Anjeun ayeuna nuju ningali What are Nodes?

Naon ari titikna?

Waktos maca: 5 menit

Simpul ngagaduhan hartos anu béda dumasar kana kontéks na.

Dina dunya jaringan, jaringan telekomunikasi atanapi bahkan komputer, simpul ngagaduhan ciri anu jelas: éta tiasa janten titik redistribusi atanapi titik komunikasi. Urang tiasa nyarios langkung umum éta simpul nyaéta alat jaringan fisik. Supados henteu sono nanaon, Nanging, aya ogé sababaraha kasus khusus anu diperyogikeun pikeun ngagunakeun titik virtual.

Cazoo, ngobrolkeun nginum!

Éta bon. Node jaringan mangrupikeun titik dimana pesen tiasa didamel, ditampi atanapi dikirimkeun. Sakumaha anu parantos didadarkeun, aya sababaraha jinis Bitcoin Node: titik pinuh, super nod, node panambang sareng klien SPV.

eusi

Titik Bitcoin

Dimana Blockchain dirancang salaku sistem disebarkeun, jaringan simpul ngamungkinkeun Bitcoin dianggo salaku mata uang digital desentralisasi peer-to-peer (P2P), teu kaukur sareng terdesentralisasi, nyaéta, tanpa kedah gaduh perantara kanggo ngesahkeun perdagangan, bursa, transaksi antara pangguna.

I titik blockchain maka aranjeunna kedah bertindak salaku titik komunikasi sareng kedah tiasa gaduh sababaraha sipat, supados aranjeunna tiasa ngalakukeun sababaraha fungsi. Alat naon waé anu nyambungkeun kana antarmuka Bitcoin, sapertos komputer, tiasa dianggap cangreud, kumargi sadayana simpul nyambung dina blokchain. Naon tiasa cangreud ieu? Aranjeunna komunikasi. Aranjeunna ngirimkeun inpormasi ngeunaan transaksi sareng blok jaringan komputer anu disebarkeun kalayan protokol peer-to-peer Bitcoin. Panon: aya sababaraha jinis titik Bitcoin.

Node lengkep

Node lengkep mangrupikeun node anu sacara konkrit masihan kaamanan Bitcoin sareng ngadukung strukturna: éta penting pisan pikeun fungsi tina sadaya jaringan. Meureun anjeun parantos maca éta di tempat sareng ningali aranjeunna disauran titik validating pinuh: aranjeunna nyauran éta kusabab ilubiung dina prosés verifikasi transaksi sareng konci numutkeun aturan anu ditetepkeun ku idin tina sistem. Node lengkep tiasa ngirimkeun transaksi énggal sareng blok énggal pikeun blokchain.

Biasana simpul lengkep kedah ngaunduh salinan tina sadayana blokchain, kalayan sadaya blok sareng transaksi na (sanaos sanés sarat anu diperyogikeun pikeun dianggap titik anu lengkep - bahkan hiji bagian tina blockchain tiasa didownload).
Node Bitcoin lengkep tiasa disiapkeun saatos seueur implementasi parangkat lunak anu sanés, dimana anu paling dikenal sadayana disebat Bitcoin Core (didieu tautan kanggo github na). Ieu sanés kanggo sadayana! Ieu anu minimum, tapi minimum, syarat minimum pikeun janten inti lengkep Bitcoin Core:

  • Desktop atanapi laptop kalayan versi panganyarna tina Windows, Mac OS X, atanapi Linux.
  • 200GB rohangan disk gratis.
  • 2 mémori (RAM).
  • Konéksi internét gancang kalayan unggah sahenteuna 50 kB / s.
  • Sambungan taya atanapi kalayan wates unggah anu luhur. Atanapi pastikeun yén dina rencana tarif anjeun, upami anjeun damel hotspot, 200 giga per bulan diunggah sareng 20 di downlaod kalebet.
  • Node lengkep kedah tiasa dianggo sahenteuna saparapat dinten (6 jam) tapi langkung ngaapresiasi yén éta bakal tetep aktip, 24 jam sapoé.

Rébuan sukarelawan anu béda sareng bahkan organisasi ngupayakeun pisan janten simpul lengkep sahingga tiasa ngabantosan ékosistem Bitcoin. Sapertos dinten ayeuna (Mei 2021) urang kaitung 9615 titik umum anu aktip dina jaringan Bitcoin. Sareng urang ngan ukur nyarioskeun titik umum, nyaéta titik Bitcoin anu katingali sareng tiasa diaksés - anu disebatna ogé simpul ngadangukeun

Ringkesan simpul umum jaringan Bitcoin

Leres Sherlock, aya ogé titik henteu ngupingkeun, cangreud disumputkeun na teu katingali. Ieu nyumput di tukangeun firewall pikeun dioperasikeun, nganggo protokol privasi sapertos Tor, atanapi, bahkan saderhana sareng langkung aman, éta henteu ngonpigurasi pikeun nampi konéksi.

Node Ngadangukeun (Super Nodes)

Un simpul ngadangukeun o simpul super mangrupikeun titik pinuh anu tiasa ditingali umum: éta komunikasi sareng simpul sanés anu hoyong diajak ngobrol sareng tukeur inpormasi. Janten dianggo node super nyaéta duanana a sasak komunikasi Che sumber data: titik super nyaéta a titik redistribusi.

Upami anjeun hoyong janten super node anu tiasa diandelkeun, anjeun kedah teras-terasan aktip, 24 jam sapoé, supados tiasa ngirimkeun seueur konéksi: sejarah blok kedah didokumentasikeun, sadaya transaksi kedah didaptarkeun sareng data na dina sadaya titik sapanjang dunya. Éta henteu kedah nyarios yén éta bahkan pikeun kirang jalma: kakuatan komputasi anu diperyogikeun, ogé sambungan internét anu langkung saé, diperyogikeun.

Node Panambang

Waktos penambangan parantos kalangkung. Entong ngamimitian ngaruksak. Kiwari, pikeun ilubiung sacara kompetitif dina prosés penambangan Bitcoin, penting pisan pikeun nanem modal dina program sareng pakakas khusus, anu ngalir sajajar sareng Bitcoin Core pikeun nyobaan blok. Panambang, atanapi jalma anu ngagunakeun komputer anu kuat ieu, tiasa mutuskeun damel nyalira (ukur panambang) atanapi di kelompok (panambang kolam renang). 

Samentawis srigala nyalira, hiji-hijina panambang anu nyungkeun nini na supaya tiasa nganggo gudang di bumi sakedap pikeun ngalakukeun barang nganggo komputer, nalika aranjeunna nganggo salinan blokir anu diunduh lokal, anu ngambang di kolam renang, di kolam renang panambang, ogé aranjeunna damel ngan ukur babarengan, sareng masing-masing nyumbang sumberdaya nyalira (kakuatan hash). Di kolam renang pertambangan mangrupikeun hiji-hijina tanggung jawab administrator kolam renang pikeun ngajaga simpé anu lengkep: anjeunna nyaéta panambang kolam simpul pinuh.

Lightweight atanapi SPV klién

Ogé kawanoh salaku Simplified Payment Verification (SPV) klién, klién lightweight aranjeunna nganggo jaringan Bitcoin tapi henteu meta salaku simpul lengkep. Klién SPV janten henteu nyumbang kana kaamanan jaringan: aranjeunna henteu diperyogikeun gaduh salinan blokchain, sareng aranjeunna henteu kantos ditaros dina prosés verifikasi sareng validasi transaksi.

Klién SPV ngagaduhan fungsi anu mendasar: éta ngamungkinkeun pangguna naon waé pikeun mariksa naha atanapi henteu sababaraha transaksi parantos dilebetkeun kana blok, tanpa kedah ngaunduh sadaya data blok. Kumaha aranjeunna ngalakukeun éta? Aranjeunna nyungkeun sababaraha inpormasi tina titik lengkep anu sanés (super titik). Palanggan enteng kalakuan salaku titik komunikasi sareng dianggo ku dompet anu beda (dompet) pikeun nyimpen cryptocurrency.

Klién vs Node Pertambangan

Anu penting, ngajaga simpul anu lengkep pisan benten sareng ngajaga simpul pertambangan anu lengkep. Nalika panambang kedah nanem modal artos sareng sumber kanggo mésér sareng nganggo perangkat keras sareng parangkat lunak anu mahal pisan (émut sabaraha jalma ngangluh ngeunaan listrik anu dianggo pikeun tambang bitcoin), saha waé anu tiasa ngajaga simpul anu leres pisan. Mémang, tanpa simpul anu leres pisan, panambang henteu tiasa ngalakukeun nanaon: sateuacan nyobian tambang blok, panambang kedah nampi ok tina simpul lengkep, anu mastikeun sareng ngesahkeun transaksi anu ditunda. Janten maka panambang tiasa nyiptakeun blok anu parantos dilarapkeun pikeun janten inpormasi éta (sareng sakumpulan transaksi) sareng nyobian tambang blok éta. Di dieu blokna badé diénggalan deui: upami panambang tiasa mendakan solusi anu valid pikeun blok éta ayeuna tiasa dikirimkeun ka sésana blokchain sareng titik pinuh mastikeun validitasna. Pamustunganana, aturan idin ditangtukeun sareng dijamin ku jaringan anu disebarkeun tina validasi titik, sanés ti panambang.

kacindekan

Node Bitcoin saling komunikasi ngalangkungan protokol jaringan P2P Bitcoin sareng sacara saling komunikasi, aranjeunna ngajamin integritas sistem. Kumaha upami aya cangreud anu henteu sopan, anu polah teu jujur, éta nakal, anu nyobian nyebarkeun inpormasi anu salah? Dina blockchains, ngalirna inpormasi: simpul éta gancang dikenal ku titik anu jujur ​​sareng langsung dipegatkeun tina jaringan.

Sakumaha seueur anu kuring tiasa kéngingkeun ku ngajaga simpul anu validasi lengkep ?? '?

Cazoo! Teu aya hadiah ékonomi anu ditawarkeun: éta ditangtukeun ku kapercayaan pangguna, éta masihan katenangan, kaamanan, karusiahan pikeun pangguna. Node lengkep mangrupikeun wasit game nyata: aranjeunna mastikeun yén aturanana dituturkeun. Aranjeunna ngajaga blokchain tina serangan sareng panipuan (sapertos belanja ganda) sareng aranjeunna henteu kedah percanten ka batur.