në rritje të shpejtë.