Nonce

Waktos maca: 2 menit

Un nuncio ngarujuk kana jumlah atanapi nilai anu ngan ukur tiasa dianggo sakali.

Nonces sering dianggo dina protokol oténtikasi sareng di fungsi Hash kriptografi. Dina kontéks téknologi blockchain, nonce ngarujuk kana nomer semu-acak anu dianggo salaku lokét nalika prosés ékstraksi.

Salaku conto, panambang Bitcoin kedah nyobian nebak nonce anu valid bari ngalakukeun sababaraha usaha pikeun ngitung Hash block anu minuhan sarat anu tangtu (nyaéta, dimimitian ku sajumlah enol). Nalika bersaing pikeun nambangan blok énggal, panambang munggaran anu mendakan nonce anu ngahasilkeun hash blok anu sah ngagaduhan hak pikeun nambihan blok salajengna dina blokchain - sareng diganjar pikeun ngalakukeun éta.

Dina basa sejen prosés penambangan diwangun ku panambang ngaéksekusi sajumlah fungsi Hash kalayan seueur nilai nonce anu béda dugi ka kaluaran anu valid dihasilkeun. Upami kaluaran hashing panambang murag handapeun ambang anu parantos ditangtoskeun, blok dianggap valid sareng ditambihan blokchain. Upami kaluaranana henteu leres, panambang teras nyobian kalayan nilai nonce anu béda. Nalika blok anyar hasil sasari sareng divalidasi, prosés na dimimitian deui.

Di Bitcoin - sareng dina kaseueuran Bukti Sistem Gawé - nonce mangrupikeun angka acak anu dianggo panambang pikeun muterkeun kaluaran itungan Hash aranjeunna. Panambang nganggo pendekatan ku trial and error, dimana unggal itungan nyandak nilai nonce anyar. Aranjeunna ngalakukeun ieu kusabab kamungkinan akurat ngaduga nonce anu valid caket kana enol.

Jumlah rata-rata usaha hashing sacara otomatis disaluyukeun ku protokol pikeun mastikeun yén unggal blok anyar dihasilkeun - rata-rata - unggal 10 menit. Prosés ieu kawanoh salaku pangaluyuan kasusah sareng éta anu nangtoskeun ambahan ékstraksi (nyaéta, sabaraha nol anu kedah blok dianggap tiasa dianggap valid). Kasusah pikeun nimba blok anyar aya hubunganana sareng jumlah kakuatan hashing (laju Hash atanapi karep) kalibet dina sistem blok. Langkung kakuatan hashing didaptarkeun kana jaringan, bakal langkung luhur ambang, anu hartosna langkung seueur kakuatan komputasi diperyogikeun janten panambang anu kompetitif sareng suksés. Sabalikna, upami panambang mutuskeun pikeun ngeureunkeun tambang, kasusahna bakal diluyukeun sareng ambang bakal lungsur, janten kakuatan komputasi anu langkung kirang diperyogikeun pikeun tambang, tapi protokol na bakal ngajantenkeun generasi blok nuturkeun jadwal 10 menit, henteu paduli.