Anjeun ayeuna nuju ningali Naon hartosna tambang cryptocurrencies sareng kumaha prosés pertambangan jalan

Naon maksudna pikeun nambangan cryptocurrency sareng kumaha prosés pertambangan jalan

Waktos maca: 3 menit

Cryptocurrency pertambangan, disebat ogé pertambangan tina cryptocurrency, mangrupikeun prosés dimana transaksi antar pangguna diverifikasi sareng ditambihan kana register, kana buku besar anu gedé, sacara umum, anu mangrupikeun blockchain.

Il prosés penambangan mangrupikeun salah sahiji elemen konci anu ngamungkinkeun

  • Cryptocurrency tiasa dianggo salaku jaringan desentralisasi peer-to-peer, tanpa peryogi otoritas pusat katilu
  • ka cryptocurrency anyar lahir

Bitcoin mangrupikeun conto anu paling populér sareng didamel tina cryptocurrency anu tiasa ditambang, sareng Tambang Bitcoin éta dumasar kana algoritma konsensus anu disebat Bukti Gawé.

Sareng henteu sadayana cryptocurrency tiasa ditambang. Ayeuna hayu urang coba ngartos, tina sudut pandang téknis, naon hartosna ngambang cryptocurrency sareng kumaha prosés penambangan dianggo.

eusi

Naon kajadian nalika prosés penambangan?

Panambang mangrupikeun simpul dina jaringan anu ngumpulkeun transaksi sareng ngatur kana blok.

Iraha transaksi dilakukeun, sadayana simpul jaringan aranjeunna nampi aranjeunna sareng mastikeun validitasna. Node panambang anu épisién pisan teras ngumpulkeun transaksi ieu ti kolam renang mémori sareng mimitian ngarakit kana blok (ieu anu disebat blok calon).

Hal kahiji anu dilakukeun ku node panambang nyaéta nambihan transaksi dimana anjeun ngirim hadiah tambang (blok hadiah), teras ngamimitian tambang: hal anu mimiti kajantenan nalika blok ditambang nyaéta hasate masing-masing masing-masing transaksi anu dicandak tina kolam renang mémori. Transaksi anu ditambang ku panambang disebat transaksi koinbase, sareng mangrupikeun transaksi anu koin didamel "kaluar tina hawa ipis". Dina kaseueuran kasus, transaksi koinbase mangrupikeun transaksi munggaran anu kacatet dina blok anyar.

Organisasi dina Tangkal Merkle

Pas unggal urus dianalisis, hashes diatur kana Tangkal Merkle, anu dibentuk ku nyocogkeun hashes tina transaksi dua ku dua sareng nganalisis éta. Kaluaran teras diayakeun kana pasangan anu sanés sareng janten hash langkung jauh, sareng teras-terasan deui, dugi ka "puncak tangkal". Luhureun tangkal disebut ogé root Hash (atanapi Merkle root) sareng dasarna mangrupikeun Hash tunggal pikeun ngagambarkeun sadaya hashes anu parantos dianggo pikeun ngahasilkeun éta.

Akar Hash sapanjang sareng Hash blok saméméhna sareng nomer acak disebut nuncio éta teras dilebetkeun kana header blok. Header blok teras dicukur ngahasilkeun kaluaran dumasar kana unsur-unsur ieu (hash tina akar, hash tina blok sareng nonce sateuacana) ditambah sababaraha parameter anu sanés. Kaluaran anu dihasilkeun mangrupikeun hash tina blok sareng bakalan janten idéntifikasi blok anu nembé dihasilkeun (blok calon).
Pikeun dianggap valid, kaluaranna (hash of the block) kedah kirang tina nilai target tangtu anu ditangtukeun ku protokol: hash of the block kedahna dimimitian kalayan jumlah nol anu tangtu.

Kasusah hashing

Il nilai udagan - ogé katelah kasusah hashing (kasusah hashing) - rutin disaluyukeun ku protokol, mastikeun yén tingkat nyiptakeun blok anyar tetep konstanta sareng sabanding sareng jumlah kakuatan hashing anu didaptarkeun ka jaringan.

Unggal waktos panambang anyar gabung kana jaringan sareng persaingan naék kasusah hashing bakal ningkat, Nyegah waktos blok rata-rata turun. Sabalikna, upami panambang mutuskeun ninggalkeun jaringan, kasusah hashing bakal lungsur, ngajaga waktos blok tetep konstan sanaos aya kakuatan komputasi anu langkung seueur pikeun jaringan.

Prosés tambang ngabutuhkeun panambang tetep ngasuh header blok terus-terusan, diteraskeun deui bari teu aya panambang jaringan tungtungna ngahasilkeun blok blok anu valid. Nalika hash anu sah dipendakan, nodél pangadeg ngirimkeun blok kana jaringan. Sadaya titik anu sanés bakal mariksa naha hashna sah sareng upami kitu, aranjeunna bakal nambihan blok kana salinan blokchainna sareng ngalih kana blok salajengna.
Éta parantos kajantenan sareng kadang kajadian éta dua panambang ngirimkeun blok anu sah dina waktos anu sasarengan, sareng jaringan éta mendakan dirina dua blok anu saling bersaing. Panambang mimiti tambang blok salajengna dumasar blok anu aranjeunna nampi heula. Kompetisi antara blok ieu bakal teras dugi ka blok salajengna diekstraksi dumasar kana salah sahiji blok anu saling bersaing. Blok anu digolongkeun disebut a blok yatim o blok bulukan. Panambang di blok ieu bakal balik deui kana tambang ranté blok anu unggul.

Kolam panambang

Sedengkeun hadiah blok dipasihkeun ka panambang anu mimiti mendakan hash anu sah, kamungkinan mendakan hash diatur ku rumus saderhana: éta sami sareng bagian tina total kakuatan ékstraksi dina jaringan. Panambang kalayan perséntase alit tina kakuatan pertambangan gaduh kasempetan alit pisan pikeun mendakan blok salajengna nyalira. THE kolam renang pertambangan diciptakeun pikeun méréskeun masalah ieu. Éta hartosna ngahimpun sumberdaya panambang, anu ngabagi kakuatan pamrosésan na kana jaringan, sami-sami ngabagi pahala di antara sadaya anggota kolam renang, dumasar kana jumlah padamelan anu aranjeunna nyumbang kana kamungkinan mendakan blok.