Aktualisht po shikoni TË PËRDITUR: Si t'i gjeni ato argumente që bëjnë X100 para se të jetë tepër vonë?

PPRDITSUAR: Si t’i gjeni ato argumente që prodhojnë X100 para se të jetë tepër vonë?

Koha e leximit: 11 minuti

Kur bëhet fjalë për kriptovalutën ndoshta nuk ka asgjë më të rëndësishme se "Bëni hulumtimin tuaj".

Bëni hulumtimin tuaj, thonë anglishtfolësit. DYOR

Ka shumë informacion atje dhe mund të jetë e vështirë të kuptosh se çfarë është reale dhe çfarë ka potencial, çfarë është reale dhe nuk ka shumë potencial, apo çfarë pret vetëm të të shqyejë. Sidoqoftë, nëse vërtet doni të angazhoheni, duhet të mësoni se si të bëni hulumtimin tuaj - le të shohim se si e kuptoni nëse është një kriptë për të qëndruar larg apo ndoshta ia vlen ta mbash.

Nëse kjo është hera juaj e parë që lexoni këto faqe, ju jeni të mirëpritur, ose të mirëpritur. Këtu i shkruajmë Cazoo, me Cazoo, për t'i bërë përshtypje këtyre koncepteve të vështira financiare, sociologjike dhe mbi të gjitha teknologjike në mendje. Isshtë një fletore që më duhet dhe e ndaj me ju, dhe jam i lumtur nëse mund të jetë i dobishëm për ju. Në të vërtetë, nëse një ditë regjistroheni në Binance pse të mos e bëni me të kodi im i referimit? Ne të dy kemi një avantazh, të dy 20% zbritje në komisione. Pse jo!

Por unë nuk jam këshilltar financiar. Unë nuk ju këshilloj se si të investoni paratë tuaja. Unë nuk e ndihmoj askënd të përdorë këtë rrjet madhështor të blockchains dhe dapps. Investimi i parave tuaja dhe bërja e tyre të japë fryte është ëndrra e të gjithëve, dhe nëse bëhet një rrugë që dëshironi të merrni, e vetmja këshillë që ju jap është ta bëni me shumë kujdes.

Si zakonisht, ka një Indeks më poshtë, kështu që mund të kaloni në pjesën që ju intereson më shumë. Gjithsesi, unë ju këshilloj t'i lexoni të gjitha.

përmbajtje

Faza e parë: Aktiviteti i tregut

Hapi i parë për të filluar një hulumtim mbi kriptomonedhën më të mirë X100 që do të bëjë brenda dy javësh është të pyesni veten: kjo monedhë është aktive ekonomikisht? Kam parë kaq shumë projekte premtuese të kriptomonedhave, për të verifikuar më pas se sa aktive është një monedhë brenda tregut dhe… ka vdekur për muaj apo madje me vite.

Cfare te bejme

Shkoni në një sit si coinmarketcap.com ose coingeko.com për të parë nëse është një monedhë e drejtpërdrejtë, nëse ka ndonjë aktivitet, transaksione të bëra me të, sigurohuni që të kontrolloni vëllimin e tregtisë dhe si po lëviz çmimi.

Jo vetëm që ajo shenjë duhet të renditet brenda një Exchange me një reputacion të mirë, por vëllimi i tregtimit në atë treg duhet të jetë gjithashtu mjaft i lartë, do të thosha domethënës: nëse nuk do të ishte, ju mund ta gjeni veten duke paguar një 'opsion premium që nga libër porosie ato nuk qarkulluan mjaftueshëm likuiditet.

Nëse shenja që po mbani nën vëmendje është një shenjë e protokollit ERC20, e cila tregtohet pothuajse ekskluzivisht në DEX si Uniswap, sigurohuni që të vazhdoni me kujdes, pasi DEX nuk kanë kritere ose kërkesa të patejkalueshme të çmimeve. E gjithë kjo nuk është arsyeja për të lënë një projekt jashtë, por është diçka për tu mbajtur në mend ndërsa shkoni përpara.

Çmimi është thelbësor, por kjo nuk është e gjitha. Le të supozojmë se kriptomonedha që keni zgjedhur ka një shtytje të ligjshme ekonomike. Timeshtë koha të merrni një ide se çfarë është dhe si funksionon.

DYOR

Faza e dytë: Hulumtimi fillestar

Youtube është padyshim një vend i mirë për të filluar. Por ka shumë kaos. Kjo është arsyeja pse këshilla ime është të kalosh pranë Messaria, Binance Research, dhe nga një sit monitorimi ICO si p.sh. Ikodropat. Pretendoni të ktheheni në shkollë: Kur përdorni këto burime, sigurohuni që të mbani shënime dhe të shënoni çdo pyetje që mund të keni. Tani nuk do të keni nevojë për to, nuk do të gjeni përgjigjet. Por tani për tani nuk jeni duke u përpjekur të merrni ato përgjigje, por po filloni një udhëtim.

Messari: Profili i shenjës CAKE

Messari është një mjet i fuqishëm që mund të përdorni për të analizuar monedhat kriptomonedha. Seksioni për të cilin mendoj se duhet të interesoheni është ai i profilit kripto për të cilin interesoheni. Djemtë e Messari bëjnë një analizë gjithëpërfshirëse që përfshin historinë e kriptovalutës, tokenomikës dhe alokimeve të shenjave. Ata vijnë në një nivel tepër të hollësishëm dhe madje edhe një kronologji të zhvillimit dhe mbledhjes së fondeve të së kaluarës, si dhe një hartë për të ardhmen e projektit.

Shkruani emrat e të gjithë personave kryesorë të përfshirë në projekt, dmth themeluesit dhe CEO (duke supozuar se nuk janë i njëjti person) .. do t'ju duhen më vonë.

Binance Research

Hulumtimi i bërë nga Binance në vend të kësaj ata marrin një qasje më teknike për të analizuar ndonjë shenjë. Extremelyshtë jashtëzakonisht e dobishme të kesh hulumtime me këtë prerje, të kuptosh përbërësit kryesorë të kriptos dhe si funksionon.

Gjëja më e mirë për hulumtimin e gjeneruar nga Messari dhe Binance është se për shkak se ata janë yjet e Hollivudit në hapësirën e kriptos, pritet një shkallë e lartë e profesionalizmit prej tyre. Ata nuk janë vetëm lopë të majme: informacioni mbi Messari dhe Binance nuk është i azhurnuar. Ju nuk mund t'i fajësoni ata me të vërtetë: ata po bëjnë shumë më shumë ... por edhe kjo është në rregull. Tashmë është një shuplakë e parë që po ju thotë: mos merrni asgjë të shkruar nga një palë e tretë si ar i pastër, si një justifikim për t'i dhënë fund të gjitha kërkimeve tuaja, edhe nëse ai burim është shumë i njohur.

Ikodropat

Faqet e gjurmimit të ICO-së, si Icodrops, janë diçka si një makinë kohe: për kriptime të caktuara ata kanë vënë në dispozicion imazhe dhe dokumentacione të vjetra që nuk janë më të disponueshme në faqen e internetit. Pra, është e lehtë të dallosh nëse një projekt kriptovalute ka ndryshuar drejtimin që po shkonte, ose nëse thjesht po përpiqet të varrosë të kaluarën. Fatkeqësisht, shuma totale e parave të mbledhura që raportohet nga Icodrops dhe faqe të ngjashme nuk është gjithmonë e saktë dhe tenton të përfshijë të gjitha fondet e mbledhura si në raundet e financimit privat ashtu edhe përmes ICO-ve të shumta. Mos harroni të kërkoni gjithnjë imazhe ose tabela ku mund të shihni qartë ndarjen e shenjës, mënyrën se si janë mbledhur paratë dhe ku janë caktuar shenjat.

Messari bën një punë të mirë për të ndjekur fondet dhe alokimet e simbolit - ju mund ta kryqëzoni këtë informacion me Icodrops për të marrë më të qartë se si një projekt i caktuar kripto ka rritur kapitalin e tij. Ajo që po kërkoni këtu është një alokim i simbolit që nuk ju bën të dëshironi të ikni .. në veçanti doni të siguroheni që shumica e argumenteve që janë lëshuar ose do të lëshohen janë në duart e komunitetit dhe jo në xhepat e njerëzve që themeluan projektin! Mbajtësit e shumicës së argumenteve mund të shesin potencialisht kur çmimi fillon të rritet, gjë që do të parandalonte që monedha të rritet në vlerë organike.

Si më parë, nuk është se nëse kjo gjendje bie, i gjithë projekti është një projekt që do të hidhet poshtë. Por duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur shihni një imazh si kjo, duke kontrolluar tokenomikën e një kripto në Binance Research ose Messari:

Programi i Lirimit të Shenjave Sol
Orari i lëshimit të shenjave SOL

Tani që keni kontrolluar gjithçka, është koha të ktheheni te Youtube. Meqenëse i besoni asaj kriptoje, tani që e keni kuptuar mirë atë, le të dëgjojmë se çfarë kanë për të thënë ata që e krijuan atë. Merrni emrat që keni kujtuar të shkruani, emrat e personave kryesorë të përfshirë në projekt. Detyra juaj e rradhës do të jetë gjetja e intervistave më të fundit që ata kanë bërë. Renditini në rend kronologjik dhe shikoni sa më shumë që të mundeni!

DYOR

Faza e tretë: Hulumtoni burimet

Të shohësh është të besosh: Të shikosh intervista me anëtarët kryesorë të projektit kripto që ndiqni ofron një thesar informacioni që nuk do të gjeni askund tjetër. Për më tepër, këto intervista shpesh më ndihmojnë shumë për të kuptuar elementët teknikë të një projekti, të cilin mund ta kem të vështirë ta kuptoj thjesht duke lexuar dokumentacionin, pothuajse shpesh i gjetur në faqen e kriptos. Ndërsa jeni në të, kontrolloni profilet e LinkedIn për të parë nëse ata kanë kredenciale të mira. Nëse ata kanë punuar në Google ose Microsoft është mirë? Po, nëse punësimi nuk do të zgjaste disa muaj. Nëse ata u pushuan nga puna sepse ishin duke minuar kripto, atëherë gimme pesë! Kërkoni në kanalin Youtube të monedhës kripto që ju intereson! Nëse jeni i mirë në hulumtim, do të gjeni video të shkurtra që shpjegojnë përbërësit kryesorë të projektit.

Kjo shton dy hapa të tjerë në kërkim: kontrolli i fakteve, gjithmonë, gjithçka që keni mësuar deri më tani, dhe përpiquni të kuptoni se çfarë pritet në të ardhmen e kësaj monedhe kriptomonedhe.

DYOR

Hapi 4: Kontrolloni dy herë: kontroll i dyfishtë

A keni qenë tashmë në një faqe interneti kripto që të mbingarkoheni nga informacione të shumta? Ju dëshironi të lexoni vetëm faqen kryesore dhe pjesën e informacionit. Shumica e informacionit në lidhje me një faqe të veçantë kripto tenton të jetë një bandë e vogëlsirave. Padyshim, transaksionet bankare dhe jo-bankare ose ndonjë kauzë tjetër fisnike që ata pretendojnë të mbështesin. Shumica e përmbajtjes në përgjithësi është e padobishme dhe nuk do të jetë e dobishme për të kuptuar nëse projekti ia vlen vëmendja juaj. Më e rëndësishmja, ju rrezikoni të humbni shumë kohë duke shfletuar faqen e tyre nëse nuk dini se çfarë po kërkoni. Por meqenëse u kujtuat të shkruani emrat e përbërësve kryesorë të këtij projekti dhe keni shkruar të gjitha pyetjet për të cilat keni dashur një përgjigje ... mirë, atëherë është koha të verifikoni se gjithçka që keni mësuar ende zbatohet dhe zgjidh pyetjet tuaja që ata kanë u ngrit që kur filluat kërkimin tuaj.

Dokumentacioni i Pancakeswap: docs.pancakeswap.finance

Ju mund të gjeni shumë nga përgjigjet duke gërmuar në seksionin kushtuar Dokumentacionit .. mbase jeni me fat dhe ekziston edhe një shirit kërkimi dhe mund të futni terma të tillë si tokenomikë, inflacioni, ICO, mekanizmat e pëlqimit, miniere, Staking dhe çdo temë tjetër ku dëshironi të merrni më shumë sqarime. A nuk ka kërkim? Kërkoni me dorë.

Mos u frikësoni nëse nuk kuptoni asgjë menjëherë - dokumentacioni i kriptos zakonisht është i orientuar drejt zhvilluesit. Shumë nga faqet do të kenë linja kodi. Harrojeni kodin, lexoni se çfarë është shkruar pak para dhe pas. Zakonisht është kodi më i pijshëm i shkruar.

Një tjetër dokument për të kërkuar në një faqe kripto është letër të bardhë: kërkoni një seksion në lidhje me tokenomikë. Shikoni për një blockchain explorer të asaj kriptoje. A është një shenjë ERC20? Pastaj shkoni në Etherscan. A është BEP20? Shkoni në Bscscan.

Mbajtësit e shenjës $ CAKE

Këtu mund të kontrolloni shpejt se kush janë mbajtësit më të mëdhenj të një shenje të veçantë, madje mund ta shihni në një tabelë byrek!

Ne tashmë e kemi thënë atë: ki kujdes nëse ka kuleta që mbajnë 90% të argumenteve në qarkullim. Por kjo nuk është gjithmonë rasti: shpesh ndodh që portofoli që shihni në krye të listës, ai që mban shumicën e shenjës, të jetë një Kontratë e Zgjuar, e cila përdoret për gjëra të tilla si Staking.

Nëse kriptoja juaj nuk është një shenjë ERC20, shpresojmë që eksploruesi i tyre i bllokimit do t'ju lejojë gjithashtu të shihni një listë shteruese se kush e mban shenjën. A nuk FLAMUR I KUQ.

Tani që keni bërë një hulumtim të shkëlqyeshëm mbi kripton në të cilin dëshironi të investoni, ka edhe një gjë tjetër që mungon: të shikoni për azhurnime të rëndësishme të projektit, nëse ato vijnë, planifikohen apo janë kryer tashmë.

DYOR

Faza e 5-të: Lajmet dhe Udhërrëfyesi Rrugor

Për pjesën e fundit të kërkimit tuaj të kriptos do t'ju duhen tre gjëra: një Udhërrëfyesi, Një blog dhe lajmet e fundit .. Unë rekomandoj, me këtë renditje: zakonisht lajmet janë një përmbledhje e asaj që ata shkruajnë në blog.

Blog dhe lajme të Pancakeswap
Blog dhe lajme të Pancakeswap

Përfitoni nga lajmet që lexoni edhe në botime të vogla: ato mund të jenë të dobishme nëse postimi në blog, të cilit i referohen, është shumë i gjatë ose i komplikuar për tu tretur.

Le të flasim tani për RoadMap.

Sipas përvojës sime, RoadMaps të kriptomonedhës priren të jenë të paqarta dhe nuk japin informacionin që ne aktualisht po kërkojmë. Shikimi i intervistave me themeluesit dhe CEO-të do të ofrojë shumë më shumë njohuri për të ardhmen e projektit të tyre sesa RoadMap-in e tij. Në një kripto të mirë, ju do të gjeni një udhërrëfyes të bukur që përmban qëllime realiste, të cilat mund të arrihen para se projekti të mbarojë fondet ose të shkatërrohet nga konkursi. Nëse nuk gjeni ndonjë RoadMap dhe nëse intervistat që keni parë nuk ju japin ndjesinë që projekti do të zgjasë shumë… mbase po shikoni investimin e gabuar.

E ardhmja nuk është e gjitha ajo që ka rëndësi: zbuloni nëse ata e kanë arritur atë që kanë premtuar të bëjnë deri më tani .. dhe këtu vjen blogu.

Blog Yjor: ​​stellar.org

Nëse e keni të vështirë të gjeni një blog në faqen e internetit të një kriptoje, ka shumë të ngjarë që ta gjeni në faqen e tyre Medium. Herë të tjera do t'ju duhet të shkoni dhe të shfletoni të tyret gitHub për të parë progresin e tyre .. nga kjo mund ta pyesni veten vërtet nëse projekti po përparon në drejtimin e dëshiruar.

Shfletimi i titujve të blogeve të një projekti kripto është thjesht më shumë se i mjaftueshëm për të marrë një ide nëse ishte i vërtetë me fjalën e tij dhe drejtimin ku po drejtohet. Goodshtë mirë të shkosh, atëherë në fakt lexo të gjithë artikullin nëse ai azhurnim flet për azhurnime të rëndësishme si ato që lidhen me ndryshimet në tokenomics ose ndonjë njoftim që flet për të mëdhenjtë ortakëri.

Si një mundësi e fundit, hapni një skedë të re dhe hapni disa faqe të lajmeve të kriptomonedhave të tilla si Cointelegraph, Coindesk ose Decrypt dhe përpiquni të gjeni disa tituj të dedikuar për projektin që po kërkoni. Nuk mund të gjesh asgjë? Kjo nuk është domosdoshmërisht një shenjë e keqe në krahasim me mediat tradicionale, media kripto botërore i bën gjërat në mënyrën e tyre dhe jo gjithmonë u pëlqen të tregojnë tituj të mëdhenj për gjëra të rëndësishme që ndodhin.

Në këtë pikë duhet të keni të gjithë informacionin që ju nevojitet për të bërë një gjykim të mirë se një kriptovalutë ka vlerë reale dhe është e lidhur nga një projekt i ligjshëm. Nëse nuk keni një gjykim të mirë për të, ndoshta keni të bëni me një projekt për të parë, ose edhe për të qëndruar larg tij. Badshtë keq të mendosh për këtë, por kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se do të duhet të kthehesh mbrapa, përsëri në tabelën e vizatimit, dhe kontrolloni burimet që keni përdorur në hulumtimin tuaj.

Hulumtimi i kriptos është shumë punë. Por pyesni veten: a ia vlen disa orë hulumtim për një kthim 100 herë të investimit tuaj? ..… ..… ..

DYOR

konkluzionet

Por Cazoo! Ju pëlqen Cazoo, si i bëni hulumtimet tuaja kripto?

Si të bëni një kërkim në botën e kriptovalutave
Bëni një kërkim të mirë të Cazoo

I parë: Unë shkoj te coinmarketcap ose coingecko për të parë nëse token tregton aktivisht, mundësisht në shkëmbime të besueshme. A është monedha e vdekur apo po vdes? Unë nuk e humb kohën.

sipas: Unë shkoj në Youtube dhe shoh se çfarë kanë thënë të tjerët në lidhje me projektin, dhe bëj disa shënime nëse ia vlen.

E treta: kontrolloni hulumtimin e Messari dhe Binance, për të marrë një ide më të qartë se çfarë dhe çfarë është projekti dhe si funksionon. Vazhdoj të mbaj shënime, dhe gjithashtu filloj të shënoj disa pyetje dhe emrat e themeluesve.

E katërta: kontrolloni Icodrops për të parë se sa fonde arriti të mbledhë projekti dhe si u dhanë argumentet. Unë përdor burimet që tregojnë së bashku me Messari për të kontrolluar dy herë nëse detajet e listuara janë të sakta.

E pesta: Unë kthehem në Youtube dhe shikoj të gjitha intervistat që mund të bëj, ndër më të fundit, të bëra me CEO ose themeluesin e projektit. Shumë shpesh ajo që ata thonë u përgjigjet shumë prej pyetjeve që kam shkruar në hapin e dytë: ata gjithashtu priren të sqarojnë shumë komponentë që unë mendoja se ishin konfuze në lidhje me teknologjinë e përdorur. Unë jam gjithashtu duke kërkuar për një kanal Youtube të kriptos, dhe nëse është i pranishëm shpesh ofron depërtime dhe shpjegime shtesë. Duke supozuar se gjithçka që kam zbuluar nuk më ka zbehur entuziazmin,

E gjashta: gërmoni në dokumentacionin e projektit. Unë kërkoj ndonjë detaj shtesë të teknologjisë së përdorur nga ajo kriptë, mekanizmat e konsensusit, tokenomics, shpërblimet e grumbulluara, kërkesat e minierave dhe çdo përbërës tjetër kryesor që kam mësuar deri më tani.

I shtati: Shikoj përmes RoadMap dhe blogun e tyre për të parë nëse ata kanë bërë progresin e premtuar dhe nëse ata mund të ndërtojnë dhe ofrojnë realisht gjithçka që u nevojitet për të ecur përpara projektin e tyre.

I teti: kontrolloni nëse biznesi i tyre ka bërë tituj në hapësirën e kriptove me tituj të mëdhenj dhe emocionues në botuesit kryesorë të kriptos. Nëse nuk ka tituj të mëdhenj, kujdes! Ndoshta jemi në një moment kritik të projektit dhe kemi arritur atje para të tjerëve.

Kjo strategji e imja për të bërë kërkime efektive të kriptomonedhës sigurisht që nuk është antiplumb. Por për mua është një përzierje e përsosur e vëzhgimit, leximit dhe përsëritjes.

Easyshtë e lehtë të harrosh se bota e kriptovalutave është një fushë shumë e re, shumë është akoma në fillimet e saj. Pra, nëse mësoni se si të bëheni të mirë për të bërë hulumtimin tuaj kripto tani do të bëheni një nga të paktët njerëz që me të vërtetë e dinë se çfarë po ndodh kur FOMO hyn në një treg të fortë ... siç ndodhi kohët e fundit, më 22 prill 2021 , pas deklaratave nga Presidenti Biden.

DYOR