Aktualisht po shikoni Metamask: një udhëzues hap pas hapi për portofolin më të mirë për DeFi

Metamask: një udhëzues hap pas hapi për portofolin më të mirë për DeFi

Koha e leximit: 4 minuti

Besoni apo jo, ka shumë më tepër për kriptomonedhë sesa thjesht investimi.

Ka qindra aplikacione të decentralizuara të ndërtuara në mbi një duzinë Blockchain: keta DAPP (Zbatimet e Decentralizuara) ju lejojnë të bëni gjëra të tilla marrin hua e shkëmbejnë kriptovalutat pa u mbështetur kurrë në një ndërmjetës të centralizuar si një bankë ose një shkëmbim kripto. Zbulojmë se prerja e këtyre ndërmjetësve jo vetëm që i bën transaksionet më të sigurta dhe më efikase, por gjithashtu rezulton në fitime më të mëdha për përdoruesin përfundimtar.

Në shumë DAPP hua mbi të cilat ju mund të fitoni interes mbi 10% në vit në kursimet tuaja të kriptomonedhës dhe disa protokolle të bujqësisë së prodhimtarisë ju lejojnë të fitoni mbi 1.000% në vit. Por a duhet besuar?

Aksesi në këtë botë të re të financave kërkon një urë, një urë që na çon përmes internetit normal në internet e decentralizuar aty ku ekzistojnë këto aplikacione. Një nga "urat" më të mira në treg është Metamask.

Metamask është një shtojcë e shfletuesit i cili shërben si çelësi i vetëm që ju nevojitet për të hyrë në këtë fushë misterioze të financave të decentralizuara. Do të jetë ura juaj për të bashkëvepruar dapps në rrjetet Ethereum dhe Binance Smart Chain.

Tani më dëgjoni me kujdes: investimi i parave tuaja është i rrezikshëm. Menjëherë atje, dhe gjithçka është në rregull. Pastaj është zhdukur dhe ndjenja është e tmerrshme. Kujdes. Unë nuk jam këshilltar financiar, definitivisht nuk po ju këshilloj të investoni paratë tuaja. Financat janë një fushë që duhet t'u lihet atyre që kanë studiuar dhe atyre që dinë të lëvizin brenda saj. Nëse keni frikë, kjo është ndjenja e duhur për ta përballuar atë. Mos i beso një të huaji që i shkruan cazoo në Cazoo, mos i beso një videoje në YouTube ose TikTok. Bëni kujdesin tuaj të duhur! Bëni kërkimin tuaj, përpiquni të kuptoni se çfarë është e mirë dhe çfarë jo.

E them këtë çdo herë, por këtë herë është veçanërisht e rëndësishme ta theksoj sepse do të blej kriptovaluta të ndryshme brenda këtij udhëzuesi për të përdorur Metamask dhe këto blerje nuk duhet të interpretohen si një mbështetje. Kjo minierë ka për qëllim vetëm t'ju tregojë se çfarë të prisni kur përdorni Metamask.

përmbajtje

Mirë mbërriti!

Nëse kjo është hera juaj e parë që më lexoni, unë jam i lumtur që jeni këtu. Nëse jeni të interesuar për këtë temë për mendimin tim do të argëtoheni. Nëse nuk të intereson, ndoshta nuk po i lexon as këto rreshta. Këtu në Cazoo unë transkriptoj shënime dhe informacione që rimarr në internet e kësaj bote të pabesueshme që është bota e kriptovalutave ... për mendimin tim ajo do të jetë pjesë e jetës sonë në të ardhmen tonë. Mirë të përgatitur.

Nëse po mendoni se çfarë është Metamask, le të mos humbasim kohë.

Çfarë është Metamask dhe si funksionon?

Metamask është një nga dhjetëra aplikacione që mund të përdorni për të hyrë në aplikacione të decentralizuara, faqet e internetit të decentralizuara dhe protokollet e tjera të decentralizuara të ndërtuara në zinxhirët e kriptovalutave, kryesisht brenda rrjetit Ethereum.

Para Metamask ju duhej të siguronit çelësa privatë të portofolit tuaj (në portofolin tuaj të kriptomonedhës) për të bashkëvepruar me dapps .. ishte një praktikë jashtëzakonisht e rrezikshme! Metamask ju lejon të ndërveproni me dapps, duke kërkuar leje për të hyrë në fondet në portofolin tuaj dhe madje edhe t'i përdorni ato, pa u dhënë kurrë atyre çelësin tuaj privat. Një pikë kthese epokale në hapësirën e kriptos!

Metamask u themelua nga zhvilluesi i Consensys Aaron Davis në 2015.

Zhvilluesi i Consensys, Aaron Davis

Nëse nuk e dini, Consensys është një kompani teknologjike blockchain amerikane me seli në Zvicër. Ndërfaqja që ata ndërtuan për të komunikuar me rrjetin Ethereum, Metamask, është vetëm një nga mjetet e shumta të ndërtuara nga Consensys, i cili zyrtarisht filloi Metamask në korrik 2016.

Që nga ajo kohë, shtesa e shfletuesit Metamask ka pasur mbi 2 milion shkarkime, dhe aplikacioni celular metamask i lëshuar në shtator 2020 ka mbi gjysmën e tyre - një milion shkarkime në Google Play Store. Që kur Metamask është falas dhe është gjithashtu burim i hapur, si i bën paratë Consensys?

Sipas një postimi të reddit 2018, Metamask merr kthimin e saj nga fakti se me siguri janë mjete dhe projekte të tjera të ndërtuara nga Consensys që gjenerojnë fitime, megjithatë ka shumë të ngjarë që blerësit e vërtetë të Metamask janë komisionet e blerjeve të Ethereum të bëra. direkt përmes shtesës së shfletuesit dhe komisionet e Metamask. Sipas raporteve mbi shërbimin e ndërrimit të nisur në tetor 2020, Metamask po grumbullon mbi XNUMX dollarë në tarifat e ndërrimit në ditë

Burimi: deshifroj.co

Nëse do të më ndiqni hap pas hapi, sigurohuni që po përdorni një shfletues që mbështet Metamask si Google Chrome, Brave, Firefox ose Microsoft Edge. Po përdor Google Chrome.

Shfletuesit e mbështetur nga Metamask. Burimi: metamask.io

Hapi i parë në përdorimin e Metamask është të shkarkoni shtrirjen e shfletuesit dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është përmes faqes në internet të metamask.io. Sidomos sepse Sy !!! Ekzistojnë shumë shtesa të rreme të Metamask. Gjithashtu sigurohuni që URL-ja ku jeni të thotë metamask.io.

Instaloni Metamask nga metamask.io

Duke klikuar në butonin e instalimit, Metamask ju çon direkt në dyqanin e uebit Chrome ku mund të shtoni shtesën. Pasi të instalohet shtesa, sistemi ju ridrejton në faqen e konfigurimit të Metamask. Është koha për krijoni një portofol.

Tani për tani ndalojmë këtu. Unë vazhdoj këtë udhëzues se si të përdorim Metamask brenda pak ditësh.

Vjen së shpejti.