Anjeun ayeuna nuju ningali What is a Black Swan? Urang ngajelaskeun acara Black Swan.
Hideung Swan, Hideung Swan, Diajar Cryptocurrency

Naon ari Swan Hideung? Kami ngajelaskeun acara Hideung Swan.

Waktos maca: <1 menit

Kajadian Hideung Swan, dina bentuk anu saderhana, mangrupikeun kajadian anu kagét sareng ngagaduhan pangaruh anu penting sareng penting.

Sejarah Téori Hideung Swan - atanapi Téori Kajadian Hideung Swan - balik ti éksprési Latin abad ka-XNUMX ku pujangga Romawi Juvenal, nalika éta bakal Fitur sapertos:

Rara avis di terris nigroque simillima cygno

Urang tiasa nerjemahkeun babasan Latin ieu kana: "manuk langka mirip pisan sareng angsa hideung". Asalna, nalika kalimat ieu mimiti dianggo, angsa hideung panginten henteu aya.

Téori Hideung Swan dikembangkeun deui ku statistikawan sareng padagang Nassim Nicholas Taleb. Dina 2007 anjeunna nyebarkeun buku anu disebat The Black Swan: Pangaruh tina Kacida ningkatna, anu ngajelaskeun sareng ngaresmikeun téori Hideung Swan. Ieu mangrupikeun tautan pikeun nyandakna di Amazon: numbu. Catetan, éta tanpa Referensi!

Numutkeun ka Taleb, kajadian Hideung Swan umumna nuturkeun tilu atribut:

  • Swan Hideung éta anomali. Éta saluareun ekspektasi anu biasa sareng, akibatna, henteu aya anu kapungkur tiasa prediksi éta.
  • Anjeunna ngagaduhan salawasna pangaruh ekstrim atanapi signifikan.
  • Kajadian Hideung Swan, sanaos teu tiasa diprediksi, pasti bakal ngagaduhan alesan anu diciptakeun saatos kajadian kahijina, ngajantenkeun jinis kajadian éta tiasa dijelaskeun sareng tiasa diprediksi.

Conto kajadian Hideung Swan sateuacanna, sakumaha anu dijelaskeun ku Taleb, nyaéta naékna internét, komputer pribadi, pembubaran Uni Soviét, sareng serangan 11 Séptémber 2001.