Anjeun ayeuna ningali Naon Volatility?

Naon Volatility?

Waktos maca: 2 menit

Dina kauangan, volatilitas ngajelaskeun kumaha gancang sareng sabaraha harga hiji asset robih. Éta biasana diitung dina hal simpangan baku balikna taunan tina asét salami waktos anu parantos ditangtoskeun. Kusabab éta mangrupikeun ukuran tina kagancangan sareng tingkat parobihan harga, volatilitas sering dianggo salaku ukuran résiko résiko investasi pikeun aset naon waé.

eusi

Volatilitas di pasar tradisional

Volatilitas paling sering dibahas di pasar saham, sareng kusabab pentingna dina nganilai résiko, aya sistem anu mapan di pasar tradisional (disebat indéks volatility) pikeun ngukur sareng berpotensi ngantisipasi tingkat volatilitas ka hareup. Salaku conto, Indéks Volatility Exchange Board Board Exchange (VIX) dipaké di pasar saham Amérika Serikat. Indéks VIX nganggo harga saham S & P 500 kanggo ngukur volatilitas pasar dina jandéla 30 dinten.

Sanaos lolobana aya hubunganana sareng equities, volatility ogé penting di pasar tradisional anu sanés. Dina 2014, CBOE ngaluncurkeun indéks volatilitas énggal pikeun 10-taun Keuangan AS anu ngukur kapercayaan sareng résiko investor dina pasar obligasi. Nalika sababaraha alat aya pikeun ngukur éta, volatility ogé komponén kritis pikeun ngaevaluasi kasempetan di pasar devisa.

Volatilitas dina pasar cryptocurrency

Sapertos di pasar sanés, volatility mangrupikeun ukuran résiko penting dina pasar cryptocurrency.

Kusabab sipat digitalna, tingkat régulasi anu rendah ayeuna (Desentralisasi Suci) sareng ukuran leutik pasar, cryptocurrency langkung volatil tibatan kaseueuran kelas asét sanés.

Tingkat volatilitas anu langkung luhur ieu sabagéan jawab pikeun ngadorong minat maséam dina Investasi cryptocurrency, sabab parantos ngamungkinkeun sababaraha investor sadar pangasilan ageung dina waktos anu pondok. Volatilitas di pasar cryptocurrency sigana bakal ngirangan salami jangka panjang salaku akibat tina nyoko pasar sareng pertumbuhan anu langkung ageung dibarengan ku régulasi anu langkung.

Kusabab pasar cryptocurrency parantos langkung dewasa, investor janten langkung resep ngukur volatilitasna. Kusabab kitu, indéks volatilitas ayeuna aya pikeun sababaraha cryptocurrency utama. Anu paling kasohor nyaéta Indéks Volatility Bitcoin (BVOL), tapi aya indéks volatility anu sami pikeun ngalacak pasar cryptocurrency sanés, kalebet Ethereum sareng Litecoin.