Anjeun ayeuna ningali Naon Ethereum?

Naon ari Ethereum?

Waktos maca: 3 menit

Diluncurkeun dina 2015, jaringan Ethereum mangrupikeun hiji blockchain anu naratas panggunaan kontrak pinter ngawangun aplikasi anu tiasa diprogram, tanpa kedah percanten - teu bisa dipercaya - sareng tanpa idin. Dina sababaraha taun ka pengker Ethereum éta mesin anu ngahasilkeun lahirna gerakan Defi (keuangan terdesentralisasi), ékonomi digital peer-to-peer énggal. Ti usum panas 2019 teh DeFi on Ethereum parantos tumuh langkung ti 150 kali, ti sakitar $ 500 juta dugi ka $ 75 milyar dina total aset.

éta kontrak pinter, Kontrak pinter Ethereum anu ngamungkinkeun para pamekar pikeun program: Kontrak pinter ieu nyababkeun ngembangkeun gelombang aplikasi anu anyar anu dijalankeun dina jaringan Ethereum, kalebet aplikasi DeFi.

Hayu urang balikeun deui.

Naon ari Ethereum?

Ethereum sapertos komputer dunya raksasa, sapertos Android Play Store, atanapi toko Apple iOS. desentralisasi, tahan kana sénsor, dina jaringan na saha waé anu tiasa ngawangun atanapi nganggo aplikasi.

Ethereum ogé tiasa dianggap salaku buku besar global, sabab sadayana tiasa mindahkeun nilai digital nalika tetep aya dina jaringan anu sami. Ethereum nyaéta tanpa idin, anu hartosna éta henteu meryogikeun otorisasina saha waé pikeun berinteraksi. Anu anjeun peryogikeun nyaéta dompét Ethereum.

Ethereum nyaéta teu bisa dipercaya, nyaéta, henteu meryogikeun kapercayaan. Naon éta hartosna? Éta hartosna henteu meryogikeun kapercayaan saha waé pikeun ngagunakeun jaringan. Kami percanten ka kode pikeun transact, sanés jalma anu urang dagang.

Ti Méi 2021, Ethereum ngatur nilai $ 30,5 milyar per dinten, langkung seueur tibatan Bitcoin sareng unggal blokir sanésna, langkung seueur tibatan raksasa fintech sapertos PayPal ($ 2,5 milyar per dinten.) Dina Ethereum., Aya ékosistem anu ngembang pesat Aplikasi artos peer-to-peer, dimana tibatan keuangan tradisional, aplikasi DeFi asli digital, otomatis ku parangkat lunak anu diwangun dina Ethereum, sareng dipimilik ku masarakat: éta nyatana anu ngagaduhan token dapp anu milih usulan sareng pembaruan protokol di masa depan.

Ethereum ngagaduhan token ETH nyalira, anu dianggo mayar biaya gas, komisi, salami transaksi dina jaringan na. Ethereum sigana siap pencét harga Bitcoin énggal-énggal ... upami henteu langsung ngaleungitkeun éta.

Naha anjeun badé mésér Ethereum? Kuring nyarankeun Binance:

Naon éter (ETH)

Éter (ETH) mangrupikeun token pituin jaringan Ethereum. ETH nyaéta naon anu anjeun mayar pikeun transacting sareng nganggo aplikasi anu diwangun dina jaringan Ethereum.

Upami kuring badé nginjeumkeun artos kuring ka aplikasi DeFi anu ngagampangkeun pinjaman, kuring ngan saukur kedah ngaitkeun dompét Ethereum kuring sareng mayar biaya alit di ETH pikeun ngamimitian dagang. Pajak ieu ayeuna nuju ka panambang, pikeun insentif aranjeunna pikeun ngadukung transaksi jaringan Ethereum, anu sacara permanén ditulis kana blokchain.

Dina usum panas 2021, Ethereum bakal nerapkeun pembaruan anu disebat EIP-1559 dimana pajak ieu anu mayar di ETH diduruk sareng diperkirakeun ngirangan inflasi ETH janten kirang ti 1% per taun.

ETH seueur kasus pamakean. Sakumaha anu dijelaskeun pisan ku David Hoffman dina tulisan na "Éter mangrupikeun Modél Pangsaéna pikeun Artos Anu Katingali Dunya" ETH nyaéta a "aset tilu-titik"Mana anu tiasa janten:

  • Aset ekuitas (nyaéta, ngabeungkeut ETH anjeun sareng kéngingkeun langkung ETH)
  • Mangrupikeun barang anu tiasa dirobih / tiasa dianggo (nyaéta ETH dihakan nalika ngadamel transaksi)
  • Toko nilai (nyaéta jaminan pinjaman)

Upami anjeun ngagaleuh atanapi ngical ETH di DeFi atanapi dina bursa cryptocurrency sapertos Binance, Token kedahna ukur didaptarkeun salaku ETH. Ngagaduhan token ETH hartosna gaduh sapotong jaringan, Ethereum, sareng ékonomi digital na anu ngembang pesat.