Anjeun ayeuna nuju ningali NFT: Pituduh FULL pikeun Milarian 100x salajengna!
Kumaha milarian NFT anu ngalakukeun 100x?

NFT: Pituduh LENGKAP pikeun Milarian 100x salajengna!

Waktos maca: 12 menit

Saha anu henteu hoyong ngadamel x50 atanapi x100 kalayan investasi NFT?

Sanajan kitu, janten ampir leuwih pajeulit batan kalawan cryptocurrencies, sabab aya sababaraha faktor unik patali jeung dunya NFTs nu teu kapanggih dina aset lianna. Mangkaning, hayu urang cobian dinten ayeuna pikeun terang kumaha anjeun tiasa kéngingkeun permata langka éta sateuacan sadayana.

Naha urang nyarios didieu di cazoo yén kuring sanés panaséhat kauangan, sareng kuring henteu ngagaduhan kualifikasi pikeun masihan nasihat saha waé ngeunaan cara investasi artosna? Muhun, abdi ulang deui. Baca garis ieu ngan ukur salaku dokumén pendidikan NFT, teu aya anu sanés. Investasi pisan, bahaya pisan.

Hayu urang lebet kana ieu kumaha mendakan NFT anu jarang.

Turutan Daptar pariksa

Dina Séptémber 2021, Sotheby ngalélang koleksi 107 jinis monyét anu béda-béda, anu disebut "101 Bosen Ape Yacht Club", sareng dijual kalayan harga $ 24 juta. Naon ngajadikeun bosen kera jadi incredibly berharga? Éta patut digali sabab éta mangrupikeun conto anu saé ngeunaan naon anu anjeun kedah perhatikeun nalika anjeun ngajalajah jaring pikeun milarian proyék NFT anu siap ngabeledug.

Hayu urang analisa koleksi Kera Bosen nuturkeun 6 prinsip dasar kuring anu kuring émut nalika ngalakukeun panalungtikan ngeunaan NFT. 

  1. Seni.
  2. The Rarity
  3. Tim pamekar.
  4. The Roadmap.
  5. Masarakat
  6. Métrik Dagang.

Atawa sakumaha Abdi resep nelepon deui, ATsRCMt, nu ngalir jadi ogé dina létah.

Ieu mangrupikeun kualitas anu kuring milarian unggal waktos kuring diajar koleksi NFT énggal atanapi bahkan koleksi NFT anu parantos dikenal. Panalungtikan aspék ieu ogé, aranjeunna fundamental, sarta salawasna tetep dina pikiran yén sakumaha dina dunya crypto euweuh nu mere jaminan nanaon. Salawasna laksanakeun panilitian anjeun sateuacan anjeun resep koleksi panganyarna anu muncul dina feed Twitter anjeun.

Nyokot kempelan Apes Bosen sabagé conto, éta 5 prinsip téh sadayana pinuh dicokot.

Daptar pariksa 1: Art

Bosen Ape NFT
Bosen Ape NFT

Ti sudut pandang artistik, Apes ieu teu persis naon nyangka ningali dina karya seni, teu Monet a, moal Picasso, tapi aranjeunna tetep némbongkeun intricate maranéhna, ornate jeung set otentik tina qualities, ciri jeung sipat.

Koléksi 10.000-item ieu gaduh langkung ti 170 sipat anu teu tiasa dirobih anu dipilih sacara acak sareng ditugaskeun ka unggal monyét NFT nalika koléksi dicetak dina awal 2021.

Salaku conto, sababaraha avatar monyét ieu gaduh kacamata hideung atanapi ceuli kelinci, batur nyiruan gaduh macan tutul atanapi bulu katumbiri, batur ngaroko cigars sareng tuang pizza atanapi bahkan némbak sinar laser tina panonna. Lebah séjén boga roko ngagantung tina sungut atawa malah panon beureum batur anu deeply rajam. Tapi kuring nyebutkeun, ieu hal anu nyieun hiji karya seni? Konsepna nyaéta kieu: urang sadayana tiasa satuju yén seni mangrupikeun masalah anu luar biasa subjektif, tapi di dunya NFT aya fitur artistik dina koleksi anu ngagaduhan seueur fitur langka sareng ciri asli.

Ieu utamana alatan kanyataan yén kumpulan kalawan jumlah badag barang sarta kualitas low tina sipat unik AI-dihasilkeun bakal bajoang pikeun ngahasilkeun item tunggal kalawan ciri unik. Sacara matematis éta persamaan saderhana: kumpulan 20.000 barang tapi kalayan jumlahna ngan 20 sipat unik, bakal ngandung seueur barang anu gaduh sipat anu sami atanapi sakapeung idéntik, sahingga ngirangan poténsi barang langka dina koleksi éta sareng dasarna ngawatesan kasempetanna. tina ngahasilkeun scarcity. 

Sakumaha anjeun panginten parantos ditebak, ngeunaan koleksi gambar profil tingkat luhur, anu ogé disebut PFP (akronim pikeun Photo for Profile, alias gambar profil), rarity kacida penting.

Tangtosna nalika urang mikirkeun kingkilaban dina lingkungan artistik tradisional, urang bakal mikir ngeunaan Van Gogh Starry Sky, tapi NFT parantos nyandak konsép kingkilaban ka tingkat anu énggal. Di dunya maya token non-fungible, kingkilaban teu merta sipat kapanggih dina karya seni dina rasa tradisional istilah.

Pasti aya seniman anu ngadamel koléksi anu gaduh gaya artistik anu jelas pisan: anu paling luhur, koléksi Fidenza ku Tyler Hobbs.

Dipercaya ku Tyler Hobbes

Dipercaya ku Tyler Hobbes


Fidenza mangrupikeun ideu Tyler Hobbs, 34, anu kaluar tina padamelanna salaku insinyur komputer pikeun damel salaku seniman full-time. Anjeunna ngamimitian ngalakukeun ETH nalika anjeunna terang Blok Seni, platform seni nu nyiptakeun NFTs dumasar kana seni generative, sarta geus jadi artis curated.

Kalolobaan kumpulan PFP ieu on Opensea anu dina fashion kiwari teu artistik pisan.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngabandingkeun sarta mertimbangkeun ieu avatars NFT pisan adi ogé kartu collectible tina albeum baseball atawa albeum maén bal Panini. Sarupa jeung kumaha urang ngarasa kingkilaban dina kartu dagang unik ieu, sababaraha NFT individu dina kumpulan tinangtu dianggap rarer sahingga leuwih berharga ti batur. Tapi naha? Biasana kusabab sababaraha sipat unik atanapi sipat otentik anu ngan ukur dipiboga sareng anu kadaptar dina blockchain. Sababaraha conto? Panon laser pikeun kera bosen, punks alien pikeun Cryptopunk, raray TV pikeun Cool Cats atanapi Gen 0 ucing keur Cryptokitties.

Cazoo, hayu urang turun kana bisnis! Kumaha mungkin pikeun mendakan sareng ngartos jarangna dina serelek NFT anu bakal datang?

Daptar pariksa # 2: Naon anu kedah dipilarian dina NFT: kingkilaban

Seueur kolektor sigana bakal satuju sareng kuring yén éta jarang NFT masih tetep salah sahiji fitur paling hese pikeun ngaidentipikasi dina kempelan mana wae, utamana lamun éta anyar, tapi saprak sakabeh NFTs disimpen jeung diatur dina blockchain ... ciri-ciri koleksi anu urang tingali?

Salah sahiji alat anu paling sering dianggo nyaéta langka.parabot, ramatloka lengkep dedicated ka mengklasifikasikan seni generative jeung collectibles NFT dumasar kana kingkilaban, ku kituna ngaranna. rarity.tools masihan tinjauan ciri sareng sipat dina koleksi khusus sareng ngamungkinkeun para pemegang aset mariksa jarangna NFT masing-masing. 

Tapi henteu ngan! Aranjeunna junun nyitak unggal fitur (unggal tret, unggal tret has) unggal NFT tunggal, sarta aranjeunna disebut skor langka. Skor kingkilaban pikeun sadaya sipat NFT ieu ditambahkeun babarengan pikeun ngahasilkeun naon métrik kingkilaban NFT anu dipertimbangkeun. Pintar pisan... ieu rundown gancang kumaha gawéna: pikeun nangtukeun skor rarity tina tret husus, platform nyokot Jumlah Tret dicokot kana tinimbangan, dina hal ieu ngan hiji, ngabagi eta ku total jumlah objék nu mibanda tret éta lajeng ngabagi deui ku jumlah objék dina kumpulan. Rumus saderhana ieu ngahasilkeun skor jarang tina sipat khusus éta sareng pikeun kéngingkeun skor kingkilaban sadayana pikeun NFT anu kami anggap, rarity.tools ngan saukur nambihan sadayana skor unggal sipat.

Bosen Ape Rarity Score
Conto skor langka Ape Bosen

Platformna masih gaduh fitur anu saé: éta nyayogikeun pangguna un almenak outlining sadayana tetes NFT upcoming, pohara merenah pikeun jadi saeutik leuwih gancang ti batur jeung pikeun niténan maranéhanana proyék NFT nu foreseen dina mangsa nu bakal datang saharita. Nanging, émut yén perhatian anu ageung kedah diperhatoskeun: dina kaayaan ayeuna aya puluhan proyék énggal unggal minggu sareng tawaran di pasar terus terang ningkat dina tingkat anu teu stabil. Ngan perséntase leutik pisan tina kumpulan diluncurkeun dina 2021 geus salamet dina jangka panjang .. perséntase pangbadagna nyaéta NFTs nu indit ka nol. Sareng abdi hartosna NOL. Salawasna jadi sadar ieu.

Cara séjén anu hadé pikeun maca kingkilaban collectible nyaéta ku nganalisa métrikna dina bagian Openea Properties.

Sipat hiji NFT on Opensea
Sipat hiji NFT on Opensea

Di dieu pikeun tiap kempelan didaptarkeun dina pasaran na, Opensea bakal outline kambuh tina sagala Tret langka di NFTs dina kempelan na. Ieu dasarna ngamungkinkeun para pembeli poténsial pikeun ngukur kingkilaban barang kolektor anu dipikaresep ku aranjeunna tanpa kedah ngaliwat analisa anu jero sareng panilitian anu henteu terbatas.

Fokus utama di dieu nyaéta ngajantenkeun kakurangan aset bacaan saderhana: sapertos ningali sipat pamaén bal di FIFA.

Nalika milarian barang-barang langka dina koleksi khusus anjeun badé milarian NFT anu ngagaduhan sipat anu paling unik sareng langka, sabab bakal dianggap paling berharga. Leres? Leres, nalika moro pikeun NFT ka hareup, kaseueuran kedah janten salah sahiji tujuan utama anjeun.

Lengkah saterusna dina Daptar pariksa kuring lamun datang ka nalungtik hiji proyék pikeun tuntas nalungtik tim founding.

Daptar pariksa 3: Tim Ngadegkeun

Teu salawasna sakumaha lugas sakumaha sigana balik deui ka saha pikiran balik hiji proyék nu tangtu, sabab sababaraha pendiri malah proyék kasohor kawas Bosen Ape Yacht Club, contona, masih tetep rélatif jempé sajauh identitas sabenerna maranéhanana prihatin. . 

Bari anonymity umumna dianggap bandéra beureum mutlak di dunya crypto, bosen Ape Yacht Club mangrupa iwal nyata aturan sabab sanajan anonymity maranéhna tim geus junun nyieun sugan salah sahiji merek NFT pangalusna dipikawanoh tur paling dituturkeun.

Tim pendiri tiasa rada vokal ngeunaan saha aranjeunna, peran anu aranjeunna laksanakeun dina pamekaran proyék sareng pangalaman padamelan anu béda-béda. Salah sahiji conto anu paling pas nyaéta VeeFriends, proyék NFT anu diadegkeun sareng dipimpin ku pangusaha anu diakui sacara internasional Gary Vaynerchuk, ogé katelah Gary Vee. Mampuh ngahubungkeun proyék sareng pangadeg anu kasohor (atanapi sakelompok pendiri) sacara alami ningkatkeun kapercayaan kana proyék éta sorangan, sareng masihan kapercayaan ka anu gaduh NFT koleksi éta ngeunaan investasina. Saterusna, lamun pangadeg proyék geus boga basis pamaké sosial badag, kawas dina conto Gary Vee urang, kapercayaan dina proyék NFT bisa skyrocket. Janten, upami mungkin, anjeun kedah ningali tim pendiri pikeun nangtoskeun naha aranjeunna bakal gaduh kakuatan sareng dorongan pikeun ngembangkeun proyék sareng yén aya kasempetan anu luhur yén aranjeunna bakal nganteurkeun janjina.

VeeFriends ku Gary Vaynerchuk
VeeFriends ku Gary Vaynerchuk

Léngkah katilu: Peta Jalan.

Daptar pariksa 4: The Roadmap

Sapertos sareng ampir sadaya proyék dina ékosistem token anu tiasa dianggo, unggal proyék non-fungible (NFT) condong nampilkeun para investorna sareng peta jalan, sareng samentawis tina sudut pandang konseptual, proyék token anu tiasa dianggo sareng non-fungible ngabagi kamiripan, nalika ieu. nyaeta roadmaps individu maranéhanana, pamadegan dimungkinkeun condong ngasupkeun hiji aspék visual decidedly leuwih artistik pikeun ngabejaan tujuan kahareup proyék maranéhanana, partnership, tetes hawa sarta panganyarna ogé utiliti DeFi.

Bosen Ape Roadmap
Bosen Ape Roadmap, éndah visual jeung kreatif

Ieu teu salawasna jadi kasus: saméméh craze pikeun NFTs di 2021, saeutik pisan proyék NFT diulas Roadmap a: Cryptokittens jeung Cryptopunks, munggaran minted di 2017, miboga hiji-hijina tujuan experimenting jeung format ERC-token anyar. 721 on the blockchain Ethereum, sanes proyek jangka panjang anu nyata.

The Roadmap paling iconic di momen nyaeta tina bosen Apes Yacht Clubs, jeung gagasan maranéhanana geus diideuan loba proyék séjén pikeun jadi beuki loba kreatif kalayan apdet hareup maranéhanana. 

Sapertos naon waé proyék crypto, sapertos Cardano, Polkadot, Solana atanapi Luna, maca peta jalan proyék éta penting pisan pikeun nyobian ngaidentipikasi kamekaran jangka panjangna sareng ngabayangkeun kamajuan anu bakal datang.

Nepi ka ayeuna, proyék-proyék anu geus ngarasakeun tumuwuhna parabolic greatest geus maranéhanana anu geus nyadiakeun Panyekel NFT maranéhanana (nu Panyekel, dina jargon) kalawan sababaraha nilai ditambahkeun, terus-terusan, ti mimiti poé. Naon nilai-nilai tambihan ieu? Ieu tiasa janten airdrops NFT gratis langsung dina dompét anu gaduh, airdops token ERC-20, proyék staking NFT pikeun ngahasilkeun panghasilan pasip, "manfaat kaanggotaan", aksés sateuacan batur ka peluncuran NFT anu sanés, aksés ekslusif ka sababaraha Launchpads, komo aksés ekslusif ka toko dagangan maranéhanana.

Ieu panginten sababaraha fitur anu langkung "dipikabutuh" anu kedah dipilarian dina peta jalan proyék, tapi éta henteu kedah nyarios yén dugi ka tim pamekaran nunjukkeun yén éta ngalaksanakeun hal-hal anu dijanjikeun, peta jalan éta sanés sanés, dina. kanyataan, jangji. Awas, salawasna caution, utamana lamun proyék nu dimaksud kakarék diciptakeun tur aya dina tahap awal perkembangannya.

Kitu cenah, lamun proyék NFT anjeun nyobian pikeun meunangkeun kana mintonkeun hiji metot sarta kumaha bae age otentik pola seni, lamun eta mibanda jumlah diperlukeun fitur unik pikeun ngahasilkeun sababaraha kingkilaban, sarta nembongkeun tanda jelas ti tim founding solid ngahargaan komunitas na. kitu ogé roadmap na, mangka Chances proyék éta suksés dina jangka panjang jauh leuwih gede ti proyék nu teu mibanda sababaraha kriteria disebutkeun.

Seueur anu ngabantah yén léngkah salajengna ieu panginten anu paling relevan pikeun sadayana: komunitas. 

Daptar pariksa No. 5: masarakat

Pribadi, kuring henteu yakin pisan yén nilai koleksi NFT sadayana gumantung kana komunitasna, tapi kuring sadar yén éta pasti maénkeun peran anu penting dina nyiptakeun proyék sareng dina pangwangunan kontinyu.

Cara anu paling efektif anu kuring mendakan pikeun ngartos kumaha kuatna komunitas proyék nyaéta pikeun aktip ngahubungi saluran resmi proyék, khususna ngalangkungan média sosial, sapertos Twitter, Telegram, Instagram atanapi langkung dipikaresep Discord. . 

Nalika anjeun mimiti mendakan koleksi di Opensea atanapi pasar NFT anu sanés, kamajuan anu paling alami ti dinya nyaéta mariksa tingkat handap sareng papacangan na dina Twitter sareng Discord. Ieu kusabab dua alesan: kahiji kusabab urang masih di infancy dina siklus kahirupan NFTs sarta aranjeunna henteu acan pinuh ngembangkeun ékosistem maranéhna nepi ka titik di mana maranéhna bisa ngatalisan volume dagang tina struktur finansial, contona ku leveraging lending jeung collateralization tina. aset. , sarta Bréh sabab, dina urutan sangkan proyék NFT éféktif tina sudut pandang investasi, komunitas sosial masif, aktipitas tur aktip dina gilirannana baris jadi pasar nu ngajual NFTs sorangan. Saterusna, alatan sipat alamiah maranéhanana keur karya seni, NFTs masih tetep sato sosial, sarta kudu utamana mekar dina perhatian média sosial.

Hasilna, upami anjeun ningali akun Twitter ngeunaan hiji proyék ngembang sacara teu kaduga dina sababaraha minggu, aya kamungkinan yén kolektor ngembangkeun kapercayaan yén proyék khusus éta bakal jauh pisan, sareng kamungkinan paménta pikeun NFT dina éta. koleksi husus bisa jadi dina naékna.

Métrik média sosial kumisan, éta ogé patut pariksa kumaha komunitas meta sareng interaksi dina Twitter sareng Discord, contona upami obrolanna teras-terasan sareng teu pernah bobo pasti tiasa janten tanda kakuatan anu saé. Pastikeun anjeun tetep panon anjeun mesek nalika nyilem kana Discord proyék.

Ngan ukur ku nganalisa métrik média sosial tina proyék anyar, anjeun tiasa nampi ide anu lengkep ngeunaan paménta NFT kahareup anu bakal dipiboga ku proyék éta: éta sering janten strategi anu unggul nalika investasi dina NFT salami minting, nyiptakeunana, sabab dina harga fase ieu sakitar 0,05 ETH sareng 0,08 ETH anu sacara teknis ditakdirkeun janten harga panghandapna. 

Meuli hiji NFT dina minting na, ku kituna kreasi na, nyaéta prosés sarupa milu dina ICO, kurban koin awal, sarta ilaharna kaunggulan outweigh nu kalemahan: meuli NFTs dina "harga lanté" tina minting na, ti koleksi nu. geus narima jumlah signifikan kapentingan masarakat, lajeng bisa berpotensi nyieun paménta salajengna pikeun NFTs proyék éta dina pasar sekundér ogé.

Najan kitu, kuring kudu nyebutkeun yén meuli NFT di minting téh incredibly kalapa, jadi di dieu teuing urang kudu lumangsungna kalawan caution: waragad gas, komisi, tiasa tinggi na euweuh jaminan narima NFT éta.

Kami parantos dugi ka léngkah terakhir dina Daptar pariksa kuring, panginten bagian anu paling narik: métrik dagang.

Daptar pariksa No. 6: métrik dagang dina blockchain

Saatos dugi ka kacindekan anu lumayan dina peta jalan tim artistik, proyék sareng komunitas anu berinteraksi sareng éta, unsur ahir anu kedah diperhatoskeun nyaéta bursa, dagang, métrik tina kumpulan éta dina blockchain. Kuring teu bisa stress cukup pentingna titik ieu sabab metrics dina blockchain ngamungkinkeun pikeun éféktif nangtukeun hubungan antara suplai jeung paménta dina kumpulan husus sarta ogé ngidinan pikeun dinamis ngitung kingkilaban hiji NFt ti hiji titik ti sudut pandang macroeconomic. sabalikna tina hiji murni artistik.

Metoda ieu écés ngabuktikeun leuwih éféktif pikeun maranéhanana kumpulan NFT nu boga jumlah signifikan data bursa dina blockchain, sabab hiji-hijina hal urang bisa nganalisis nyaéta sajarah urus jeung total jumlah Panyekel.

Tip kahiji: saatos anjeun mendakan koleksi anu ngaréspon positip kana sadaya cék anu ku kuring dijelaskeun, anjeun badé pariksa yén jumlah NFT dina kempelan éta saimbang sareng sabanding sareng total suplai aset dina koleksi éta. Hartina, lamun total tawaran dina kempelan hiji 10.000 NFTs sarta aya 5.000 boga individu, kami dina skenario sehat sarta idéal, sakumaha babandingan antara tawaran jeung nyekel rata dua NFTs per wadahna. Nanging, upami aya, contona, 10.000 obyék dina koleksi tapi dibagi diantara 500 pamilik individu, rasio antara tawaran sareng rata-rata ngayakeun nyaéta 20 NFT per wadah. Sacara matematis urang maca teu saimbangna kuat dina hubungan antara suplai jeung paménta. 

Dina skenario hypothetical ieu, Panyekel kalawan 20 atawa leuwih NFTs bisa kalayan gampang ngabahekeun pasar ku ngajual potongan maranéhanana, ngabalukarkeun harga lelang dasar pikeun NFTs dina koleksi ambruk (harga floor). Undang-undang suplai sareng paménta kedah diémutan sabab éta dilarapkeun ka pasar NFT sigana langkung seueur tibatan anu sanés. Naon anu kudu urang pilari lajeng? Pilarian koleksi anu nyetak sadaya kotak dina daptar pariksa kami anu ngagaduhan tawaran NFT panghandapna sareng jumlah pamilik sareng pembeli anu paling luhur. Dihijikeun, metrics ieu lumayan loba ngajelaskeun hiji suplai low idéal jeung skenario paménta tinggi nu dasarna ngamungkinkeun kumpulan pikeun ngajaga rélatif stabil lamun teu tumuwuh harga dasar.

kacindekan

Lalaki, NFT sacara umum magis sareng pikaresepeun, tapi masih seueur anu kedah diajar ... pasar NFT sacara gembleng ngahasilkeun sababaraha 100x sareng 200x dina taun 2021 waé, sareng kuring yakin éta bakal teras-terasan ngalaksanakeun janji-janjina pikeun dibawa. adopters mimiti on bulan. Jumlah koléksi anyar anu ngembang pesat dina ampir unggal dinten ngajadikeun kuring mikir yén pasar sareng napsu pikeun NFT sigana bakal tenang sakedik dina waktos anu caket, tapi samentawis éta upami anjeun tiasa mendakan NFT anu saé pisan. nu bener hayang sorangan .. anjeun bakal nyaho persis naon nu kudu, naon néangan, jeung léngkah naon nuturkeun.